Od jakiegoś czasu mam nieustającą zachciewajkę na czekoladę

Zaczynam mieć ochotę na ogórki konserwowe....
Moderator: Estraven
Alyaa pisze:Ale żeby nie było TŻ należy się pochwała! Udał mu się mnie "zapchać"
Od jakiegoś czasu mam nieustającą zachciewajkę na czekoladęDzisiaj TŻ mnie tak "zasłodził", że aż mnie zmulilo... Wystarczyły naleśniki posmarowane kremem czekoladowo-orzechowym.... Sztuk tak koło 5....
Zaczynam mieć ochotę na ogórki konserwowe....
Alyaa pisze::strach:![]()
![]()
Broń Boże... NIE!!!!
![]()
![]()
![]()
Dzieci to tylko z daleka! Albo na zdjęciu!
Brakuje mi czegoś co jest w czekoladzie. Żelaza? Cukru? Niestety dowiem się dopiero we wrześniu. Zakładając, że uda mi się dostać do lekarza... Miałam w planach badania krwi w zeszły poniedziałek. Zwlokłam się rano do przychodni z postanowieniem, że od razu, oprócz badań u internisty, zrobię sobie cytologię.
Pierwszy szok - kolejka do rejestracji, po kilkukrotnym zakręceniu, kończy się na dworze. Druga niespodzianka - lekarka, do której zawsze chodzę, na urlopie do 27 sierpnia. No ok, lekarz też potrzebuje urlopu, pójdę do innej. Coś mnie jednak tknęło - poszłam pod gabinet ginekolożki.... Nieczynne w dn. 30.07 - 31.08. No żesz..... Wróciłam do domu... TŻ nabijał się ze mnie godzinę (trwałoby to dłużej, ale wyszedł do pracy).
I jak w takich warunkach społeczeństwo ma dbać profilaktycznie o zdrowie?!?!?
Alyaa pisze:W zeszłym roku, we wrześniu, byłam dopytać się, czy mogę pozyskać swoje dokumenty od gastrologa, gdybym chciała iść do innego (z przychodnią, do której chodziłam NFZ nie podpisał kontraktu). Przed nami w kolejce stała kobieta, która chciała się zarejestrować (chyba) do neurologa. Pielęgniarka wyznaczyła Jej wizytę na sierpień... Zrobiliśmy z TŻ oczy jak denka od butelki, ja nie wytrzymałam i zapytałam rejestratorkę czy żartuje... Niestety to nie był dowcip... Byliśmy w takim szoku, że aż zaczeliśmy się śmiać... Wychodzi na to, że szybciej umrzesz niż dostaniesz się do specjalisty...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 502 gości