DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 7:11 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

Nas nie będzie, boimy się PP. Kociaki są ledwo zaszczepione, Lolo nie ma szczepień. Wolimy nie ryzykować. Gadałam z Kasią i jest szansa przyniesienia PP do domu, więc się nie pojawimy. Zresztą nie wiem czy akcja się odbędzie, bo początkowo w planach miały być tylko psy, ale ostatnio słyszałam, że ma być odwołana.

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pon sie 13, 2012 19:59 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

Witaj :) ja w sprawie Czarusia :) Możesz mi napisać kilka słów o nim? ile ma miesięcy, czy jest wykastrowany no i jaki jest z charakteru? Zapytam się również tak na zapas,czy byłaby możliwość dowiezienia kociaka chociaż do połowy drogi z Tarnowskich Gór do Wrocławia?
pozdrawiam serdecznie,M.

meg296

Od: Nie sie 12, 2012 19:31

Post » Wto sie 14, 2012 8:16 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

Meg masz PW :)

Akcja adopcyjna się odbędzie, będą głównie psy i kilka kociastych. Zapraszamy :ok: :kotek:

OlaLola

Post » Wto sie 14, 2012 11:56 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

OlaLola, moglabys mi podac swojego maila na pw? ja jeszcze pw nie moge pisac, a tak bedzie nam lepiej sie dogadac :)

meg296

Od: Nie sie 12, 2012 19:31

Post » Śro sie 15, 2012 6:44 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

Nie wiem już w co ręce włożyć tyle kotów szuka DT. Wczoraj spotkałam dzieci, dokarmiają bezdomną kotkę z dwoma kociakami czarnymi... Wszyscy są oswojeni, mieszkają w opustoszałym garażu.
Wieczorem telefon mały 6 tygodniowy niebieski 8O kociaki pałęta się na blokach... Nie złapali go, na noc spał w jakiejś piwnicy, dziś mają go łapać dalej, tylko gdzie go damy :?: Rano szłam do roboty i co, mixa brytyjczyka zobaczyłam.... piękny, po prostu CUDO. Widać, że długo bezdomny, nie mam zdjęć, bo mi dziewczynka z psem podeszła i uciekł. Biało rudy, ta główka taka boska, choć oczko chore widać było.... chudy, jemu też trzeba by pomóc. Zostawiłam mu jedzonko.

Gdzie dać te koty, gdzie???

OlaLola

Post » Pon sie 20, 2012 14:09 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Kociaste szukają domó

Wszystkie kociaki sztuk 4 są już bezpieczne.
Niebieski kociak ( okazał się whiskasem) jest w Dt w Zabrzu, razem z jednym z garażowych maluszków. Drugi garażowy maluszek jest u mnie. W między czasie łapałam jeszcze kotkę tri kolorkę, która jest u sisay. Norma wyrobiona tak przynajmniej mysłałam, ale nieee 8 kociąt szuka dt.... dlatego też....

Prosimy Was o pomoc w zaopatrzeniu się w klatki.
W tej chwili fundacja ma na stanie tylko pięć klatek-kenelówek, takich w których możemy przetrzymywać kotki po sterylizacji, koty na rekonwalescencji lub małe kocięta.
Jest to zdecydowanie za mało, biorąc pod uwagę że nasze domy tymczasowe są rozsiane w kilku miastach.

Przeciętna klatka większego rozmiaru kosztuje około 200 - 250 zł.
W pierwszej kolejności chcemy zaopatrzyć dom tymczasowy w Tarnowskich Górach, gdzie działa tylko jedna wolontariuszka a kotów do sterylizacji jest mnóstwo...

A może ktoś ma klatkę, której już nie potrzebuje i chciałby ją sprezentować naszej fundacji?

Może macie jakieś fajne opcje na zdobycie funduszy, sponsorów, zorganizowanie zbiórki na przykład w pracy lub szkole?
Wszelkie propozycje są mile widziane, za wszystkie z góry dziękujemy.

Wpłaty na ten cel można przekazywać jak zawsze na konto fundacji:
Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
41-800 Zabrze
Ul. Czogały 9
27 1020 2401 0000 0202 0240 5868
w tytule podając cel wpłaty: "na klatki"

Liczymy na Was!

Niestety ja mam tylko klatkę po króliku, potrzebuje innej większej jeśli mam wziąć 8 kociąt... Najlepsze byłyby dwie po 4 kociaki w każdej.... Ktoś nas poratuje grosikiem na klatkę?
Dodam, że mama Fajki, Tytonia i Tabaki które są u Halbiny została dziś złapana na sterylkę. Pomagał mi Michał ( to on uratował, bo i dokarmiał i złapał) garażowe kociaki.

OlaLola

Post » Śro sie 29, 2012 10:45 Re: DTu OlaLola. Potrzebujemy klatki !! Pomóżcie str 36.

