Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 13, 2012 20:20 Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Pomóżcie, co mam zrobić, do kogo się zwrócić, moze ktoś wziąłby na tymczas dwa szczeniaki? Pieski mieszkają w magazynie, w którym nigdy nie widziałam żadnych ludzi. Ktoś chyba raz dziennie przynosi im i ich rodzicom jedzenie. Niestety teren nie jest dobrze ogrodzony i szczeniaki wybiegają na ulicę pełną pędzących samochodów- jest to ulica boczna od Grunwaldzkiej- jednej z głównych ulic Poznania. Przed chwilą w ostatniej chwili odgoniłam je z jezdni, gdzie się bawiły, a ulica jest nieoświetlona. Co powinnam zrobić? Złapać pieski i zadzwonić do schroniska? Dzisiaj wrócicła do mnie moja tymczasowa kotka, która nie zgadza się z moimi kotami i nie mam już gdzie przetrzymać piesków. Boję się że jak ich nie złapię, to zostanie z nich mokra plama. Czy szceniaki są łatwo adoptowane ze schroniska?

P.S: Jest jeszcze jeden szczeniak, ale on nie wychodzi poza ogrodzenie. Te dwa są bardziej odważne.
Ostatnio edytowano Pon sie 13, 2012 20:25 przez cairo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon sie 13, 2012 20:22 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

podnoszę....może napisz na psy.pl albo dogomanii. POdnoszę:(

valborga

Od: Śro gru 29, 2010 16:03

Post » Pon sie 13, 2012 20:26 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Próbowałam wejśc na dogomanię, ale nie widzę tam działu odnośnie adopcji zwierzaków. Może ze zdenerwowania źle szukałam, zaraz jeszcze raz postaram się znaleźć.
EDIT: OK już widzę, teraz tylko muszę się zarejestrować.
Obrazek

cairo

Post » Pon sie 13, 2012 22:37 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Jest ktoś z Poznania? Wrzuć zdjęcia szczeniaków.

valborga

Post » Pon sie 13, 2012 22:38 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Może znajdzie się tymczas? Zadzwoniłabym do SM/ schroniska.

valborga

Post » Pon sie 13, 2012 23:05 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Obrazek

Obrazek

Tędy wychodzą:
Obrazek

A taka jest odległość od ruchliwej ulicy:

Obrazek

Prawdopodobny ojciec jest na zdjęciu poniżej. Matka jest czarna, nieco mniejsza, ale są to ogólnie duze psy- takie typowo wiejskie mieszanki wszystkiego.

Obrazek
Obrazek

cairo

Post » Pt sie 17, 2012 0:11 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Co ze szczeniakami?:(

valborga

Post » Pt sie 17, 2012 5:59 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

valborga pisze:Co ze szczeniakami?:(

....?
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Pt sie 17, 2012 14:31 Re: Dwa szczeniaki w niebiezpieczeństwie- Poznań! POMOCY!

Nie chcę oddawać ich do schroniska, szukam DT ale niestety wszyscy pękają w szwach. Na razie zastawiłam im miejsce, którym wychodziły deską i wieczorami przerzucam im jedzenie przez płot.
Obrazek

cairo