SCHRONISKO SOSNOWIEC - okropne przepełnienie!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 19, 2012 12:02 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Przeszukałam jeszcze raz okolicę kociarni i malucha nadal nie ma.

Na adopcjach byli bardzo... dziwni ludzie. Ona była kompletnie nietrzeźwa, z otwartymi ranami na nodze i widać, że pobita. On nie wiem, stał dużo dalej. Normalnie jak weszła i poczułam odór spirytusu byłam gotowa kłamać ile wlezie, żeby tylko żadnego kota nie wzięli. Okazało się, że chcą psa i prawie udała im się adopcja (nietrzeźwi ludzie!), ale nie chcieli dać za niego 50 złotych, bo twierdzili, że wcześniej psy tu za darmo dawali i poszli, a pies wrócił do boksu. Nie wiem czy to dla niego lepiej czy gorzej, ale tacy ludzie i pies... Szkoda zwierzęcia.

Plotkara

Od: Pon gru 05, 2011 18:22

Post » Nie sie 19, 2012 12:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:Przeszukałam jeszcze raz okolicę kociarni i malucha nadal nie ma.

Na adopcjach byli bardzo... dziwni ludzie. Ona była kompletnie nietrzeźwa, z otwartymi ranami na nodze i widać, że pobita. On nie wiem, stał dużo dalej. Normalnie jak weszła i poczułam odór spirytusu byłam gotowa kłamać ile wlezie, żeby tylko żadnego kota nie wzięli. Okazało się, że chcą psa i prawie udała im się adopcja (nietrzeźwi ludzie!), ale nie chcieli dać za niego 50 złotych, bo twierdzili, że wcześniej psy tu za darmo dawali i poszli, a pies wrócił do boksu. Nie wiem czy to dla niego lepiej czy gorzej, ale tacy ludzie i pies... Szkoda zwierzęcia.

dziwne ze wogole dla takich ludzi psa wyprowadzaja z boksu :roll:

co do kociaka-watpie zeby sie znalazl-smutne ale sa marne szanse :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie sie 19, 2012 12:12 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

zabrałam do siebie mame od maluchow
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sie 19, 2012 12:22 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

MarKotek pisze:
Plotkara pisze:Przeszukałam jeszcze raz okolicę kociarni i malucha nadal nie ma.

dziwne ze wogole dla takich ludzi psa wyprowadzaja z boksu :roll:

co do kociaka-watpie zeby sie znalazl-smutne ale sa marne szanse :(

Kurczę, nie mogę sobie darować, że go gdzieś nie wsadziłam. Może jakby był w innym miejscu a nie w tej klatce to by nie uciekł.

Plotkara

Post » Nie sie 19, 2012 12:29 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

gdyby ktoś był w schronisku dzis ,jutro wogole na dniach
bardzo prosze o zrobienie fotki kociakowi czarnemu z ktarowni-na wprost drzwi w klatce

szukam mu z całych sił tymczasu-potrsebuje zdjec a dzis nie mialam aparatu

https://www.facebook.com/#!/events/104705909679314/
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Nie sie 19, 2012 16:31 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:
Kurczę, nie mogę sobie darować, że go gdzieś nie wsadziłam. Może jakby był w innym miejscu a nie w tej klatce to by nie uciekł.

Justynko ten kociak prawdopodobnie wychodzi z klatki tam gdzie jest czarno-biała mamuśka z kociętami w sobotę też podobnież też jednego z nich znalazł jak sobie spracerowała beztrosko po kociarni, trezba by uszczelnić w tej klatce siatkę żeby mały spacerowicz nie wyłaził sobie.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 19, 2012 18:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

A tak sobie pomyśłam, że może on wszedł z powrotem do swojej klatki...?

Martyna, jak zmieniałas kociej rodzinie miskę z suchym na wiekszą - pamiętasz może, czy w środku było 4 czy 5 maluchów?
Justyna, liczyłaś może maluchy w klatce przed wyjściem? Ja niestety nie pamiętam ile ich było po 12 :oops:.

Na koniec 2 dobre wiadomości - najprawdopodobniej dzisiaj syjamka pojechala do domu.
Ok. 18 miałam telefon z M1, ze z 9 przywiezionych kotów zostały im juz tylko 2 :-). Można szykowac kolejną dostawe ;-).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Nie sie 19, 2012 18:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

ultra75 pisze:A tak sobie pomyśłam, że może on wszedł z powrotem do swojej klatki...?

Martyna, jak zmieniałas kociej rodzinie miskę z suchym na wiekszą - pamiętasz może, czy w środku było 4 czy 5 maluchów?
Justyna, liczyłaś może maluchy w klatce przed wyjściem? Ja niestety nie pamiętam ile ich było po 12 :oops:.

