Yoszko - nieśmiały pingwin

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sie 02, 2012 8:03 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

tellma pisze:A ciekawe jak nasz Szeryfek - on to chyba nie bardzo jest "wujkowaty"? (przepraszam - matkowaty :lol: )

Szeryf na początku robi wielkie oczy "O matko CO TO?????? 8O " obserwuje z daleka, czasami się chowa (tak było przy Krzykaczu i teraz przy Otim), ale z czasem mu przechodzi i raczej nie matkuje, jest jak starszy brat - do zabawy :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw sie 02, 2012 8:13 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

kiche_wilczyca pisze:
tellma pisze:A ciekawe jak nasz Szeryfek - on to chyba nie bardzo jest "wujkowaty"? (przepraszam - matkowaty :lol: )

Szeryf na początku robi wielkie oczy "O matko CO TO?????? 8O " obserwuje z daleka, czasami się chowa (tak było przy Krzykaczu i teraz przy Otim), ale z czasem mu przechodzi i raczej nie matkuje, jest jak starszy brat - do zabawy :ok:

Wytarmoś od nas Szefusia - ostanio przechodziliśmy koło miejsca, gdzie się urodził i nawet Luiza wspominała. Niestety dalej w tym miejscu są koty... Ale rudawych, jak Szefek, nie bardzo widziałam.
Ale są dokarmiane przez kogoś.
No i całą ferajnę, w ogóle, od nas wytarmoście :1luvu:
pozdr.
tellma

Post » Czw sie 02, 2012 8:14 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Wytarmosimy i Szefka i wszystkie koty :kotek:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro sie 08, 2012 20:52 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Zaglądamy, pozdrawiamy 8)
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw sie 09, 2012 13:06 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Wyszło coś z domkiem dla Małej? Pozdrawiamy i za Josia też trzymamy:ok:

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Czw sie 09, 2012 14:13 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Mała jeszcze nie w domku, ale pojedzie w przyszłym tygodniu. I tak sobie myślę, że będzie w NAJ domku.
A Joś dalej czeka. Oddałabym go chętnie do tego domku, do którego ma jechać Zołi.
Ale trafi swój na swego jeszcze.
pozdr
tellma

Post » Pt sie 10, 2012 14:37 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

HEJ DOMKU 8)

Obrazek

To ja Joś :D
Obrazek

Tak siedzę sobie i czekam Na Ciebie!
Obrazek

No, czy kiedyś po mnie przyjdziesz????
Obrazek

Joś ma 4 lata, jest zdrowym, mądrym, wrażliwym kotem. Potrzebuje opiekuna, który pomoże mu przejść przez trudne chwile podczas aklimatyzacji w nowym miejscu. I może ktoś sie uśmieje - ale Joś ma poczucie humoru :ryk: , bywa śmieszny, lubi zabawę z kotami, wydaje dzikei pomruki, podskoki. Ogólnie nie sprawia problemów.
Czeka na dom.
Warunki adopcji:

przede wszystkim dobry, mądry opiekun, reszta się sama zrobi :wink:
I kot, drugi kot, mogą być dwa albo trzy lub cztery :wink:

aha
i domek niewychodzący.

edit:
sprostowanie;obliczyłyśmy, że Joś urodził się na początku 2009 roku, więc ma 3 lata. Przyszedl do nas jako niespełna roczny kocurek w roku 2009.
Ostatnio edytowano Nie sie 12, 2012 19:34 przez tellma, łącznie edytowano 1 raz
tellma

Post » Pt sie 10, 2012 18:29 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Yosiu jakie masz piekne oczka takie madre, moze uda Ci sie tym madrym spojrzeniem wyczarowac naj naj najlepszy domek dla Ciebie - mam nadzieje, ze juz niebawem znajdzie Yosiu ten dom i takich odpowiednich Duzych, ktorym zaufa a Oni pokochaja Yosia calym sercem. Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

franczeska2

Od: Śro paź 19, 2011 22:07

Post » Sob sie 11, 2012 5:33 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Josiu, ten najlepszy dom na pewno gdzieś czeka. I tak czekacie na siebie wzajemnie, więc bardzo trzymam kciuki, żebyście się znaleźli.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie sie 12, 2012 10:41 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Witam wszystkich.
Yoszko mocno trzymam kciuki za nowy domek. Trzymaj się.

Tellma dzięki za trzymanie kciuków. Pomogło i trzymaj dalej. Dwa z moich kociaków już znalazły domek.
Zaraz jadę na osiedle M łapać mamuśkę z czterema małymi. Znowu ktoś kotkę wyżucił z domu nie mam słów do takich czynów i podłych ludzi.

Obrazek Obrazek Obrazek

benita92

Od: Nie cze 28, 2009 10:33

Post » Nie sie 12, 2012 19:32 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Joś szuka domu.
Jest ładnym kotem o aksamitnym futerku. Szczupłym i pełnym gracji.
Ale nie w tym rzecz.
Jak Joś wygląda, czy jakie ma futerko.
Czy jakie są jego wady i grzeszki.

Joś szuka domku, który go po prostu zaakceptuje takim, jakim jest.
Po prostu.

Czy jest niezwykły?
Na pewno się takim się stanie, dla kogoś kto go pokocha.

Joś szuka domu na dobre i na złe.
Złe już było.
Teraz czeka na DOBRE.
tellma

Post » Nie sie 12, 2012 21:16 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Mi nie pozostaje nic innego jak zachwycać się Josiową urodą.... No i trzymać kciuki żeby ten jeden jedyny domek się pojawił. Nagorszyć się nie mogę,że nie jestem posiadaczką ogromnej fortuny, bo wtedy Joś mieszkał by u mnie, u Joszków przecież no... Pozdrawiam Was!

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Wto sie 14, 2012 9:02 Re: Yoszko - 3-letni nieśmiały wyjątkowy pingwin szuka domu

Szukam dla Josia kociarza -nie musi być doświadczony, ale gdzieś tam, z głębi serca, kociarza... Bo tylko taka osoba zaakceptuje Josia, zrozumie go i dojrzy w nim to, co my z czasem możemy dojrzeć.
pozdr.
tellma

Post » Wto sie 14, 2012 10:13 Re: Yoszko - nieśmiały pingwin szuka "swoich Josiów" (domu)

O jaaa, kropka w kropkę moje Diablątko, nawet jedna dłuższa skarpetka i plamka pod wąsem się zgadzają. Kciuki za nowy domek. :D

Zobaczcie.
Obrazek

Przepraszam za małe zaśmiecanie wątku, ale nie mogłam się powstrzymać. Pingwiny górą! :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Wto sie 14, 2012 10:37 Re: Yoszko - nieśmiały pingwin szuka "swoich Josiów" (domu)

Nie no. Mnie się zdaje że Twój ma bardziej zawadiacki wzrok. Jakby młodszy był (Joś ma ok. 3,5 roku).
Joś patrzy inaczej, zdecydowanie.
Ale masz rację: pingwiny górą :mrgreen:
Doliczyłam się, że mieliśmy chyba z 7 pingwinów na tymczasie - swojego czasu miałam świra na ich punkcie.
Gdzie nie spojrzałam - tam pingwin :mrgreen:

Zrobimy Josiowi jakąś sesję z ludziem. Na rękach. On tak fajnie wtedy wygląda :D
Żeby go trochę "odbrązowić" :mrgreen: i pokazać inne, to bardziej "fajowe" oblicze :wink:
tellma

[poprzednia][następna]