KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 12, 2012 22:04 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
Kasiekkasiek pisze:środę rano poproszę :)

No nareszcie jesteś :mrgreen:

No właśnie wróciłam :)

Takie pytanie techniczne : czy któryś kociaków dostaje rano zastrzyk ? ( mogę mieć problem z podaniem)
Kasiekkasiek

Post » Nie sie 12, 2012 22:33 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Marta fajne fotki :D a kociaki rozczulające :D
The Szops pisze:Faktycznie, zapomniałam napisac, że Aria miała zaropiałe oczko i puszczała banieczki z nosa :?

Z Arią podjadę jutro do weta.

Chyba Royala za w miarę dobrą cenę mozna znaleźć na internecie, nieraz są całkiem fajne promocje.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 13, 2012 8:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:
Cookie1706 pisze:
Kasiekkasiek pisze:środę rano poproszę :)

No nareszcie jesteś :mrgreen:

No właśnie wróciłam :)

Takie pytanie techniczne : czy któryś kociaków dostaje rano zastrzyk ? ( mogę mieć problem z podaniem)

Kasiu nie wiem ale we wtorek wieczorem będę w KCh to dam Ci znać. Chociaż wydaje mi się, że nie ma do podania rano zastrzyków :roll:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sie 13, 2012 9:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

czy ktoś robił zakupy w Telekarmie? tam Royal dla kotów z zaburzeniami trawiennymi lub wybrednych jest po 189 zł za 10 kg,
dostawa powyżej 12 kg lub 89 zł jest za darmo
kupowałam żwir swoim kotom , wychodzi tanio, szybko przywieźli
inne karmy też są , mają chyba większy wybór niż w zooplusie
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon sie 13, 2012 9:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Dzisiaj będziemy u weta, to będzie wiadomo, czy Oczko będzie miał nadal zastrzyki. Jak narazie dostaje po 2 zastrzyki rano niestety :( Jeszcze będziemy odbierac Kosteczkę, napiszemy wieczorem, czy też ma zastrzyki. Trzeba zerknąc na grafik p. Eli, bo może akurat ma w środę rano otwarte.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pon sie 13, 2012 9:54 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja poproszę jutro rano dyzur.

The Szops

Post » Pon sie 13, 2012 10:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Już wpisuję, ja niestety muszę przepisać się na piątek po południu - bo w środę do południa chciałam jechać do schronu.
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.
13.08. pon. rano Asia i Bogusia wie. Beatka
14.08.wt. rano Marta wie. Marlenka
15.08. śr. rano Kasia wie brak
16.08. czw.rano Mara wie. Marlena
17.08. piat rano brak wie. Teresa
18.08. sob. brak wie. brak
19.08. niedz. rano brak wie.brak

terenia1

Post » Pon sie 13, 2012 10:42 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Dzisiaj będziemy u weta, to będzie wiadomo, czy Oczko będzie miał nadal zastrzyki. Jak narazie dostaje po 2 zastrzyki rano niestety :( Jeszcze będziemy odbierac Kosteczkę, napiszemy wieczorem, czy też ma zastrzyki. Trzeba zerknąc na grafik p. Eli, bo może akurat ma w środę rano otwarte.

w środę jest święto :(

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Pon sie 13, 2012 10:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Iwona11 pisze:
The Szops pisze:Dzisiaj będziemy u weta, to będzie wiadomo, czy Oczko będzie miał nadal zastrzyki. Jak narazie dostaje po 2 zastrzyki rano niestety :( Jeszcze będziemy odbierac Kosteczkę, napiszemy wieczorem, czy też ma zastrzyki. Trzeba zerknąc na grafik p. Eli, bo może akurat ma w środę rano otwarte.

w środę jest święto :(

Ja w środę rano wyjeżdżam do teściów ale przyjadę do Kch i podam zastrzyki jeżeli jakieś beda także Kasiek nie bój żaby :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon sie 13, 2012 12:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Proszę o wpisanie mnie i Wiesi na dyżur w środę 15.08 po południu .

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pon sie 13, 2012 18:59 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wieczorny raport z porannego dyżurku :
- Na kwarantannie szaleństwo się szerzy, trzeba uważa gdzie się nogi kładzie bo ogonów i łap jest wszędzie pełno ;)
- Rudek qpka była,u Oczka też,on się niemiłosiernie drze,zresztą tak jak ten co był z Kosteczką.
- Leki podane

Zdrowa:
- Podobnie,co do układania nóg
- Misiek jest okropny, nie da do siebie nawet podejść, nie dałyśmy mu rady podać Metacamu
- Duży czarny, nie wiem jak na na imię kaszel dłuższą chwilę jak tam byłyśmy. Nie wiem czy on się zakrztusił czy coś mu jest. Trzeba na niego zwracać uwagę

Zabrałyśmy trochę rzeczy do prania. Co do Oczka to tam tego oka nie ma na pewno, nie czytałam co prawda wszystkiego co było wcześniej pisane, mówię o swoich obserwacjach.

