Oj tak-ksiazki musze tez segregowac,by wiedziec,gdzie co mam wiec zabawa z nimi jest powolna- na dwoch regalam 82% mam ulozone tak jak chcialam- straszne jest to ,ze do jutra do 15 reszta ksiazek z pozostalych regalow musi sie zdjac i wyprowadzic do drugiego pokoju--czuje ,ze moj kregoslup juz sie dzis sporo naschylal-a konca nie widac- Koty sie znudzily-spia na drapaku wszystkie-bo gdzie indziej trudno sie poruszac
Generalnie ich stosunek do remontu jest poprawny:
Smakusia nadzoruje prace-orle gniazdo na drapaku jes tmiejscem skad wszystko widzi ,co sie w dwoch pokojach dzieje.
Rys- cos dzis go obserwowalam podczas docinania paneli-spal tak ,ze nawet jeden czułek-was mu nie drgnal-podobnie z odkurzaczem-jemu nic nie przeszkadza- jest dla mnie niedoscignionym wzorem ,jak nalezy pdochodzic do zycia- podchodzil wymiziac sie do syta,wyspal sie i robil za fugurke na pustym regale;) -nastroj jak zwykle pogodny,aktualnei chrapie na parapecie okna.
Gucio zniknal w czarnej dziurze na czas remontu-Smakusia po pracach go nie zawolala ( czyzby jej podpadl?

) -efekt zmaterializowal sie po moich wielokrotnych zachetach ,jakies dwie h po wyjsciu brata i kumpla. Z ciekawych rzeczy-spalam po poludniu po zarwanej nocce- jak sie obudzilam -Gucio spal kolo mnie na kanapie,a Smakusia mnie udeptywala-rude zas spalo na hamaku.

Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.