Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2012 14:45 Re: Fundacja JOKOT

to tu Aleba musi zadziałać, na razie jest offline.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob sie 11, 2012 19:47 Re: Fundacja JOKOT

OKI pisze:... kawalątek dalej, tam gdzie Awantura była jest tak:
Czarne coś - młodziak, albo drobna kotka, cudne bursztynowe oczy - do ciachnięcia
Pręgowane coś, też podchodzące pod marmurek, być może szylka (kiepsko widzę o zmroku), chyba młodziutka kotka - do ciachnięcia
Srebrne młodziutkie coś bez tylnej łapki, z katarem - do zgarnięcia, bo zimy raczej nie ma szansy przeżyć :roll:
Te dwa powyżej to tak z pół roku mają, to czarne chyba starsze.

Bure małe, jakieś 6-8 tygodni z zaklejonymi oczkami :? :roll: :roll: :roll:

Jacyś chętni?
Tylko się nie pchać :twisted:

viewtopic.php?p=9121281#p9121281
Ktoś? Coś? Jego trzeba zabrać jak najszybciej :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sie 11, 2012 19:59 Re: Fundacja JOKOT

Apsa pisze:Pytam o tego maila, bo mi ostatnio odbiło (?) maila, przyszedł jakiś dziwny raport (nie)doręczenia.
Ale jak w końcu dochodzą, to prześlę. Najwyżej doczeka się swojej kolejki, jak już będzie w ds (oby jak najszybciej).

Skrzynka się zapchała, dlatego odbijało maile. Ale wyczyściłam ją i zwiększyłam trochę pojemność, na jakiś czas powinno starczyć ;)

@Freak, co do aukcji - Allegro nam ją usunęło. Nie do końca zgadzam się z ich argumentacją ;), ale zrobię nową i wrzucę linka tu i na FB.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie sie 12, 2012 8:37 Re: Fundacja JOKOT

Witam :)
rozważam danie tymczasu kociakowi. Jakie warunki trzeba spełnić? Mieszkam pod warszawą. Mam trzy nieco zwariowane psy, nieagresywne ale dosyć natrętne i niedelikatne, są wprawdzie wychowane z kotami ale lubią sie ganiać. Z drugiej strony mają własny pokój i mam mozliwość oddzielenia zwierzaków.

anka_szklanka

Od: Sob lis 05, 2011 19:36

Post » Nie sie 12, 2012 8:47 Re: Fundacja JOKOT

anka_szklanka pisze:Witam :)
rozważam danie tymczasu kociakowi. Jakie warunki trzeba spełnić? Mieszkam pod warszawą. Mam trzy nieco zwariowane psy, nieagresywne ale dosyć natrętne i niedelikatne, są wprawdzie wychowane z kotami ale lubią sie ganiać. Z drugiej strony mają własny pokój i mam mozliwość oddzielenia zwierzaków.

Witaj :)
Bardzo się cieszę że chcesz pomóc :)
Przy zwariowanych psach i delikatnym kociaku - stanowczo lepsza jest wersja rozdzielenia zwierząt, np. umieszczenia kociaka w jakimś jednym pokoju czy łazience. Jemu taka przestrzeń spokojnie wystarczy (a nawet będzie mu łatwiej np. nauczyć się trafiania do kuwety), a będzie bezpieczniejszy.

Podaj nam proszę na PW swój telefon, maila i napisz gdzie mieszkasz - wybierzemy kto z nas ma tam najbliżej ;)
Obrazek

jopop

Post » Nie sie 12, 2012 13:53 Re: Fundacja JOKOT

Głos oddałam już wcześniej na Jokota, a teraz wklejam bannerek w podpis:)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Nie sie 12, 2012 14:44 Re: Fundacja JOKOT

Dzięki :D

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon sie 13, 2012 11:03 Re: Fundacja JOKOT

jopop pisze:Sz. K. - prośba o zintensyfikowanie apeli o wsparcie finansowe lub rzeczowe. Właśnie skończyło się jedzenie dla kociąt. Jutro kupimy trochę, ale to znów wystarczy tylko na moment. A po prostu nie mamy za co kupić więcej. Sytuacja jest mocno niefajna.

Sz.K. - wielkie dzięki za FB.

I wielkie dzięki dla jeszcze jednej osoby :1luvu: która na tą prośbę zareagowała sfinansowaniem dwóch worków karmy :1luvu: Dzięki temu kupiliśmy trochę żwirku i widmo klęski głodowej lub utonięcia w g... nieco się odsunęło :piwa: Tym niemniej - sytuacja nadal nie jest stabilna, więc dalsze apele są niestety potrzebne. Tym bardziej, że zaraz ma ruszyć lecznica i zacznie są nowa seria wydawania pieniędzy, tym razem na leczenie...
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 13, 2012 11:16 Re: Fundacja JOKOT

jopop pisze:(...) Tym bardziej, że zaraz ma ruszyć lecznica i zacznie są nowa seria wydawania pieniędzy, tym razem na leczenie...

Może czegoś nie zrozumiałam, ale jak Boliłapka nie działała, to nie leczyliście kotów?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 13, 2012 12:09 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

O tym było już w wątku przed remontem, ale przypomnę i uszczegółowię. Wszystkie zabiegi i badania (np. profilaktyczne u kotów przewlekle chorych czy sterylki kotów z DT) mogące się odbyć przed remontem - wykonano przed nim. Wszystkie mogące zostać odłożone do zakończenia remontu - jeszcze chwilę czekają. Np. ja mam do zrobienia kilka wymazów podsumowujących długotrwałą antybiotykoterapię, i tak konieczne jest odczekanie po odstawieniu antybiotyku. Mam też kilka sterylek u kotów, które się w międzyczasie doleczyły. Więc czekają, do przyszłego tygodnia. I oczywiście spowodują odpływ finansów - spory jednorazowo, bo takich rzeczy jest sporo.

W trakcie remontu stosowaliśmy dwie strategie:
- przypadki wymagające tylko kontroli i ew. modyfikacji leczenia konsultowaliśmy podczas wizyt domowych z ekipą z Boliłapki
- przypadki wymagające badań, zabiegów ambulatoryjnych lub dowolnego pilnego działania wymagającego lecznicy (czyli trudne do wykonania podczas wizyty domowej) leczyliśmy w innych lecznicach. Niestety nie zrobiło to dobrze naszemu stanowi konta :roll:
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 13, 2012 12:43 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Ok, teraz jasne :)

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon sie 13, 2012 12:48 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

:)
Obrazek

jopop

Post » Pon sie 13, 2012 12:55 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

wróciłam :)
o gnojki od alix nie było ŻADNEGO zapytania [ :( :/ ]
na KV ankiecie zagłosowałam :ok:

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 13, 2012 18:47 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Zagłosowałam na początku ankiety Teraz 3mam kciuki
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Pon sie 13, 2012 19:47 Re: Fundacja JOKOT - PROSIMY O GŁOSY w ankiecie Krakvet!

Potrzebuję auto jutro po południu Wilanów-Tarchomin. Kto może pomóc?
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]