BB pojechała bądź szczęśliwa malutka ! trojaczki szukają DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 18, 2012 15:51 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

oj ja nawet nie wiedziałam ze ty masz już dwójkę dzieci :oops:

Ogłaszam je na Gumtree ,Tablicy ,Alegratce i na paru mniejszych portalach również.
Nie ogłaszam BB nigdzie poza miau i znajomymi .

Niebieska ma coś z ruska lub brytka ,jest pluszowa ,ma zupełnie inną strukturę sierści .
Niestety chore maleństwo .
Ma nawrót KK i zapewne herpersa lub innego wirusa w oczkach :cry:
Codziennie musimy stawiać się u weta :crying:
Ożyła po Metacanie ,bo już taki flaczek leżał z zalepionym noskiem :cry:
Jak odmywam nosek to bańki robi :cry:

Dostałam od naszej forumowej koleżanki kota ,malutkiego ,ślicznego kociaka .
Za opiekę nad jej kotami kiedy wyjeżdża ,nie mogła nie wziąć ,prawda? więc wzięłam i jestem zachwycona .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob sie 18, 2012 16:04 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Te portale są okej, ja sama tam ogłaszałam. Może sęk w tym, że niebieściucha chora.. Chociaż ja jako DS bym się i tak zdecydowała i leczyła u siebie, jak bym miała taką okazję.
A jak to jest z antybiotykami? Bo nie wiem, co Twoje dostają.

Tak, mam dwójke dzieci, starszy 5 lat, młodszy 9 miesięcy dopiero :lol: Strasznie absorbujące dzieciaki :)
A dlaczego Ty swojego nazywasz "Gadziną"? To taka prawie inwektywa :)

Fajny z Ciebie DT, tylko nie przesadź, żebyś dawała radę.. To jest straszne obciążenie, na pewno. Sama miałam pod opieka tyyyle kociaków i wiem, jak to ciężko jest...

Kciuki za kociaki trzymam! :ok:
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob sie 18, 2012 16:30 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

gratuluję brzdący :ok:
Czemu Gadzina ? za parę lat zobaczysz :ryk: wychowasz wyniuniasz ,nie dośpisz ,inwestujesz w takiego smarka wszystko co masz i nie masz ,a przyjdzie czas dorastania i...zobaczysz jakie to gady na własnym łonie chowane :mrgreen:
z drugiej strony to tak hmm pieszczotliwe 8)

Nikt nie pyta o moje maluchy ,tz. o niebieska miałam dwa zapytania ,ale pani wyśmiała moje warunki ,wszak to zwykły kot :twisted:
druga podobnież ,po paru nie miłych zdaniach napisała ze już wzięła ślicznego kotka któremu da cudowny dom ..dożywotnio. i bez głupich warunków :mrgreen:
Nie mam wygórowanych oczekiwań ,zabezpieczenia ,dom nie wychodzący ,dobre karmienie ,sterylizacja ,podpisanie umowy .kontakt ze mną.wizyta po adopcyjna .
No i jezeli malutkie kociaki to staram się nie oddawać do bardzo małych dzieci .
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 17:02 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

dorcia44 pisze:Anemon dziękuję.

Dorciu, choc tak pomoge - troche czasu zaoszczedzisz - moze sie przespisz?... :oops:

Ja mam "na glowie" tylko jedna kocice - co prawda z cukrzyca, ale "opanowana i zorganizowana", a jak czytam o Twoich dzialaniach, to dech mi zapiera!!!
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Sob sie 18, 2012 17:10 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

nie jesteście ciekawi jakiego kociaka dostałam ???? :cry:
dodam ze ma czarną mordkę ,złote wąsy i różowy nosek 8)

Odrobaczyłam kolorową dziewczynkę ,wieczorem podam jej parafinki .

Nadal zamknięta w kabinie prysznicowej ,ale to żadna izolacja :cry: i żadne warunki dla kociaka :cry:

Niebieściucha je ,czuje się lepiej i nawet gil jej nie przeszkadza :ok:
chyba zostanie kolejną Blusią :oops:

Trojaczki biedne ,mama zła ,nie dała nic oprócz suchego i kuraka got. :twisted:

Anemon ,ja nawet próbowałam sie przespać ,ale co się położę to zaraz przypominam sobie co mam do zrobienia :lol: albo telefon dzwoni ,albo usnę na minutę i się zrywam bo coś umknie .. :|

Szalony K. zaraz odkopię :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 17:17 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

POKAŻ!!!!!!!!

