Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Brambor -zapalenie nerek (?) :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto lip 31, 2012 20:39 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

genowefa pisze:Na szczęście dalej Chrupiszon nie urządza już żadnych cyrków i grzecznie przełyka tabletkę.

No. To ułatwia sprawę :lol: Kciuki za samopoczucie po zabiegu. :ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lip 31, 2012 20:55 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Krowa też leci z nami s. 93

ariel pisze:
genowefa pisze:A to bohaterka dnia dzisiejszego. Czemu jeszcze u mnie siedzi? chyba widać to w jej oczach ;)
Obrazek

Oczerniasz kota ;)

Kot nie potrzebuje oczerniania, bo czarny się urodził ;)

Chrupiszon jest kotem, który idealnie wtapia się o otoczenie. Żeby nie to, że je i sra, to jakby kota nie było. Na co dzień nie ma z nią żadnych problemów. Nie kłóci się z innymi kotami i jest na tyle asertywna, że żaden kot nie waży się jej zaczepiać. Pięknie się bawi sama z zabawkami. Nie szuka towarzystwa innych kotów, ale też towarzystwo kotów jej nie przeszkadza.
Praktycznie bezproblemowy kot, tyle, że mizia się tylko przy jedzeniu :roll: Poza tym zero kontaktu z kotem.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto lip 31, 2012 21:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupiszon prawiebezzębny s

Oczerniasz - ostatnio się miziała jak szalona na drapaku a pół chrupki nie było w pobliżu :mrgreen:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Pt sie 03, 2012 21:46 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupiszon prawiebezzębny s

Uprzejmie donoszę, że Chrupiszon został naprawiony :) Wczoraj wieczorem nawet bawił się swoją ulubiona zabawką (tunel z piłką) jak za starych dobrych czasów :)
Poza tym Chrupiszona znowu widać w domu, nie trzeba chodzić i szukać :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sie 14, 2012 21:51 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Chrupiszon prawiebezzębny s

Matek zastępczy - Łaciat. Są też momenty, gdy obie leżą przyssane do braciszka. Przypominam - Łaciat to zeszłoroczny miot Czarnej Cholery, Misie to tegoroczny miot Czarnej Cholery. Choć oba mioty spotkały się dopiero u mnie w mieszkaniu, to Łaciat robi za matkę zastępczą dla Misiek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Duża Mała jest już prawie wielkości Siupsiupka.
ObrazekObrazek

Duża Miś i Mała Miś. Porównanie ogonków i mordek :)
ObrazekObrazek

Siupsiupek i Rózia :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Wto sie 14, 2012 21:55 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

A Cholerę złapałaś?! :wink:
Trzeba zorganizować obławę. Skrzyknąć 50 osób i ją otoczyć.
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Śro sie 15, 2012 14:05 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

VVu pisze:A Cholerę złapałaś?! :wink:
Trzeba zorganizować obławę. Skrzyknąć 50 osób i ją otoczyć.

Cholera cholernej Cholery nie złapałam :evil:
50 osób nic nie zdziała. Największe szanse ma Kryśka, ale ona podejście takie :"Pani Agnieszko, jak ona tylko zobaczyła ten podbierak, to zaraz zwiała! Pani kochana, jakie to mądre jest!" :twisted: :evil: :roll:
Mam nieodparte wrażenie, że jakby przez tydzień jeść nie dostała, to by jej cała ta "mądrość" minęła jak ręką odjął.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sie 15, 2012 16:17 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Jak fajnie popatrzeć na zgodne koty...
U mnie obie dorosłe krowy (Tul i Norysia) tłuką się ze sobą jak wściekłe i chodzą z ranami na paszczach i pod szyją, obie atakują też Duńkę, Tulka drze mordę wniebogłosy, tak, że sąsiedzi słowo daję mają pełne prawo nasłać na mnie jakiś TOZ :roll: ... Bielańska dziczyzna roznosi klatkę (tu z kolei dziwię się cierpliwości sąsiada z dołu...)...
A ja tak sobie dzisiaj z lekka słabnę co i rusz. Próbowałam nawet coś zjeść, bo może z niejedzenia słabnę, ale na samą myśl o żarciu robi mi się mdło. Ciekawe, czy jeśli zdechnę tu z nimi i zostaną bez żeru, faktycznie - jak głoszą legendy - potraktują mnie jak posiłek :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro sie 15, 2012 17:37 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sie 15, 2012 19:50 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Wielbłądzio pisze:Jak fajnie popatrzeć na zgodne koty...

Tak zupełnie zgodnie to nie jest. Trudno, żeby było przy 10 kotach na 45 m2. Niezgodę sieje zwłaszcza Brambor :evil: niesłychanie asertywny kotek :roll:
Wczoraj w nocy Brambor się doigrał - Ziutek spuścił mu taki wpierdol, że musiałam wstać i interweniować. A dzisiaj rano Chrupiszon, która odzyskała wigor, zagoniła Barmbora do kąta. Nie po raz pierwszy mam takie wrażenie, że jeżeli w stadzie panuje jako-taka stabilizacja, to kot, który próbuje ją zakłócić dostaje prędzej, czy później po nosie.

Wielbłądzio - jak będą głodne, to zjedzą Cię na pewno. Czytałam ostatnio książkę Liao Yiwu "Prowadzący Umarłych". Jeżeli ludzie z głodu potrafią się jeść nawzajem, to czego spodziewać się po kotach?

tajdzi - rozumiem, że zdjęcia się podobają. Czuję się zaszczycona :)
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro sie 15, 2012 19:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Absolutnie nikomu nie ujmując - Siupsiupek z Różyczką wymiatają :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Śro sie 15, 2012 21:31 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Dwie Misie też przecudowne :D

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Czw sie 16, 2012 11:26 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Takie futra zjadam od razu, od uszu do łapek i ogona. Bez soli, pieprzu i musztardy! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Czw sie 16, 2012 12:08 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

genowefa pisze:(...)

Wielbłądzio - jak będą głodne, to zjedzą Cię na pewno. Czytałam ostatnio książkę Liao Yiwu "Prowadzący Umarłych". Jeżeli ludzie z głodu potrafią się jeść nawzajem, to czego spodziewać się po kotach?

(...)

Tylko i wyłącznie wszystkiego najgorszego :twisted: :twisted: :twisted:

Ada, mam dla Ciebie ofertę. Chcesz dwie wściekłe, szalone krowy? Śliczne...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Czw sie 16, 2012 12:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Matek zastępczy s. 95

Sama dobrze wiesz, że wymienię tylko na takie jedno nieposłuszne rude i to do "naprawy" :( jeszcze :wink:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]