Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 18:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

mpacz78 pisze:Mrata, Twoja klatka wystawowa jest u p. Gabrysi na Stogach. Prawdopodbnie można ją już odebrać, jutro się zorientuję i Ci przywiozę.

Spoko, najwcześniej w przyszłym tygodniu. Teraz do Pragi jadę.

Acha, byliśmy dziś z TŻ na tym podwórku w Gdańsku, gdzie na schronie jest napis o "hyclarach". Koty (w większości czarno-białe) są nieco posmarkane, ale tłuste. Za to smród kocurzy jest okrutny... TŻ stwierdził, że skoro jest problem z facetem, to każda z nas też jakiegoś mężczyznę ma i to nasi TŻci powinni te koty wyłapać, a nie słabe kobiety.

No cóż, jest to jakiś pomysł...

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Pon sie 13, 2012 20:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aya13 pisze:
anka13 pisze:
aya13 pisze:hej...takiego smsa otrzymałam od pana, który adoptował kiedys nasza kotkę a mieszka w Gdyni.
"na ul. Kartuskiej na chylonii na przystanku za skrzyżowaniem z ul Morską biegały dwa małe kociaki, (...tu pisze o tym, ze nie mógl zawrocic ani sie zatrzyamc...), przystanek jak sie jedzie w góre Karuską na Pustki Cisowskie...kociaki bawiły sie na ulicy"

może ktos zna ten teren...wiem, ze nikt małych nie zabierze ale obiecałam, że to napisze, choc nie znam kompletnie Gdyni;-(

Ja mieszkam bardzo blisko. Zerknę jutro. Tam za przystankiem znajduje się kocia budka . Panie opiekują się kotami ale wyglądałoby na to, ze nie wysterylizowały kotki. Kiedyś proponowałam im darmową sterylkę na Stryjskiej ale nie bylo odzewu. W kazdym razie przejdę i zobaczę co tam się dzieje.

Dzieki, ja niestety Gdyni nie znam i bez samochodu. Chłopak przeraził sie ze maluchy bawią się na środku ulicy...może karmicielki podejmą wysiłek aby zabezpieczyć kociaki w jakikolwiek sposób (piwnica, garaz)....bo wiadomo jak takie zabawy sie skończą;-(( Bardzo dziękuje za zainteresowanie i reakcje bo wiem, ze każdy jest zakocony, zabiegany a maluszków przybywa;-((

Rozmawiałam w sprawie tych kociaków. Podobno są cztery, straszne dzikusy i bytują ze swoją matką w piwnicy bloku. Tam są pootwierane okienka i jakaś pani je karmi. Mają pas trawy, oddzielony żywopłotem od chodnika, do biegania ale to są energiczne maluchy i mogły dobiec do ulicy. Kiedy ja tam kilka razy przechodziłam nie były nigdzie w zasięgu wzroku. Podobno są już samodzielne i biegają z różnych stron bloku. Nie da się ich chyba zabezpieczyć ale ważna byłaby sterylizacja tych kotek / chyba na razie dwie dorosłe/ ale panie nie mają do tego energii. Jedna podobno dostaje tabletki. Może w końcu dadzą się przekonać żeby je ciachnąć.

anka13

Od: Sob paź 31, 2009 23:40

Post » Pon sie 13, 2012 21:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Mrata pisze:
mpacz78 pisze:Mrata, Twoja klatka wystawowa jest u p. Gabrysi na Stogach. Prawdopodbnie można ją już odebrać, jutro się zorientuję i Ci przywiozę.

Spoko, najwcześniej w przyszłym tygodniu. Teraz do Pragi jadę.

Acha, byliśmy dziś z TŻ na tym podwórku w Gdańsku, gdzie na schronie jest napis o "hyclarach". Koty (w większości czarno-białe) są nieco posmarkane, ale tłuste. Za to smród kocurzy jest okrutny... TŻ stwierdził, że skoro jest problem z facetem, to każda z nas też jakiegoś mężczyznę ma i to nasi TŻci powinni te koty wyłapać, a nie słabe kobiety.

No cóż, jest to jakiś pomysł...

