KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 17, 2012 21:51 Re: Forum

Dorota Wojciechowska pisze:No to sie melduje na mowym watku. Teraz musze doczytac coby rozeznac sie w sytuacji przed niedzielnym porannym dyzurze

A Niusia chyba jeszcze ma wakacje?

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pt sie 17, 2012 22:17 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

No założyłam nowy temat na wolontariacie kociochatkowym Dorotko :wink: bo dziś się kapnęłam :D zaglądajcie może jeszcze coś dodam jak mnie wena najdzie :D pewnie sprawy schroniskowe :wink:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sie 17, 2012 22:31 Forum

Tak jestem juz w domu 8) No i usiluje ogarnac kociarstwo - troche smutne i wycofane. Niusia jeszcze na wakacjach, czekam na kontakt ze Skorpio - chociaź marzy mi sie wiadomosc ze Niusia skradla komus serce i ma swojego Duzego :ok: Ps. Jak ktos z naszych ma problem ze znalezięniem watkow wewnetrznych to prosze o pw do mńie
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob sie 18, 2012 6:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:I dyżury na następny tydzień:

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 20.08.-26.08.2012 r.
20.08. pon. rano brak wie. brak
21.08.wt. rano brak wie. brak
22.08. śr. rano brak wie brak
23.08. czw.rano brak wie. brak
24.08. piat rano brak wie. brak
25.08. sob. brak wie. Teresa
26.08. niedz. rano brak wie.brak

wtorek rano poproszę :)
Kasiekkasiek

Post » Sob sie 18, 2012 7:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:
terenia1 pisze:I dyżury na następny tydzień:

21.08.wt. rano brak wie. brak
23.08. czw.rano brak wie. brak

wtorek rano poproszę :)

Wtorek, czwartek wieczór poproszę.
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sie 18, 2012 13:49 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mały nowy lokator-więcej napisze Marta bądź Teresa :)

Obrazek Obrazek

Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 18, 2012 14:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dyżur dłuuugi i dużo się działo.
Kociak ze zdjęcia to biedak, który ze schroniska pojechał do M1 i tam został wyadoptowany. Ludzie dzwonili do Teresy, że kociak siusia poza kuwetą i muszą go oddac. Pan twierdzi, że kotka przebadał wet, zbadał mocz i wszystko jest ok, a wet powiedział, ze jak kociak tak sika, to już mu tak zostanie. Poprosiłam o wyniki badań moczu, ale pan ich nie miał i myślę, że wcale nie istnieją (strasznie chiałabym się mylic). W książeczce też jest pusto, poza tym co było wpisywane w schronie. Jak zaczęłam drążyc co to za wet, który mówi że tak kociakowi zostanie, facet zaczął się z tego wycofywac. Ogólnie jak dla mnie jedna wielka ściema. Tzn. kociak jest jeszcze malutki, dopiero się uczy korzystac z kuwetki, poza tym był w niej przy mnie już z 5 razy i tylko troszkę posikał, może coś mu dolega. Oni mieli go 7 dni i uważają, że zrobili wszystko co w ludzkiej mocy. Oddali nawet jego drapak i zabawki. Kociak prosto z pościeli trafił do boksu.

Był pan, który adoptował Pepe, ma mi przysłac jakieś zdjęcia, to wkleję. Pepcio raczej ok, tylko w uszach czarno i swędząco i kiepska kupka, ale pojedzie do weta. Państwo będą kontynuowac leczenie grzybka, wydałam książeczkę. Pan oddał kontenerek.

Byli też panowie, którzy chcą adoptowac malucha, a może nawet dwa. Narazie zastanawiają się nad tym białym siuśkiem, o którym pisałam, Zdziwko, Ronaldo i chyba Łoker. Mają przemyślec te wszystkie kwestie leczenia, wiedzą o wszystkich grzybach. Jak przemyślą to zadzwonią.