Na koniec 2 dobre wiadomości - najprawdopodobniej dzisiaj syjamka pojechala do domu.
Ok. 18 miałam telefon z M1, ze z 9 przywiezionych kotów zostały im juz tylko 2 :-). Można szykowac kolejną dostawe ;-).

Było ich 5. Też się zastanawiałam czy tam do nich nie wszedł, ale przypomniałam sobie, że wczoraj taki chłopczyk z matką robili im zdjęcia i było ich 5. Chyba, że coś od wczoraj odeszło a on tam wszedł. Był taki jeden krówek z boku.

Plotkara

Post » Nie sie 19, 2012 18:48 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

terenia1 pisze:
Plotkara pisze:

Justynko ten kociak prawdopodobnie wychodzi z klatki tam gdzie jest czarno-biała mamuśka z kociętami w sobotę też podobnież też jednego z nich znalazł jak sobie spracerowała beztrosko po kociarni, trezba by uszczelnić w tej klatce siatkę żeby mały spacerowicz nie wyłaził sobie.

Może jakąś wstążką to uszczelnić? W poprzek związać? Sprawdzę też w domu czy nie mamy jakieś kratki albo czegoś, żeby tam na tym położyć.

Plotkara

Post » Nie sie 19, 2012 18:54 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Kurcze, teraz to ja juz nie wiem, co to był za kociak... (chociaż go widziałam dzisiaj) :? Bylam przekonana, ze to jeden z łaciatków z klatki..?
Wczoraj takiego maluszka 'luzem' (czyli pojedynczej sztuki) sobie nie przypominam... Chyba, ze cos przyjęli po południu :-(.

ultra75

Post » Nie sie 19, 2012 19:15 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

ultra75 pisze:Kurcze, teraz to ja juz nie wiem, co to był za kociak... (chociaż go widziałam dzisiaj) :? Bylam przekonana, ze to jeden z łaciatków z klatki..?
Wczoraj takiego maluszka 'luzem' (czyli pojedynczej sztuki) sobie nie przypominam... Chyba, ze cos przyjęli po południu :-(.

Ciężko mi ocenić, bo jak tak siedzą obok siebie, bo nie potrafię rozróżnić ile ich jest, ale może to faktycznie ten? Rano nie zwróciłam uwagi ile ich tam siedzi, bo były na sobie, ale po 12 było ich 5.

Plotkara

Post » Nie sie 19, 2012 19:21 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

No to na moje oko sie zgadza, bo w klatce powinno być właśnie 5 kociaków :-) - 4 biało-czarne + jeden biało-niebieski.
Justyna, nie martw sie, wyglada na to, ze mały sam wszedł z powrotem do klatki (Terenia pisała pare postów wyżej, że juz mu sie zdarzały ucieczki - widocznie recydywista :-)).
Trzeba bedzie pomyslec nad uszczelnieniem klatki, chociaż prowizorycznie...

ultra75

Post » Nie sie 19, 2012 19:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

ultra75 pisze:

Kasiu to super wieści :D jutro porozmawiam z Panią Doktor, które kociaki ewentualnie nadawałyby się do adopcji przez M1. Może na 100% ten burasek, z szóstki - co jeszcze został z drugim buraskiem z chorymi oczkami, może czarnuszki ze szpitalika, albo pędziwitary ze szpitalika?

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie sie 19, 2012 20:14 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

ultra75 pisze:No to na moje oko sie zgadza, bo w klatce powinno być właśnie 5 kociaków :-) - 4 biało-czarne + jeden biało-niebieski.
Justyna, nie martw sie, wyglada na to, ze mały sam wszedł z powrotem do klatki (Terenia pisała pare postów wyżej, że juz mu sie zdarzały ucieczki - widocznie recydywista :-)).
Trzeba bedzie pomyslec nad uszczelnieniem klatki, chociaż prowizorycznie...

Uf, no to bardzo się cieszę, bo normalnie martwię się od rana. Tylko co on robił u tej kotki rano? W odwiedziny poszedł? :D

Plotkara

Post » Nie sie 19, 2012 20:47 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC - jest źle nie ma już miejsca wolne

Plotkara pisze:
Może jakąś wstążką to uszczelnić? W poprzek związać? Sprawdzę też w domu czy nie mamy jakieś kratki albo czegoś, żeby tam na tym położyć.

o do uszczelnienia to można by kupić taka plastikowa siatkę gęstą na dziale ogrodowym i na zaciski te plastikowe - wąski przymocować do prętów. Tak jak mamy okna w Kociej Chatce zrobione :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]