Te koty nie są tłuste.w większości to pewnie kotki w ciąży
Ponoć jest tam kilkanaście maluchów :(
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto sie 14, 2012 0:01 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

anka13 pisze:
aya13 pisze:
anka13 pisze:
aya13 pisze:hej...takiego smsa otrzymałam od pana, który adoptował kiedys nasza kotkę a mieszka w Gdyni.
"na ul. Kartuskiej na chylonii na przystanku za skrzyżowaniem z ul Morską biegały dwa małe kociaki, (...tu pisze o tym, ze nie mógl zawrocic ani sie zatrzyamc...), przystanek jak sie jedzie w góre Karuską na Pustki Cisowskie...kociaki bawiły sie na ulicy"

może ktos zna ten teren...wiem, ze nikt małych nie zabierze ale obiecałam, że to napisze, choc nie znam kompletnie Gdyni;-(

Ja mieszkam bardzo blisko. Zerknę jutro. Tam za przystankiem znajduje się kocia budka . Panie opiekują się kotami ale wyglądałoby na to, ze nie wysterylizowały kotki. Kiedyś proponowałam im darmową sterylkę na Stryjskiej ale nie bylo odzewu. W kazdym razie przejdę i zobaczę co tam się dzieje.

Dzieki, ja niestety Gdyni nie znam i bez samochodu. Chłopak przeraził sie ze maluchy bawią się na środku ulicy...może karmicielki podejmą wysiłek aby zabezpieczyć kociaki w jakikolwiek sposób (piwnica, garaz)....bo wiadomo jak takie zabawy sie skończą;-(( Bardzo dziękuje za zainteresowanie i reakcje bo wiem, ze każdy jest zakocony, zabiegany a maluszków przybywa;-((

Rozmawiałam w sprawie tych kociaków. Podobno są cztery, straszne dzikusy i bytują ze swoją matką w piwnicy bloku. Tam są pootwierane okienka i jakaś pani je karmi. Mają pas trawy, oddzielony żywopłotem od chodnika, do biegania ale to są energiczne maluchy i mogły dobiec do ulicy. Kiedy ja tam kilka razy przechodziłam nie były nigdzie w zasięgu wzroku. Podobno są już samodzielne i biegają z różnych stron bloku. Nie da się ich chyba zabezpieczyć ale ważna byłaby sterylizacja tych kotek / chyba na razie dwie dorosłe/ ale panie nie mają do tego energii. Jedna podobno dostaje tabletki. Może w końcu dadzą się przekonać żeby je ciachnąć.

Chyba karmicielka dzwonila do mnie o pomoc, powiedzialam co ma zrobic, ze pomoge w lapaniu, ze naucze, ze trzeba zebrac fundusze na co mi powiedziala ze ona tego robic nie bedzie i sie rozlaczyla...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto sie 14, 2012 7:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:
anka13 pisze:
aya13 pisze:
anka13 pisze:

Chyba karmicielka dzwonila do mnie o pomoc, powiedzialam co ma zrobic, ze pomoge w lapaniu, ze naucze, ze trzeba zebrac fundusze na co mi powiedziala ze ona tego robic nie bedzie i sie rozlaczyla...

Większość tylko udaję,że chce pomóc.Wydaje im się,że jak coś zgłoszą to ich sumienie będzie czyste,bo przecież"coś"zrobili :evil:
Trudno i tak nie uratujemy całego świata :(
Róbmy swoje :ok:
Obrazek

aga marczak

Post » Wto sie 14, 2012 10:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:Te koty nie są tłuste.w większości to pewnie kotki w ciąży

Nie nie, te nie były ciężarne, ale nie wykluczam, że inne są. Maluchy widziałam ze dwa. Ale tam jest takie "morze kotów" i to bardzo podobnie umaszczonych, że trudno je ogarnąć przez kilka minut. Włażą i wyłażą ze schronu, wylegują się w wysokiej trawie. Koszmar jakiś... Takiego kotowiska to ja już dawno nie widziałam.

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Wto sie 14, 2012 17:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Mrata pisze:

Nie nie, te nie były ciężarne, ale nie wykluczam, że inne są. Maluchy widziałam ze dwa. Ale tam jest takie "morze kotów" i to bardzo podobnie umaszczonych, że trudno je ogarnąć przez kilka minut. Włażą i wyłażą ze schronu, wylegują się w wysokiej trawie. Koszmar jakiś... Takiego kotowiska to ja już dawno nie widziałam.

