Moje 5 FeLV. Mały walczy o życie ;( zgredek za TM.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 10:01 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Karolek(ona) pisze:Moim chłopakom obojętnie co w kuwete nasypie, czy zwykly taki z Tesco, Lidla za 10zł 10l, czy silikon, czy cats best eco plus, byle było, w puśta pewnie tez by narobili albo w trociny, musz im tylko chyba przenieść kuwete do WC tylko przydałoby sie w drzwiach łazienki zrobic wjscie dla nich. Mozna kupic takie gotowe bramki dla psów , kotów jak na filmach mają, że psy sobie wyłaza na dwór kiedy chca?

Karola, oczywiście, że są, w dużym przedziale cenowym zresztą. Mam taką w drzwiach tarasowych.
Ale akurat w drzwiach do łazienki myśmy tego nie montowali, wystarczyło wyjąć tę kartkę wentylacyjną na dole drzwi.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto sie 14, 2012 10:26 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

NITKA/KARINKA pisze:Lidko proszę
dopisuj datę wpływu w rozliczeniu, będzie łatwiej je prowadzić.
Kopiuj z poprzednich wątków poprzednie wpłaty i wydatki.
I staraj się na bieżąco określić saldo.

Nawet dla samej siebie.

Teraz - pilnie ( krótko: liczba)
Ile dokarmiasz kotów wolnożyjących w gminie Strzelno.
Ile kotów jest do sterylizacji ( ustal u weta od jakiego wieku/wagi sterylizuje/kastruje)
Ile jest w tym kocic do sterylizacji.( zabezpieczenia proverą do czasu sterylizacji)
Ile jest do sterylizacji na już ( zgłaszałaś jedną prawdopodobnie ciężarną)

Masz deklaracje na trzy sterylki - wykorzystaj je

Na pięć :) Czekamy tylko na deklarację Lidki02, czy będzie w stanie wyłapać koty i dowieźć je do Mogilna lub Inowłodza. Żeby cokolwiek dalej załatwiać musimy mieć pewność, że koty dotrą do weta.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Wto sie 14, 2012 11:06 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Zofia.Sasza pisze:

Nawet dla samej siebie.

Ile kotów jest do sterylizacji ( ustal u weta od jakiego wieku/wagi sterylizuje/kastruje)
Ile jest w tym kocic do sterylizacji.( zabezpieczenia proverą do czasu sterylizacji)

Na pięć :) Czekamy tylko na deklarację Lidki02, czy będzie w stanie wyłapać koty i dowieźć je do Mogilna lub Inowłodza. Żeby cokolwiek dalej załatwiać musimy mieć pewność, że koty dotrą do weta.

Kotów w Strzelnie dzikich dokarmiam 11 i w ośrodku jest 25 teraz jest mało , kotek nie widać .Więc na razie te z miasta jest kilka kotek jedna ma mały brzuszek , inna widziałam z większym i są też te które niedawno urodziły .Wiec kotek z brzuszkami by były trzy , a do sterylki kocic by było z sześć .
Kotów wolnożyjących dokarmiam w mieście 11 nie raz jakieś inne jeszcze dojdą ale to obce , w ośrodku kotow 25 tylko latem jest ich mniej bo sa turyści koty sobie coś znajdują .Problem zaczyna się jak osrodek robi się pusty i wtedy koty się zbierają w grupy i mamy meksyk..Postaram się kotki wyłapac ale może mi sie to nie udać od razu i bym wolała jechać do Inowrocławia z kilku powodów których nie moge pisac .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto sie 14, 2012 11:14 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

lidka02 pisze:Kotów w Strzelnie dzikich dokarmiam 11 i w ośrodku jest 25 teraz jest mało , kotek nie widać .Więc na razie te z miasta jest kilka kotek jedna ma mały brzuszek , inna widziałam z większym i są też te które niedawno urodziły .Wiec kotek z brzuszkami by były trzy , a do sterylki kocic by było z sześć .
Kotów wolnożyjących dokarmiam w mieście 11 nie raz jakieś inne jeszcze dojdą ale to obce , w ośrodku kotow 25 tylko latem jest ich mniej bo sa turyści koty sobie coś znajdują .Problem zaczyna się jak osrodek robi się pusty i wtedy koty się zbierają w grupy i mamy meksyk..Postaram się kotki wyłapac ale może mi sie to nie udać od razu i bym wolała jechać do Inowrocławia z kilku powodów których nie moge pisac .

Czy koty dzikie w Strzelnie (11) i koty wolnożyjące w mieście (11) to te same czy różne koty ?

Co z kociętami; czy te kotki jeszcze karmią?
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto sie 14, 2012 11:25 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

NITKA/KARINKA pisze:
lidka02 pisze:Kotów w Strzelnie dzikich dokarmiam 11 i w ośrodku jest 25 teraz jest mało , kotek nie widać .Więc na razie te z miasta jest kilka kotek jedna ma mały brzuszek , inna widziałam z większym i są też te które niedawno urodziły .Wiec kotek z brzuszkami by były trzy , a do sterylki kocic by było z sześć .

