KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 11, 2012 11:26 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Maluszek jest już w boksie. Aro dopyta jeszcze o to oczko, bo wczoraj p.wet mówiła że trzeba je ratowac, a ja dzisiaj widziałam tylko dziurę zamiast oczka :cry: Kociak wydaje z siebie dźwięki jak pisklak, a nie kot. Wrąbał michę jedzenia. Dostał dzisiaj w schronisku zastrzyki, na jutro rano ma zastrzyk tolfiny i antybiotyku, są w woreczku w witrynce, karta założona (tymczasowo nazwałam go Oczko). Ksiązeczka w witrynce.

Przy okazji Kasia znalazła książeczkę Łezka, włożyłam do witrynki.

Wykupiliśmy lek dla Dexterka, jest w woreczku w witrynce, karta założona. Lek jest w kapsułkach, ma dostawac 1/3, 1 x dziennie, można dosypywac do jedzenia. Musimy niestety jakoś zostawiac otwartą kapsułkę z opisem w woreczku, żeby było wiadomo było ile z niej ubyło. Kurcze to będzie trochę kłopotliwe, ale moż jakoś to ogarniemy.
Na szczęście lek nie jest drogi.

Zapomniałam dopisac do karty Rudzika ten Enisil, bardzo proszę, jak ktoś będzie pamiętał, żeby to uzupełnic, bo to ważne, kociak kiepsko się leczy.

Super działacie z tymi puszkami :ok: Już nie pamiętam jak to wszystko funkcjonowało przed tą zgodą na zbiórkę publiczną? 8O

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Sob sie 11, 2012 11:41 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Amelka dostała convenię 02.08, działa przez 14 dni.

The Szops

Post » Sob sie 11, 2012 11:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

W schronisku masakra :cry: Gdyby te niczemu niewinne zwierzęta miały chociaż namiastkę warunków, jakie mają zapwenione przestępcy w więzieniach, to dla nich byłby to niewyobrażalny luksus :?

The Szops

Post » Sob sie 11, 2012 12:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wieści o Łezku

"Łezek dużo lepiej , badania w kierunku cukrzycy wyszły ok, fruktoazamina w normie :ok: kot miał stresową glukozę , jest taki chudy z powodu przewlekłej biegunki ( 5czasami 6 kup dziennie , krowie placji , czasami woda... :roll: )

Po kolejnych badaniach kału wyszły rzęsistki , to co miał Klimek , pasożyty wiciowce, powoduja wyniszczająca biegunkę, kot chudnie i marnieje...Dostaje leki , jest na kroplówie, ma dobry apetyt, dzisiaj kupy już trochę lepsze , po podaniu karmy I/D hillsa( tej na jelita i biegunki)
Łezek zostaje do poniedziałku w lecznicy."

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Sob sie 11, 2012 14:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Biedak, to się chyba kiepsko leczy? Czy tym łatwo się koty zarażają? W schronie jest jeszcze jedna kocia w takim stanie, może ma to samo :?

Na dzień dzisiejszy nie można powiedziec, czy Oczko ma to oczko. Trzeba mu tam 2x dziennie zakrapiac najpierw naclof, po 15 min neomecyna (wpisane w kartę). W poniedziałek musi byc u weta. Wtedy pani wet będzie decydowac o ewentualnym czyszczeniu tej dziury.

The Szops

Post » Sob sie 11, 2012 14:31 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Według mnie on tego oczka nie ma już wcale, widać zapadnięcie się gałki do środka i jest dziura :( tu chyba pozostaje tylko zaszycie. To nie jest to samo co ma Rudek temu udało się oczko uratować bo one było pod powiekami.

Woliera otwarta(po uzgodnieniu)malce latają po zdrowej(uwaga przy otwieraniu drzwi), dorosłe mają wiecej miejsca teraz. Bo jak sie wchodziło na zdrową to nic tylko sie potykać o koty. Przed wyjściem niektóre koty wlazły do woliery i spały.
Na zdrowej w szafce w kibelku jest karma(puszki i saszetki) to samo na kwarantannie.

Mniejsza siedzi sobie bez kubraczka, od razu po ściągnięciu go, zjadła dużo jedzonka, a potem zaczęła robić fikołki i domagac sie głaskania, w kuwecie siku było.
U Rudka ładna twarda kupka

Wszystkie leki podane. Koty wygłaskane.