Ty weź wreszcie "sprzedaj" białaskę, bo w końcu nie wytrzymam.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Sob sie 18, 2012 17:30 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

A ile Twoja Gadzina ma lat? Moje na razie malutkie sa, chociaz chcę je wychować w duchu pomagania zwierzętom...

Ta niebieska na pewno znajdzie domek, bo jest przepiękna :1luvu: Olej, że ktoś narzeka na warunki, no bo jak to tak? Każdy piękny kotek zasługuje na najlepsze warunki, a Twoje kociaki je będą mieć!

Pokaż ten nowy nabytek, oj pokaż :D Chcemy podziwiać :1luvu:
Sorceress Pleiades, koty, Sorceress' Knight, dwa książątka półkrwi i mała czarownica :)
http://emberiza.deviantart.com/

Obrazek

Pleiades

Od: Czw lip 29, 2004 13:07

Post » Sob sie 18, 2012 17:44 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

nie mogę wstawić nowego kota ,znów coś nie działa :|

Mój syn ma 21 lat ,stary Gad z niego :mrgreen:
oczywiście ze olewam głupie gadki ,chociaż krew mi wrze :lol: chętnie coś bym nie miłego powiedziała ale po co i ku czemu ?
Teraz poluje na kupy od trojaczków ,więc jak któryś idzie do łazienki to ja jak szpieg z Krainy Deszczowców podążam tropem :wink:

ulv. BB to tak bardzo delikatne stworzenie ,że głaszcząc ją boje się czy nie za mocno :oops:
wiesz oba pieski u dziewczyn we Wrocławiu już po kastracji :D
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 18:19 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

dorcia44 pisze:Anemon ,ja nawet próbowałam sie przespać ,ale co się położę to zaraz przypominam sobie co mam do zrobienia :lol: albo telefon dzwoni ,albo usnę na minutę i się zrywam bo coś umknie .. :|

Telefon mozna wylaczyc... :twisted: , ale z mysleniem gorzej, wiem... :?
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Sob sie 18, 2012 18:24 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

głowy się nie da wyłączyć... :oops:

okropne bąki puszczają gnoje :strach:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 20:42 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

no i zachciało się Gadzinie kąpać :twisted:
kiedyś ludzie myli się raz w tygodniu i żyli i żadne tłumaczenie że z brudu itp .będzie się kąpał i już :|

wyjęłam smarkacza ,włożyłam w transporter i wyje.smarkacz nie ja :wink:

W czwartek gnając do Włoch nie dość że byłam poturbowana w autobusie to wcześniej zostałam poturbowana psychicznie ? nie, inaczej ..ale jak to ująć ? no zabrakło mi słów :oops:
do tramwaju weszła cyganka z dzieckiem na ręku ,drugim okolo 3 l. z puszką . :cry:
Boli to okropnie ,ale nie to było najgorsze to granie na naszych uczuciach z piersią na wierzchu i dajcie na mleko bo nie mam czym karmić ....było to obrzydliwe .

Maluchy mają brzydkie kupy ,ale nic sobie z tego nie robią ,jedzą tego obrzydliwego kuraka ,odchodzą ,zakopują go wracają ,pogryzają znów zakopują :wink:
Trudno ,zobaczymy czy się nie polepszy .

Kropeczka na antybiotyku zdecydowanie lepiej się czuje ,już gada do mnie :D teraz Tytek dziwnie milczący :roll:

Nie dowiezli mi żwirku ,zamówiłam w Krakvecie i dupa.
Kiedyś starczało mi na miesiąc 40 l. teraz prawie dwa razy tyle idzie :twisted:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 21:26 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

dobrej nocy :ok:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob sie 18, 2012 21:28 Re: KOLOROWA KOTECZKA PILNIE DT - DS /6 TYMCZAS NIE DAM RADY

Co do Romów, to obejrzałam bardzo ciekawy reportaż o ich życiu w zorganizowanych gangach, zarabiających ogromne fortuny na żebractwie...Ci najbardziej ustawieni, wywożą z terenów Rumuni, dzieciaki i młode dziewczyny i potem zmuszają ich do żebractwa, jednoczesnie ucząc ich cwaniactwa i złodziejstwa, oczywiście pieniążki płyną do kieszeni przywódców tych gangów...
Reportaż był długi i bardzo ciekawy. Pokazano jak działa ta machina...Jakie drogie chałupy, samochody, tony złota...Tam nie ma sentymentu...byłam tym filmem poruszona do czerwności. od tego czasu jest mi taka Cyganka żebrząca zupełnie obojętna...(chociaż tak prawdę mówiąc, to mnie ściska w żołądku, gdy patrzę na te biedne dzieci), ale nie daję ani grosza.
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

[poprzednia][następna]