Czy koty dzikie w Strzelnie (11) i koty wolnożyjące w mieście (11) to te same czy różne koty ?

Co z kociętami; czy te kotki jeszcze karmią?

Kociąt 7 zabrałam z tamtąd wydałam trzy , cztery są u mnie w tym trzy jeszcze dzikie .Został tam jeden maluch ale nie moge go złapac , nie wiem od której to kotki i czy jeszcze karmia może byc od białej bo tej szarej widać już brzuszek.
To te same koty

A jest jeszcze inne miejsce w Strzelnie tam przestałam chodzic tam jest 15 kotów i też się mnozą .. :(

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 11:26 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

lidka02 pisze:
Zofia.Sasza pisze:

Nawet dla samej siebie.

Kotów w Strzelnie dzikich dokarmiam 11 i w ośrodku jest 25 teraz jest mało , kotek nie widać .Więc na razie te z miasta jest kilka kotek jedna ma mały brzuszek , inna widziałam z większym i są też te które niedawno urodziły .Wiec kotek z brzuszkami by były trzy , a do sterylki kocic by było z sześć .

Jak to do Inowrocławia? To nie jest Inowłódz? Powody dot. Mogilna znam i moim zdaniem spokojnie możesz tam jechać, jesli cena będzie korzystniejsza ;) Proszę napisz krótko i konkretnie, kiedy możesz spróbować złapać i dowieźć kotki?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sie 14, 2012 11:29 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Megana pisze:
Karolek(ona) pisze:Moim chłopakom obojętnie co w kuwete nasypie, czy zwykly taki z Tesco, Lidla za 10zł 10l, czy silikon, czy cats best eco plus, byle było, w puśta pewnie tez by narobili albo w trociny, musz im tylko chyba przenieść kuwete do WC tylko przydałoby sie w drzwiach łazienki zrobic wjscie dla nich. Mozna kupic takie gotowe bramki dla psów , kotów jak na filmach mają, że psy sobie wyłaza na dwór kiedy chca?

Karola, oczywiście, że są, w dużym przedziale cenowym zresztą. Mam taką w drzwiach tarasowych.
Ale akurat w drzwiach do łazienki myśmy tego nie montowali, wystarczyło wyjąć tę kartkę wentylacyjną na dole drzwi.

no ja własnie nie mam tej kratki tylko takie dziurki, kiedys tam mamrotali ze sółdzielnie że za małe ale pokazałam im pod sufitem wnęke na wielkośc kratki wentylacyjnej prostokątnej i powiedzieli, że ok, kominarz też. Ale najwyżej naściemniam wujkowi, ze mam nakaz spółdzielni wycięcia kratki to mi mże wytnie :D
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Wto sie 14, 2012 11:30 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Jutro przypada mi pora karmienia spróbuje złapać choć jedną kotkę ...

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 11:31 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sie 14, 2012 11:32 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Inowłódź to woj. łódzkie

Inowrocław(kujawsko-pomorskie) - Strzelno 23 km.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Wto sie 14, 2012 11:36 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

NITKA/KARINKA pisze:Inowłódź to woj. łódzkie

Inowrocław(kujawsko-pomorskie) - Strzelno 23 km.

Inowrocław- Strzelno tak 23 km .

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 11:37 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Musze zaraz wychodzić .........

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 11:38 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

lidka02 pisze:Jutro przypada mi pora karmienia spróbuje złapać choć jedną kotkę ...

Tylko że jutro jest święto państwowe i wątpię aby wet zechciał ją przyjąć... Może umówmy się tak, że w tym tygodniu załatwiamy z lecznicą, a łapiemy od przyszłego? Trzeba zarezerwować miejsce etc. C Ty na to?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sie 14, 2012 11:41 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

Ja chodze karmić wieczorem i zawsze jak złapałam jakiegos kota zanosze na działke albo do brata do łazienki i tam siedzą do drugiego dnia ..Dziś jade do weta z kotem więc mu się zapytam czy jak złapie dzikuske czy moge w obojętnie jaki dzień przywieźć , w czwartek jade po kota do weta co miał usuwane oczka ...Ja też musze sobie załatwić pojazd więc kot musi w transportuwce poczekać nic mu nie będzie ...To tylko noc.

lidka02

Post » Wto sie 14, 2012 11:43 Re: 4-część-Moje 5 FeLV i reszta .ZAGŁOSUJ NA NAS ..

A co z kontem lecznicy mam zapytać o nie wet mi poda to :? , czy lepiej zapłace z kasy z bazarku a wy mi byście potem oddały nie wiem ...

lidka02

[poprzednia][następna]