Tymczasy u horacy7. Wizyta PA w Białołęce potrzebna !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 21:32 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

bona_46 pisze:
ACHA13 pisze:Kilka godzin temu znaleziono w lesie rudą koteczkę a właściwie jej szkielet.
Koteczka trafiła do schroniska,jest w kuchni,ale na krótko,potem trafi na kociarnię.
Szukamy dla niej dt.
Gdyby ktoś z innych miast zechciał pomóc to jutro mamy transport do Olsztyna a w weekend nawet do Warszawy,ponieważ jedzie sunia do dt.

W jakim stanie jest ta kotka, oprócz tego, że jest chuda ?
Czy wet ją ogladał?

Ja jej na żywo nie widziałam,nie mam jak pojechać do schroniska,więc ciężko mi coś więcej napisać.Od osoby,która ją znalazła wiem,że jest strasznie chuda,u weta nikt z nią nie był.Na razie jest w kuchni w klatce,tyle wiem.
Jutro przyjeżdżają dziewczyny z Olsztyna po sunię,która docelowo jedzie do dt w W-wie,gdyby udało się załatwić koteczce miejsce w Kortowie to by ją zabrały od razu,ale nie wiem z jakimi to się wiąże kosztami.Jutro podzwonię,popytam czy jest taka opcja.Schronisko to dla niej wyrok.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Czw sie 16, 2012 21:35 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Asiu, jak możesz zapytaj, czy udałoby się ją przebadać w Kortowie.
Pieniądze jakoś zorganizujemy.

Jeżeli jest taka chudziutka i słaba to schron oznacza dla niej... :(
Nie może tam zostać :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw sie 16, 2012 21:40 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

meksykanka pisze:Asiu, jak możesz zapytaj, czy udałoby się ją przebadać w Kortowie.

Dziewczyny będą jutro po południu,więc mam trochę czasu żeby podzwonić,może się uda.
Najgorsze,że wakacje są i studenci,którzy nam pomagali powyjeżdżali do domów.
Dam znać jak coś ustalę.

ACHA13

Post » Czw sie 16, 2012 21:46 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

ACHA13 pisze:
meksykanka pisze:Asiu, jak możesz zapytaj, czy udałoby się ją przebadać w Kortowie.

Dziewczyny będą jutro po południu,więc mam trochę czasu żeby podzwonić,może się uda.
Najgorsze,że wakacje są i studenci,którzy nam pomagali powyjeżdżali do domów.
Dam znać jak coś ustalę.

Powodzenia! :ok:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Czw sie 16, 2012 21:46 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Dziękuję.
Cholerny świat... Żeby choć jej z tej kuchni nie zabierali :oops: chociaż jeśłi chodzi o wirusy to niestety słaba pociecha.
Asik, ja w razie czego wykitram te niewielkie pieniądze co już są zarobione na Basiowym bazarku. Basia na pewno nie będzie miała nic na przeciwko, bo to wszak na koty... Potem jakoś to odrobię...

Ona przede wszystkim musi trafić do dobrego weta...
Ech
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw sie 16, 2012 22:08 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Rozmawiałam z Basią.
Ma wątpliwości co do Kortowa, szczególnie teraz, gdy studenci na wakacjach...

Poczekamy, może woolntariuszki z Olsztyna coś doradzą.
Potrzeba też więcej informacji o kotce + zdjęcia...

i DT...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 17, 2012 8:44 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Dostałam sms-a od Basi.
Dziś wychodzi i nadal czeka na wynik.
Zaraz do nie dzwonię to dowiem się więcej.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 17, 2012 10:24 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Koteczka pojedzie dzisiaj do Kortowa razem z sunią,psica będzie tam do niedzieli,a później dziewczyna z Olsztyna zawiezie ją do dt w Warszawie,koteczka być może też pojedzie do Warszawy,bo dostałam priv że jest sprawdzony domek dla rudego kociaka,tylko fotki im wyślę.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
W razie co,koteczka może zostać w Kortowie,będzie pod opieką wetów.Ja mam tam zaufana osobę,która pomogła wielu naszym psom,więc o koteczkę się nie martwię.
W sumie,to każde miejsce lepsze od schroniska.

ACHA13

Post » Pt sie 17, 2012 10:32 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Asiu, odezwij się proszę do Basi.
Pewnie się domyślasz, że od wczoraj "knuję" z Basią na temat koteczki.
Jakby co to pisz albo dzwoń do mnie czy też do Basi.
Ona dziś będzie w domu, pewnie wiesz.

Bardzo dziękuję za czujność i szybkość, a także za to, że mimo małęgo dzieciątka w domu nie zaprzestałaś działać na rzecz adopcji psiastych w schronie.
Podziękuj też wolonatriuszkom w Olsztynie.

A pro pos, czy "mikropieska:, która okazała się midipieską, którą wieźliśmy do Warszawy zimą (wtedy gdy jechaął z nami też Brygida i Fiodor), ta sympatyczna i rozbrykana znalazła już dobry domek?
Renifer bardzo się o nią dopytuje mu chyba mu przypadła do serca :wink:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 17, 2012 10:44 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Meksykanko,ta psiunia,która dzięki Wam dojechała do Warszawy została w dt na stałe :D
Postaram się wstawić jakąś fotkę z jej nowego domku;)

ACHA13

Post » Pt sie 17, 2012 10:52 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Hurra, hurra.
Bardzo nam się ta mikropieska podobała. Renifer ją dumnie prowadził na smyczy. Niestety moje kcoiaste szczególnie Mućka panicznie boją się psów... piesy są niemożliwe do dopsienia... :(

Basia już jedzie do domu. Prosiłam żeby "trzymała rękę na pulsie" ws prawie koteczki, kontaktowałą się z tobą i dawała mi znać.

Uuuuuffff. Ponieważ w nocy siedziałam nad notkami (jeszcze nie skończyłam :oops: ) to miałam czas zamartwiać się o kocię i "knuć"...
Dawajcie znaki dymne i krzyczcie w czym pomóc...
Wracam do notek :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Pt sie 17, 2012 12:47 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

Odnośnie dawania tych "znaków dymnych" - to ja się ponownie dyskretnie przypomnę :regulamin:
Codziennie skrzyneczkę opróżniam i zawsze coś jest :ok: Nadal czekam na spóźnialskich, choć powoli zabieram się też do roboty :wink:

edit: Jeżeli ktoś nie może tradycyjnie (odręcznie i pocztowo) - proszę o kontakt na pw - podam maila :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt sie 17, 2012 13:35 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

ewexoxo pisze:Odnośnie dawania tych "znaków dymnych" - to ja się ponownie dyskretnie przypomnę :regulamin:
Codziennie skrzyneczkę opróżniam i zawsze coś jest :ok: Nadal czekam na spóźnialskich, choć powoli zabieram się też do roboty :wink:

edit: Jeżeli ktoś nie może tradycyjnie (odręcznie i pocztowo) - proszę o kontakt na pw - podam maila :wink:

Proszę jeszcze o chwilę :oops: :oops:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pt sie 17, 2012 13:43 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

_ogonek_ pisze:Proszę jeszcze o chwilę :oops: :oops:

:ok: :wink:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt sie 17, 2012 14:50 Re: Tymczasy u horacy7. Nie ma latwo :( Staramy sie nadal.

poszło dziś poleconym
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

[poprzednia][następna]