Miałam jeszcze telefon w sprawie Rudzika, powiedziałam dokładnie ja wygląda sytuacja, zobaczymy. U niego z tym oczkiem kiepsko, zaraz napiszę.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sie 18, 2012 15:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Rudzikowi zrobiła się taka dziwna błonka na oczku, więc Aro pojechał z nim do weta. Zaczął mu się robic na tym oczku wrzód :( Musimy teraz bardzo walczyc o to oczko, bo jak wrzód się rozwinie to oczko wypłynie :x Ma dostawac w miarę możliwości 4 x dziennie neomecyna, a po 10 min cornergel (jakoś tak) jest w woreczku w witrynce. Jak ktoś wchodzi na dyzur, to pierwsze co robi, to przemywa to oczko, podaje te leki, a przed wyjściem znowu. Dostał też metacam, po 2 kropelki dziennie do pysia, jest w woreczku w witrynce, założyłam kartę. We wtorek do kontroli, gdyby coś się działo to wcześniej.
Łezek zrobił ładną kupę, nie całkiem twardą, ale ładną :ok:
Ziutek też zrobił elegancką kupę. Bardzo ważne żeby mu dawac tylko ten jego suchy sensitivy, on to bardzo lubi i to mu wystarcza. Ten zastrzyk, który ostatnio dostał, juz drugi raz, fajnie mu tą kupę normuje, muszę zapytac co to takiego, bo zawsze zapominam.
Dwa wolierowce biało-bure przeniesione na kwarantannę - grzyb :? Miały dzisiaj pierwszą kąpiel.
Ich siostra Izi - zaklepana, pojedzie do domu jak skończy leczenie. Dziewczyna ma powodzenie, Ci dwaj panowie, też ją chcieli, ale jakaś pani była szybsza :ok:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sie 18, 2012 15:19 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dziewczyny bardzo proszę nie wyadoptujcie mi przez przypadek Skarpetka :wink: jak będzie w miarę ok Skarpetek dołączy w przyszłym tygodniu do towarzystwa do Maciusia kocaka pręguska wyadoptowanego z Kociej Chatki kilka miesięcy temu. Wszystko będę wiedziała we wtorek po drugim szczepieniu na grzyba.

terenia1

Post » Sob sie 18, 2012 20:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja tylko na chwile (z tel przepraszam za bledy) zrobilismy na szybciutko dyzurek podalismy ari zastrzyk i przenieslismy ja na kwarantanne poniewaz jest podejrzenie grzyba na lapce tez ma jakas zmiane. U nowego malca na kwarantannie kuwetka pelna po siuskach.w boksie nie bylo nawet plamki siusiu czyli malec sika ladnie do kuwetki.okna przymknelismy. Rudzikowi posmarowalismy oczko

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 18, 2012 20:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Szkoda kotków Jacka o którego tak walczyła pani Marzena i malutkiego Oczko :(

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob sie 18, 2012 20:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Mały nowy lokator-więcej napisze Marta bądź Teresa :)
Obrazek

Dobrze że kotek trafił do chatki. Nie da się nikogo zreformować jak jest palantem - niestety nie wymyślono jeszcze testu dla ludzi w tym zakresie.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob sie 18, 2012 22:04 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Do państwa od Pepe dzwonilam już kilka razy i nikt nie odbierał albo abonent był poza zasięgiem :?
Dobrze, że byli. A czy przywieźli royala, którego oferowali?
Nowy lokator pięęękny, 3mam kciuki za naukę siusiania do kuwety ale myślę, że problemów raczej nie bedzie :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sie 18, 2012 23:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

21.08.wt. rano Kasia wie. Cookie
23.08. czw.rano brak wie. Cookie

terenia1

Post » Nie sie 19, 2012 6:25 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

gosiakot pisze:
CatAngel pisze:Mały nowy lokator-więcej napisze Marta bądź Teresa :)
Obrazek

Dobrze że kotek trafił do chatki. Nie da się nikogo zreformować jak jest palantem - niestety nie wymyślono jeszcze testu dla ludzi w tym zakresie.

O właśnie,całkiem sie z panią zgadzam.Tez miałam taki pomysł ,żeby przy urodzeniu przeprowadzać testy na dupkowatość i jak cos nie tak ,to od razu likwidacja osobnika.Ile to problemów byłoby z głowy.....
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

[poprzednia][następna]