Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukamy DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 12:17 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

no przydałby się weta.. ale ja przy mojej Wilczce teraz niestey nie mam jak pomóc :(

himonday w jakiej części Wrocka w ogóle mieszkasz?
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw sie 09, 2012 14:18 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Jak tam Kitek i jego łapka?

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Czw sie 09, 2012 14:20 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Coś ma w tej łapce wbite, a może pazur wrośnięty. Dzisiaj Kaja jedzie z nim do lekarza.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Czw sie 09, 2012 14:53 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

no to czekamy z niecierpliowością na wiadomości
Obrazek

JaEwka

Post » Pt sie 10, 2012 9:11 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Co u chłopaków?

Jak się już osowoją i przyzwyczają do nowego miejsca, to chętnie podjadę zrobić im nowe zdjęcia do ogłoszeń.
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt sie 10, 2012 9:54 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Z Kitkiem to poważniejsza sprawa. Kaja była z nim wczoraj u weta i okazało się, że to co uwiera w łapę to dwa gwoździe (śruby), wstawione mu kiedyś po złamaniu łapy. Jeden z nich jest źle włożony i przy każdym ruchu wbija się w ciało, aż wyszedł na zewnątrz.
Kitek dostał antybiotyk na ewentualne zakażenie, środki przeciwbólowe i jakiś syrop. Na następny tydzień będziemy się umawiać do ortopedy, podejrzewam, że trzeba będzie zrobić operację i to poprawić.
I patrzcie jak dobrze, że Kaja go wzięła. Co by go czekało w schronisku z taką łapą...

EDIT: rozmawiałem z dr Gruszką, okazało się że ortopeda niestety jest na urlopie do końca m-ca, ale to nawet i lepiej, bo Kitek już miał stan zapalny i dlatego go tak bolało (a bolało go bardzo mocno), teraz dostał leki i te 3 tygodnie pozwolą nam poprawić jego ogólny stan. Jeśli leki wygaszą stan zapalny i ustąpi albo chociaż istotnie zmniejszy się ból, powinien mu wrócić aptetyt i energia. Na co mam nadzieję. A we wrześniu ze zdjęciami do ortopedy.

Także trzymajcie za Kitka kciuki.
Obrazek

sunicram

Post » Pt sie 10, 2012 15:16 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

8O matkoooo 8O
No to kciuki :ok: :ok: :ok:
Kaja, tak się właśnie ratuje kotom życie :ok: :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 10, 2012 18:14 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

o kurde :?
Napiszcie ile taka operacja będzie kosztować, będziemy próbować do września jakąś część uzbierać.
Obrazek

JaEwka

Post » Sob sie 11, 2012 0:53 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Swoją drogą to jakaś masakra. Takie nastawianie ze śrubami i w ogóle też chyba trochę kosztuje? Pomijając już kwestie moralne, jak można potem oddać kota do schroniska i nawet o tym nie wspomnieć? Jak zwykle, nie ogarniam. :roll:

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Sob sie 11, 2012 12:47 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Kasia też o tym samym pomyślałam :evil: pomijając fakt oddana samego kota, jak można nie było poinformować o tak poważnym zabiegu personel schronisk i nie zostawić dokumentacji leczenia :evil:
Obrazek

JaEwka

Post » Sob sie 11, 2012 19:36 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

No dokładnie, też o tym już myślałem. Zostawili kota ze złożonym złamaniem i śrubami w łapie i spoko, nieistotne.
Zamierzam więc udać się do schroniska i poprosić o kontakt w celu uzyskania pełnego wywiadu na ten temat. Informacje te są istotne dla zdrowia kota i dalszego ewentualnego leczenia. A tym bardziej przy komplikacjach, jak teraz.
Obrazek

sunicram

Post » Sob sie 11, 2012 20:41 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

raczej tych danych ci nie dadzą bo obowiązuje ich ochrona danych osobowych. Raczej to oni powinni się skontaktować z właścicielami z prośba czy dałoby się dokumenty dostarczyć... chociaż podejżewam, że jak się kotów pozbyli to i wszystkiego co po nich zostało też...
Obrazek

JaEwka

Post » Sob sie 11, 2012 23:16 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

A to już dla mnie nie ma znaczenia, kto będzie pytał. Musimy się po prostu dowiedzieć tego, czego opiekunowie tych kotków "zapomnieli" powiedzieć. I myślę, że zarówno oni mają obowiązek takiej informacji udzielić jak i schronisko o nią wystąpić, kiedy wyszły takie fakty na jaw.

Tak piszę, bo jestem wkur....y im dłużej o tym myślę.
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 12, 2012 20:58 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

A daj spokój... Ale mam nadzieję, że po operacji już tylko będzie lepiej.
Obrazek

JaEwka

Post » Nie sie 12, 2012 21:28 Re: Dwa piękne koty oddane do schroniska - juz w DT - szukam

Marcin wkurwianie się nic nie da. Z czasem okrzepniesz i nie będziesz sobie debilami nawet głowy zawracał, bo będzie Ci szkoda czasu na myślenie o nich. Koty - to o nich trzeba myśleć, a na nieodpowiedzialnych i bezdusznych idiotów przyjdzie w końcu kara. Tacy ludzie zazwyczaj kończą bardzo samotni.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]