Moderator: Estraven
Zofia.Sasza pisze:Jek pisze:lidka02 pisze:Moja ciotka u mnie w gminie nic nie załatwi bo próbowała i poległa powiedziała spróbuj ty a ja bez odzewu .Byłam u burmistrza jak pisałam już i powiedział mi że da na kwartał 500zł mam się zmieścić z karmą i sterylkami ale mmam karme kupić na fakturę za co....a kto to odda , a sterylki na moją gmine mi wet nie zrobi bo każdy czyta ...Więc d...
A faktury przelewowe? Wystawione na gminę? Co do sterylek - to za te które obiecano na tym wątku sfinansować wziąć fakturę i spróbować wyrwac zwrot. Tylko trzeba się dowoedzieć jakie dane winne być na fakturze by gmina nie przyczepiła się do formalnego ich kształtu.
Trzeba pamiętać, że w uchwale jest chyba mowa o konkretnej lecznicy z którą gmina ma umowę (o ile jest wybrana)
NITKA/KARINKA pisze:Na razie trzeba poprosić Moderatora o wydzielenie postów dotyczących pomocy Lidce i kotom ze Strzelna do oddzielnego wątku.
Beliowen pisze:NITKA/KARINKA pisze:Na razie trzeba poprosić Moderatora o wydzielenie postów dotyczących pomocy Lidce i kotom ze Strzelna do oddzielnego wątku.
Tak, sądzę, że to dobry pomysł
zastanawiam się tylko, czy lepiej utworzyć nowy wątek (a jeśli tak - czy na dostępnych do czytania bez rejestracji Kotach, czy jednak KŁ?), czy też przenieść posty do wątku lidka02 po prostu?
nelka83 pisze:Myślę, że zanim zacznie się cokolwiek pisać warto złożyć w urzędzie stosowną deklarację opiekuna społecznego zwierząt.

Myślę, że to powinno iść dwutorowo - faktura na gminę i próba wyrwania z gminy pieniędzy. Jeśli się nie uda, trzeba fakturę skorygować na dane sponsora...mgj pisze:Nie wiadomo co na to "sponsorzy" sterylek? (chodzi mi o branie faktur na gmine i proszenie gminy o zwrot.)
Ale przede wszystkim Lidka powinna mieć na pismie potwierdzenie przyznania konkretnych funduszy.
VVu pisze:nelka83 pisze:Myślę, że zanim zacznie się cokolwiek pisać warto złożyć w urzędzie stosowną deklarację opiekuna społecznego zwierząt.
Przemyślałem sprawę raz jeszcze i uważam, że masz rację. Zatem zacznę od takiego pisma.
Z dwóch względów przede wszystkim:
1) w sprzyjających okolicznościach powinni mieć na tę odpowiedź tylko 7 dni [szczegóły wyłuszczę może jutro, bo dziś muszę jeszcze zrobić relację z dzisiejszych łapanek - Efcia1 z Koterii złapała 6 kotów!];
2) bez rozwiązania tej kwestii mogliby oddalić pozostałe wnioski ze względów formalnych - ponieważ dofinansowanie sterylek, leczenia i karma są właśnie tylko dla opiekunów społecznych.
Postaram się to pismo przygotować do końca tygodnia, by można było je złożyć już w ten poniedziałek.
joshua_ada pisze:Dziś modą tutaj jest umywanie rąk od zabiegów kastracji kotów wolnożyjących! A jeśli nie modą, to wszelkie wymówki w tej kwestii spotykają się z tolerancją i zrozumieniem.
Chwałą jest przede wszystkim zbieranie kotów w nadmiernej ilości, zgarnianie chorych kociąt z niewysterylizowanych kotek, dokarmianie kotów bez ich sterylizacji, brak kastracji kocurów itp.