Jeśli nie weźmie się za to kilka prężnych osób to nigdy się tego nie ogarnie
Zajęłam się kotami z Gościnnej.Tam też jest tragedia,ale przynajmniej nikt nie przeszkadza.
Proszę zaglądajcie do wątku z mojego banerka,plisss
Obrazek

aga marczak

Post » Śro sie 15, 2012 22:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

aga marczak pisze:
Mrata pisze:

Zajęłam się kotami z Gościnnej.Tam też jest tragedia,ale przynajmniej nikt nie przeszkadza.

Aga a tyt. wplat kiedy zostanie zmieniony?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Czw sie 16, 2012 12:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, dzwoniła do mnie jakaś pani ze spółdzielni mieszkaniowej z Żabianki, że mają taki problem, że kotka okociła się w komórce lokatorskiej w piwnicy u jednego z mieszkańców, nie wiadomo do końca ile tych młodych tam jest i w jakim są wieku (pani mówiła coś o 2-3 tyg. więc na uśpienie miotu za późno), kotka jest agresywna - wiadomo broni gniazda i nie wpuszcza nikogo do tej komórki. Właściciele tej komórki niestety nie chcą czekać i naciskają spółdzielnię żeby coś zrobiła - tzn. usunęła im koty z komórki :?

Ja radziłam, żeby jednak przekonać właścicieli komórki żeby zaczekali te kilka tygodni aż kotka odchowa młode, żeby dać jej tam spokój, bo my nie mamy gdzie zabrać kotki z młodymi raczej, a przeniesienie ich w inne miejsce może chyba skończyć się porzuceniem młodych przez kotkę...

Czy my możemy jakoś jeszcze pomóc a takiej sytuacji?
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw sie 16, 2012 20:06 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Ja po niedzieli będę mogła udostępnić klatkę wystawową Kaleidostar, gdyby ktoś mógł przechować małe.

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Czw sie 16, 2012 21:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Marlon pisze:
aga marczak pisze:
Mrata pisze:

Aga a tyt. wplat kiedy zostanie zmieniony?

Nie wiem napisałam do założycielki wątku i cisza.Może wyjechała no nie wiem co mogę jeszcze zrobić
Obrazek

aga marczak

Post » Sob sie 18, 2012 12:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Nie sie 19, 2012 21:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

Dziewczyny, podbijajcie proszę:
viewtopic.php?f=1&t=145304

Aga ma w domu PP, boi się o maluchy.
Moje Kołek i Jagódka oddały krew dopiero co, Kołek jeszcze co najmniej dwa tygodnie nie może oddawać krwi, a Jagódka trzy tygodnie. Została mi Szpilka, a to za mało dla ósemki kociaków :(
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Pon sie 20, 2012 2:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z405106677

Witam mam do oddania 5 szczeniaczkow.
Po mamie niemiecki terier mysliwski.
1 chopiec i 4 dziewczynki ;)
Pieski mają 2 miesiace
oddam tylko w dobre rece.
Prosze o kontakt na numer 600-488-769

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z404865425 888691088

Śliczna,około roczna koteczka szuka domu.Kicia jest spokojna i łagodna.Została przygarnięta,bardzo wychudzona.Niestety nie może z nami zostac, gdyż nie toleruje się z kotem którego już mamy.Jest bardzo rozmowna,noszenie na rękach nie jest dla niej problemem.Załatwia się do kuwety,używa drapaka.Ma piękną półdługą sierśc i puszysty ogon.Jeżeli szukasz słodkiej towarzyszki,ta kicia jest wymarzoną przyjaciółką.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z403852363

zaginął kot norweski leśny rudy.dnia 8.08. w okolicy ul. Wielkopolskiej w Gdyni.czeka nagroda. tel kontaktowy 601 831 610
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 20, 2012 19:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .12

po maleńku Witaj Szkoło!
polecam plany lekcji z naszymi milusińskimi ;-)
viewtopic.php?f=20&t=145328
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

[poprzednia][następna]