Mam wrażenie że Czarny z białym(Zdziwko?)od Elenki jest jakiś nie swój.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob sie 11, 2012 14:43 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Biedak, to się chyba kiepsko leczy? Czy tym łatwo się koty zarażają? W schronie jest jeszcze jedna kocia w takim stanie, może ma to samo :?

Możliwe że łątwo się tym zarażają, trezba by coś o tym paskudztwie poczytać. Zresztą ze dwa tygodnie temu całe adopcje miały sraczki i biegunki były tylko na suchym indestinalu i dostawały lekarstwa, może te bardziej zestresowane i słabe jak Łezek i maluchy Kosteczka i rodzeństwo tak się przez to pochorowały, Pani Doktor mówiła o wyniszczających biegunkach.
I ta kicia w schronisku może mieć to samo :(

terenia1

Post » Sob sie 11, 2012 14:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Na jutro rano i na popołudnie nie ma dyżuru.

I dyżury na następny tydzień:

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.
13.08. pon. rano Asia i Bogusia wie. Teresa
14.08.wt. rano brak wie. brak
15.08. śr. rano brak wie brak
16.08. czw.rano Mara wie. brak
17.08. piat rano brak wie. brak
18.08. sob. brak wie. brak
19.08. niedz. rano brak wie.brak

terenia1

Post » Sob sie 11, 2012 15:52 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Niestety na razie nie mogę postawić puszki u koleżanki :( .Postaram się coś zorganizować rzeczowego chociaż.Może z pół kurczaka podrzucę to dacie sraczkowcom albo niejadkom.Tak mi strasznie żal tych kociaków,że gdyby tym żalem dało się poprawić im byt ,to miałyby jak w bajce. :kotek: -Agnieszka.
anksunamun

anksunamun

Od: Sob lip 21, 2012 10:13

Post » Sob sie 11, 2012 16:02 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

zadzwoniła do mnie pani bardzo miła i grzeczna, starsza osoba, ze na działkach ok. Mikołajczyka dokarmia koty. Są tam dwie kotki, które co roku rodzą miot i kociąta albo umierają albo ślepną na KK teraz są dwa maluchy ok 2 mc-y zupełnie ślepe i dwa niedowidzące. Pani błaga o pomoc. Matek nie mozna zabrac bo te ślepaczki same nie przeżyją. Trzeba je ciachnąć moze jesienią a te dwa zupełnie ślepe moze jakoś byśmy złapali ? Jakby ktos mi pomógł to moze w środę byśmy pojechali na sprawdzenie w teren?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Sob sie 11, 2012 16:48 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.

środę rano poproszę :)
Kasiekkasiek

Post » Sob sie 11, 2012 16:59 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Filomen pisze:zadzwoniła do mnie pani bardzo miła i grzeczna, starsza osoba, ze na działkach ok. Mikołajczyka dokarmia koty. Są tam dwie kotki, które co roku rodzą miot i kociąta albo umierają albo ślepną na KK teraz są dwa maluchy ok 2 mc-y zupełnie ślepe i dwa niedowidzące. Pani błaga o pomoc. Matek nie mozna zabrac bo te ślepaczki same nie przeżyją. Trzeba je ciachnąć moze jesienią a te dwa zupełnie ślepe moze jakoś byśmy złapali ? Jakby ktos mi pomógł to moze w środę byśmy pojechali na sprawdzenie w teren?

Ja uważam, że powinniśmy czym prędzej złapać te ślepe i uspać :( a te niedowidzące - zdiagnozować i ewentualnie podleczyc jak się da - matki natomiast wysterylizować jak tylko będzie możliwość. Niestety nie mogę pomóc bo wyjeżdżam

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Sob sie 11, 2012 17:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:
terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 13.08.-19.08.2012 r.

środę rano poproszę :)

Wtorek, czwartek wieczór dla mnie poproszę :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sie 11, 2012 17:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Kasiekkasiek pisze:środę rano poproszę :)

No nareszcie jesteś :mrgreen:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob sie 11, 2012 17:26 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mogę wziąć jutro wieczór. Będę miała ze sobą mokre dla kotów.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]