Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kitkowa pisze:Nie, nie oczekuję, że wysterylizujesz całe miasto, łącznie z radą gminy.
tosiula pisze:...mogę Lidkę zawieść do weta autem![]()
redaf pisze:tosiula pisze:...mogę Lidkę zawieść do weta autem![]()
To teraz pójdzie jak burza
tosiula pisze:(...)
Ale myślę, że tak Lidka jak i MirkaT dają kotom dom. Nie tylko kotom. Ale to taki wątek, koteckowyZawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, ale napadanie i banowanie jest bez sensu. Nikt nam nie daje prawa, by decydować i grzebać w czyimś życiu czy domu. I decydować o postępowaniu. Na pewno żadna z tych dziewczyn nie robi źle, pomimo że robią różnie, odmiennie. Bo docelowo koty mają jedzenie, opiekę i rękę do głaskania. A chyba o to w tym pomaganiu chodzi.
kitkowa pisze:Sorry, muszę się odezwaćtosiula pisze:(...)
Ale myślę, że tak Lidka jak i MirkaT dają kotom dom. Nie tylko kotom. Ale to taki wątek, koteckowyZawsze znajdzie się ktoś kto skrytykuje, ale napadanie i banowanie jest bez sensu. Nikt nam nie daje prawa, by decydować i grzebać w czyimś życiu czy domu. I decydować o postępowaniu. Na pewno żadna z tych dziewczyn nie robi źle, pomimo że robią różnie, odmiennie. Bo docelowo koty mają jedzenie, opiekę i rękę do głaskania. A chyba o to w tym pomaganiu chodzi.
W pomaganiu kotom to wg mnie chodzi o to, żeby zaopiekować się chorym i bezbronnym, wyleczyć i znaleźć mu dom. A nie trzymać 63 koty w 48-metrowym mieszkaniu (odkąd boska mirka_t od kotów została wyrzucona z forum liczba kotów w mieszkaniu wzrosła z czterdziestu paru do 63), w tym wiele miesięcy dzikie w klatkach i nie zrobić nic, kompletnie nic, żeby znaleźć im opiekunów lub bezpieczne miejsce do bytowania. Tylko wyciągać rękę po kasę. Prędzej schronisko wyda kota do adopcji niż fantastyczna Mirka.
Dziwi mnie to porównanie z lidką02, bo podobieństwa póki co nie widzę.
Chciałabym przypomnieć, że w wewnętrznej ankiecie wygrał Jokot i można już na niego głosować w ankiecie krakvetu.
Z przykrością stwierdzam, że gdyby na miau wygrała lidka02, nikt nie mógłby na nią głosować, bo nie została zgłoszona do konkursu krakvetu!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot] i 84 gości