KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2012 21:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziewczyny bardzo proszę sprawdzcie mnie czy któregoś kociaka nie pominęłam.
Dobra wiadomość tylko taka że w tym tygodniu wyadoptuję Skarpetka. napisałam maila do dużych Maciusia, który od nas został adoptowany chcą się dokocić Skarpetkiem. Pani Doktor wyraziła zgodę. Tak że mam nadzieję że Skarpetek w tym tygodniu pojedzie do domku.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 21, 2012 21:44 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Gosia i Marcin - szczepionki na poniedziałek już będą jeśli dacie radę obskoczyć z kotami byłoby super - nie jest daleko więc nie powinno być problemu :( ja raczej w przyszłym tygodniu raczej już nie dam rady zdziałać coś więcej :( i tu lista

Żaden problem :) to dopisz nam koty: Na pewno Amelke zabieramy i Łezka.
Możemy Ziutka też. Miśka złootookiego-jakby ktoś nie dał rady go zabrać -Bo wiadomo Misiek ma charakter.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Wto sie 21, 2012 22:55 Forum

A co z ta wizyta poranna Łokera w Lupusie. Ja ewentualnie mogla bym przyjechac o 8 zeby autobusem byc na 9 w LUPUSIE ale najpoźniej do 10:20 mam ćzas źeby zdazyc do pracy wiec trudno mi sie bedzie wyrocic z odwozem. Bo i podanie kroplowki potrwa. Moze ktos by go dal rade przejac?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro sie 22, 2012 7:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Marlenko, ja będę na dyżurze od 16.00 przynajmniej do 19.00, jakby ktoś chciał przyjechać.
Czy są do podawania jakieś zastrzyki? Ja szczerze mówiąc do podawania zastrzyków się kompletnie nie nadaję. :(
Pani Ela ma dzisiaj czynne do południa czy po południu?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro sie 22, 2012 7:47 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Dziewczyny bardzo proszę sprawdzcie mnie czy któregoś kociaka nie pominęłam.
Dobra wiadomość tylko taka że w tym tygodniu wyadoptuję Skarpetka. napisałam maila do dużych Maciusia, który od nas został adoptowany chcą się dokocić Skarpetkiem. Pani Doktor wyraziła zgodę. Tak że mam nadzieję że Skarpetek w tym tygodniu pojedzie do domku.

:ok: :ok: :ok: Za wszystkie koty ktore znajduja domy i przestaja objadac kocia chatke :ryk:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro sie 22, 2012 8:04 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:
terenia1 pisze:Gosia i Marcin - szczepionki na poniedziałek już będą jeśli dacie radę obskoczyć z kotami byłoby super - nie jest daleko więc nie powinno być problemu :( ja raczej w przyszłym tygodniu raczej już nie dam rady zdziałać coś więcej :( i tu lista

Żaden problem :) to dopisz nam koty: Na pewno Amelke zabieramy i Łezka.
Możemy Ziutka też. Miśka złootookiego-jakby ktoś nie dał rady go zabrać -Bo wiadomo Misiek ma charakter.

Do I szczepienia z kwarantanny:
Amelka, dwa wolierowce, Łezek

Na zdrowej do I szczepienia wszyscy :( :
Ziutek, Złota,Orzeszek, Pinezka, Miś, Misia, Ogonek, Emilka, Kamilka, Misiaczek, 3 wolierowce.

terenia1

Post » Śro sie 22, 2012 8:05 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Iwona11 pisze:Czy są do podawania jakieś zastrzyki? Ja szczerze mówiąc do podawania zastrzyków się kompletnie nie nadaję. :(
Pani Ela ma dzisiaj czynne do południa czy po południu?

Na dziś nie ma zastrzyków, tylko Pinezka doustnie 1/2 unidoxu. Pani Ela ma dziś czynne do południa.

terenia1

Post » Śro sie 22, 2012 8:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Łokerek poczuł się lepiej, poczekamy do wieczora.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro sie 22, 2012 8:21 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Łokerek poczuł się lepiej, poczekamy do wieczora.

Uff...no to dobrze, oby tak dalej, bo wczoraj wyglądał strasznie :roll:
Iwonko ja mówiłam, że będziesz w tych godzinach na kociarni, także Duzi od Pepe są na bieżąco, Twój numer mają więc będą dzwonić :D No i jeżeli podejmą się dalszego leczenia w Lupusie (a właściwie ich znajoma, bo to ona jest zainteresowana Papierkiem, doświadczona pani) to myślę, że Kocurek może jechać do domu :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro sie 22, 2012 8:23 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Żaden problem :) to dopisz nam koty: Na pewno Amelke zabieramy i Łezka.

Gosia i Marcin- brygada od zadań specjalnych :king:
Amelka, Misiaczek miejcie się na baczności :ryk:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro sie 22, 2012 9:22 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Tak jak wyżej Łokerek już lepiej, jednak jak zobaczył termometr to uciekał gdzie pieprz rośnie :D
Ale zjadł aż mu się uszy trzęsły .
Mały czarny kocurek w boksie na dole, zjadł pół miski mokrego i zabrał się za mleko które mu wlałam do miseczki.

Na zdrowej ok, zauważyłam że Trikolorka uwielbia to kolorowe suche jedzenie ( Kitekat chyba) :D
Kasiekkasiek

Post » Śro sie 22, 2012 9:30 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzwoniła do mnie Pani od Rudzika, przyjadą na mój dyżur po kotka :D

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro sie 22, 2012 9:34 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzwonił pan, który oddał tego białego kociaka. Był bardzo zdzwiwiony, że kociak siusia normalnie do kuwety. Wyciagnęłam z niego prawdę, że koteczek nie miał badania moczu, a wet prosił żeby dali kociakowi czas, to się nauczy. Facet wydawał się byc mocno przejęty, ale nie myśli o odzyskaniu kotka.

The Szops

Post » Śro sie 22, 2012 9:46 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Iwona11 pisze:Dzwoniła do mnie Pani od Rudzika, przyjadą na mój dyżur po kotka :D

Iwonko dobrze by było gdyby ta Pani pojechała z nim jutro do Lupusa.
On dostał convenię 10.08. ona działa przez 14 dni, nie wiem czy p. wet będzie ja chciała jeszcze przedłużyc, czy nie. Kociak dostaje też 2x dziennie Enisil F, trzeba zapytac weta, czy to odstawic. 4 x dziennie cornegel do oczka, neomecyna może byc 2x dziennie (cornegel 10 min po neomecynie). Niech sobie Pani kupi sól fizjologiczną do przemywania oczu. Może też kupic kropelki do nosa dla dzieci i mu zakrapiac nosek żeby łatwiej oddychał. Ranka na boku ładnie się goi, tam już nie powinno byc sensacji, ale cos podobnego ma kociak na karku. Trzeba to pokazac u weta, może on ma jakieś uczulenie na jakiś lek, który miał w zastrzykach. No i w piątek miał się stawic żeby zdecydowac co z szyciem oczka. Ogólnie dobrze by było gdyby wet pokazał Pani jak się nim na ten moment zajmowac. Ja mam jego książeczkę w domu, przywiozę ją popołudniu.

The Szops

Post » Śro sie 22, 2012 9:49 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

To może my zabierzemy wszystkie koty z Chatki na to szczepienie, ale rozłożymy sobie to na dwa-trzy dni(bo transporterków braknie na jeden :D )
Bo i tak Marta i Aro cały czas do weta jeżdżą to tutaj byśmy Was odciążyli. :wink: No i niektórzy bez auta.
Dla nas to nie będzie problem :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]