Czekamy na klatki, są nam bardzo, bardzo potrzebne, mnóstwo kociąt szukających Dt, a niestety zabieramy tylko te w najgorszym stanie. Do nowego domu pojechała Aprilka, zamieszkała z pieskiem ze schroniska z Zabrza z którym dobrze się dogaduje, oraz Czaruś, który pojechał do meg296 do Wrocławia.
Wczoraj trafiły do mnie dwa kociaki z kocim katarem, maluszki mają ok 4 tygodni, walczymy o ich życie i ich oczka. Jeden dzielnie pije mleczko sam z miseczki, drugiego karmimy butelką. Oto zdjęcia maleństw.

Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Pon wrz 03, 2012 7:01 Re: DTu OlaLola. Potrzebujemy klatki !! Pomóżcie str 36.

Romcio ( drugie zdjęcie ) ładnie zbiera się z kk, co prawda nie wiem, czy na oczku nie zostanie bielmo, ale cały czas ma je otwarte, chce już rozrabiać, ma apetyt, rośnie w oczach i już widać, że będzie małym rozrabiaką :twisted:
Tomcio ( pierwsze zdjęcie) nie reaguje na antybiotyki, stan jest w zasadzie bez zmian, jest na prawdę kochany, ale czuje że nie wygramy tej walki. Myślimy cały czas o uśpieniu, ale nie potrafię, jak na niego patrzę to po prostu nie potrafiłabym go uśpić.... to jest takie kruche małe życie, on musi żyć. Raz na rok przegrywamy walkę i jakiś kociak od nas odchodzi, w tym roku odeszła Perełka, on musi żyć....

OlaLola

Post » Nie wrz 09, 2012 0:37 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Olu, potrzebujesz czegoś dla maluszków? Mleka i/lub karmy? Mogłabym Ci wysłać, byłyby za parę dni.
Moja Fuksja trzy lata temu była w tym samym wieku, też miała kk, wyglądała jak Tomcio i też nie jadła. Mam nadzieję, że Tomcio wyjdzie z tego tak jak ona i też wyrośnie na wielkiego, pięknego kota :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Razem z Fuksją z całych sił trzymamy za maleństwa kciuki i pazurki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon wrz 10, 2012 9:50 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

I jak maluchy? Cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Pon wrz 10, 2012 10:42 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Lepiej, myślę, że najgorsze mamy już za sobą.Musimy się jednak wybrać do weta, żebyśmy wiedzieli co tam z oczkami, ja się nie znam na oczach absolutnie, dzielnie kropimy oczęcia i przemywamy, a że ładna dziś pogoda to pójdziemy do weta żeby zobaczył te oczy i będziemy wiedzieć na czym stoimy Dziś lub jutro wkleję nowe zdjęcia kociaków, zwłaszcza, że kotów mamy 12 ( 11 tymczasów )

OlaLola

Post » Pt wrz 14, 2012 15:20 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

dziś przyszła paczuszka od alaty, bardzo serdecznie dziękujemy. Kociaki i Lolo ( uwielbia Animondę) mają już uciechę :)
DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu: :kotek:

Ja jak zwykle mam opóźnienia, na razie zrobimy spisik kotów;
1. Fruzia, z nami już 1,5 roku kicia bez połowy ogonka, po wypadku samochodowym
2. Junior wrócił z adopcji z powodu alergii, idealny kot, bardzo się marnuje w takim stadzie kotów.
3. Lolo perski kocurek z charakterem, nas już kocha ( co nie znaczy, że mnie nie bije i nie syczy na mnie :twisted: ) ale każdy "nowy" chętny adoptować Lola nie chce spełnić moich wymagań względem domku :evil:
4. Jagódka i Jeżynka kociaki uratowane z lasu, obie czarne, 0 pytań w sprawie adopcji
5. Lucky koteczka uratowana z garaży, zarezerwowana, pojedzie do Ds gdzie aktualnie jest jej siostrzyczka.
6. 3 kociaki ok 7 tygodniowe z ulicy, zdjęcia już za niedługo wkleję.

EDIT: Ale ze mnie mamusia.... :twisted: zapomniałam o
Tomcio i Romcio kociaki z kk, już zdrowieją, jutro zdjęcia z kąpieli wkleję :) Bo jutro kąpiemy maluchy :)

OlaLola

Post » Pt wrz 14, 2012 21:18 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Witaj Oluś :lol: u Ciebie jak zwykle wiele się dzieje - masz serducho Dziewczyno :1luvu: trzymam kciuki za wszystkie kociaki, aby zdrówko im dopisywało :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob wrz 15, 2012 14:02 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

No niestety czasem myślę, że kocich bied przybywa, ale nie ubywa....
W każdym razie wreszcie obiecane fotki.

Kociaki z ulicy.
1. Chłopczyk
Obrazek
2. Dziewczynki
Obrazek
Obrazek

Jagódka
Obrazek

Jesz?
Obrazek
To ja też :)
Obrazek

No i Romek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

I Tomek
Obrazek

A dla przypomnienia wyglądali tak:
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Sob wrz 15, 2012 15:23 Re: DTu OlaLola.Kociaki z kk, walczymy. Kciuki potrzebne

Całkiem spore to stadko... a co z tym pingwinkiem, dla którego szukałaś dt?
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

[poprzednia][następna]