Nakarmione, wyściskane i wykochane zostały ;)
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Pon sie 13, 2012 20:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ech ...
Kosteczce szwy puściły, wystaje kośc :cry: , została dalej u Wet. Martka jak się ogarnie to napisze coś więcej.
ARO
8)

The Szops

Post » Pon sie 13, 2012 20:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kurde wiem , że jest czasami ciężko i czasami do dupy :( ale popatrzcie na naszych byłych podopiecznych w nowych domkach może to sprawi że będzie łatwiej :)
Mam wieści z domku Deniska i Józka :)
Na początek Denisek.

"Dobry wieczór p. Tereso!
Piszę z nowymi wieściami, co u nas nowego się dzieje, a się dzieje... przede wszystkim Denisek został mianowany Rudolfem :)
Wszystkie szczepienia za nami, w tym także Purevax RCPCh FeLV, a następna wizyta u weterynarza dopiero w październiku. Odrobaczanie rozwiązało problem wypadającej sierci.
Odkąd mamy osiatkowany balkon, to Rudolf uwiebia tam przesiadywać, szczególnie w godzinach wieczornych i nie można go do domu zagonić. Z góry podziwia wyprowadzane psy i latające ptaki, koty nie robią na nim żadnego wrażenia. Ma na nim swoje krzesło ogrodowe, gdzie się wylęguje do woli. Żaden karton czy pudełko mu nie straszne, potrafi się tam wcisnąć, chociaż na początku wydaje się to nam niemożliwe. Kot uwielbia ganiać po mieszkaniu za kulką zrobioną z folii aluminiowej, a my podziwiamy jego zwinne łapki i spyt, gdy kuleczka mu gdzieś wpadnie- siedzi tak długo, aż ją wyciągnie. W ramach sportu urządza przebieżki po całym mieszkaniu, skacze po meblach i birukach, kończąc na swoim drapaku. Bardzo upodobał sobie rzeczy z ekoskórki, jego ulubioną zabawką jest rzemyk, a poobiednie spanie spędza na fotelu roboczym męża, często wykorzystując sekundy, aby się na niego dostać, a czasem w efekcie oboje się na nim gnieżdżą :)

Nasz kociak chodzi spać zazwyczaj o stałej porze, w ciągu nocy po kilka razy zmienia miejsce noclegu. Rano wstaje ze mną do pracy, a potem zjada i znów zasypia, by wstać z mężem. Pobudki również nam urządza, szczególnie na weekend i czasami wskakuje nam do łóżka, aby wspólnie z nami pospać :)

Mimo wszystko kociak uwielbia czułości, ocieranie się o nas, lubi być głaskany i czesany. Gości wita z lekkim dystansem, przywiązując główną uwagę do ich butów, aby potem już być z nimi kumplem, szczególnie, gdy pokażą, że będą się z nim bawić. Apetyt mu dopisuje, chociaż czasem jest wybredny w kwestii mokrej karmy i wtedy w ramach protestu wcina suchą.
Jest bardzo mądrym, inteligentnym i ciekawym świata kotem, bez którego byłoby teraz byłoby nam ciężko funkcjonować, bo przywiązaliśmy się do niego niemożliwie :)

Pozdrawiam ciepło i dołączam kilka fotek w załączniku,
Ania"

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Pon sie 13, 2012 20:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A tu nasz weteran Józio :) w nowym domku zdrajca jeden :mrgreen: jakoś nie widać żeby nas go jemu brakowało :mrgreen: a na pierwszym planie chyba jego psi towarzysz :D
Niech się chłopakowi wiedzie jak najlepiej :ok:

Obrazek

Obrazek

terenia1

Post » Pon sie 13, 2012 21:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Nie wiem jak Wy ale ja na widok Józka w domu, aż się pobeczałam :oops:
Na mojej szafce nocnej, wstyd się przyznac, są następujące pozycje: lampka, jakieś książki i ... wyniki badań Józka mocznik i kreatynina :oops: (wszystko co niezbędne na dobry sen :wink: nie wiem czemu to tam leży). Teraz jak zobaczyłam, że Józek ma naprawdę prawdziwy dom, mogę przekazac ten cenny świstek na inną szafkę nocną :wink:

Denisek następny farciarz, widac że mu dobrze :ok: :1luvu:

The Szops

[poprzednia][następna]