Irya pisze:joshua_ada pisze:Dziś modą tutaj jest umywanie rąk od zabiegów kastracji kotów wolnożyjących! A jeśli nie modą, to wszelkie wymówki w tej kwestii spotykają się z tolerancją i zrozumieniem.
Chwałą jest przede wszystkim zbieranie kotów w nadmiernej ilości, zgarnianie chorych kociąt z niewysterylizowanych kotek, dokarmianie kotów bez ich sterylizacji, brak kastracji kocurów itp.
Wiem, że ironia nie działa w internecie, ale spróbuję. Przykład:
na wsi żyje 20 bezpańskich kotów, z pomocą innych ludzi (np. forum miau) udało się na chwilę obecną wysterylizować 10. Na sterylizacje pozostałych 10 na dzień dzisiejszy nie mam pieniędzy. Co powinnam zrobić, by nie zostać sklasyfikowaną w myśl powyższego cytatu, jako osoba negatywna? Dokarmiać tylko te wysterylizowane, a niewysterylizowane skazać na śmierć głodową? Przechodzić obok niewzruszona, udając, że nie widzę młodych, chorych kociaków, które urodziły się z braku pieniędzy na sterylizację? Pozwolić im cierpieć i umierać z chorób i głodu? Czy może, żeby nie cierpiały za długo, to wziąć siekierę i wyciąć wszystkie niewysterylizowane ku chwale miau.pl (nie będzie tekstów, że ktoś dokarmia to co JESZCZE niewysterylizowane). Czy może po prostu zacząć kraść, żeby ciachnąć wszystko co się rusza (bo przecież wymówka pt. "brak pieniędzy" to żadna wymówka, pieniądze zawsze leżą na ulicy, wystarczy podnieść, szczególnie, gdy się jest osobą prywatną, bez prawa przeprowadzania zbiórek)? Jeśli tak łatwo o pieniądze, to po co w tym wątku ludzie tak plują w siebie jadem, biją się o jakąś karmę, niech sobie kupią, przecież to tylko kwestia wykombinowania łatwych do zdobycia pieniędzy...
To jaka powinna być wzorowa reakcja wzorowego forumowicza miau?
Skończyłam, w myśl tego tematu już można po mnie jechać.

Strzelno, 20.08.2012
imię i nazwisko
adres
Burmistrz Strzelna
Urząd Miejski w Strzelnie
Ul. Dr J. Cieślewicza 2
88-320 Strzelno
Uprzejmie proszę – w trybie art. 217 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2000 r. Nr 98, poz. 1071 z późn. zm.), ze względu na interes prawny
(art. 217 § 2 pkt 2 Kpa)
– o wydanie zaświadczenia, że jestem
społecznym opiekunem (karmicielem) kotów wolno żyjących
w rozumieniu § 9 Programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku, przyjętemu
uchwałą nr XXI/155/2012 Rady Miejskiej w Strzelnie z dnia 24 maja 2012 roku w sprawie przyjęcia programu opieki nad zwierzętami bezdomnymi oraz zapobiegania bezdomności zwierząt na terenie Gminy Strzelno w 2012 roku.
UZASADNIENIE
Dokarmiam następujące grupy kotów wolno żyjących na terenie Gminy Strzelno:
1) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
poddane zabiegowi kastracji:
2) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
3) adres miejsca (posesji), od roku ... + liczba kotów, w tym:
...
Dokarmianie wolno żyjących kotów na terenie Gminy Strzelno we wszystkich ww. lokalizacjach kosztuje mnie średnio ... zł miesięcznie, na co składa się:
- sucha karma: ok. ... kg
- mięso, podroby: ok. ... kg
- makaron: ok. ... kg
- ...
W latach ... w ww. lokalizacjach złapałam ... koty/-ów wolno żyjące/-ych i zawiozłam na zabieg kastracji, co kosztowało mnie łącznie ... zł, nie licząc dojazdów.
W przypadku gdyby forma niniejszej prośby o wydanie zaświadczenia nie była wystarczająca do uznania mnie społecznym opiekunem (karmicielem) kotów w rozumieniu uchwały jak wyżej, to proszę – w trybie art. 9 Kpa – o poinformowanie mnie jakie formalności muszę w tym celu spełnić.
W razie gdyby niniejsza forma była wystarczająca – proszę o zarejestrowanie mnie w Gminie Strzelno jako społecznego opiekuna (karmiciela) kotów wolno żyjących i wydanie zaświadczenia jak wyżej.
Z poważaniem,
imię i nazwisko
podpis odręczny

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości