Identyfikacja rasy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 16, 2012 22:39 Identyfikacja rasy

Witam, natrafiłem ostatnio w internecie na taki obrazek:

Obrazek

Kociak jest przesłodki, a moja mama wprost oczarowana. Chciałbym zrobić jej niespodziankę i sprezentować takiego kociaczka na urodziny. Niestety, nie mam pojęcia co to za rasa kotków.

Czy ktoś byłby na tyle miły żeby pomóc mi z tym?

Ashar

Od: Nie sie 12, 2012 11:13

Post » Pt sie 17, 2012 8:29 Re: Identyfikacja rasy

Na rasach się nie znam, ale kot, szczególnie długowłosy, wymaga szczególnej opieki, przez ok. 15-20 lat. To prezent, który trzeba uzgodnić i przygotować mieszkanie na obecność malucha.

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 17, 2012 8:32 Re: Identyfikacja rasy

Poza tym kot rasowy - z hodowli, z rodowodem - to koszt powyżej tysiąca zł, kosztowny prezent. bez rodowodu nie kupuj - pocztaj o psedohodowlach.

A najlepiej uzgodnij prezent z Mamą i poszukaj czegoś długowłosego do adopcji.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pt sie 17, 2012 9:26 Re: Identyfikacja rasy

Moze to byc dlugowlosy brytyjczyk IMHO albo po prostu ladny dlugowlosy mieszaniec. jak dorosnie nie bedzie taka slodka kulka, cokolwiek to jest. tylko potforem ;) :mrgreen: Niektore dlugowlose koty nie sa AZ TAK problematyczne w pielegnacji, mialam persy teraz mam nevki i znacznie mniej czesania (glownie zeby zebrac kklajki z kota a nie zewsząd) więc nie przesadzajmy, ze ta pielegnacja taka straszna, grunt to wycxhowac kota zeby sie dal.
recznie malowana ceramika na zamowienie:
http://www.facebook.com/album.php?aid=1357&id=1718874443&l=aa2b2f153d
ZAMÓW SOBIE KOTECKA... CZY CÓŚ

magyrato

Od: Nie sie 22, 2010 10:00

Post » Pt sie 17, 2012 9:30 Re: Identyfikacja rasy

pooglądaj sobie na stronach hodowli kotki syberyjskie, bo chyba do tej rasy jest najbardziej podobny
ale zanim kupisz kociaka to weź do serca to co zostało napisane wyżej - przede wszystkim taki prezent trzeba uzgodnić z obdarowanym, no i kup tylko z porządnej hodowli
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob sie 18, 2012 12:12 Re: Identyfikacja rasy

To prawdopodobnie rasa napoleon o krótkich łapkach. Nowa i rzadka, nawet nie wiem czy dostępna w Polsce.
Tobiaszku tak strasznie za Tobą tęsknię... [']

Valadris

Od: Wto lip 12, 2011 16:38

Post » Sob sie 18, 2012 12:32 Re: Identyfikacja rasy

Valadris pisze:To prawdopodobnie rasa napoleon o krótkich łapkach. Nowa i rzadka, nawet nie wiem czy dostępna w Polsce.

To na pewno nie SIB.Ma krótsze nóżki.
Osobiście uważam, że tym kotom zrobiono krzywdę, ale to moje osobiste zdanie. To w Polsce jeszcze rzadka rasa. Na wystawach jest ich bardzo mało, albo wcale, a to oznacza że cena jest wysoka i pewnie wszystkie ida do hodowli.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46