KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2012 20:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Bardzo się cieszymy, że Pyzunia ma fajny domek :ok:

Rudzik dostał dzisiaj convenię, ma się stawic na kontrolę najwcześniej we wtorek. Oczka nadal tak samo pielęgnujemy. Dodatkowo mamy mu podawac 2x dziennie po 0,5 ml Enisilu F.

Kosteczka bieduleczka znowu została w lecznicy do poniedziałku. Znowu zebrała jej się ropka w łapce :( Ogonek trzeba odpowiednio pielęgnowac, więc p. wet będzie miała na to oko, bo zrobiła się dziurka pod szwem :( Jaka to jest straszna biedulka, to brak mi słów.
Zabraliśmy też Dexterka, miał zrobione USG, pęcherz jest ok, wydusic się nic nie dało, ale p. wet jest przekonana, tak jak my że to jest psychiczne. Kociak będzie musiał brac, nie pamiętam fachowej nazwy, ale to jest prozac. Pierwsze efekty będą widoczne dopiero po ok. 3 tygodniach stosowania, więc trzeba się uzbroic w cierpliwośc. Mamy receptę, jutro wykupimy. Musimy się tym zając, bo w życiu mu nie znajdziemy domku :( Kastrowany był wg książeczki w 2010r. w marcu.

Podałam linco dzieciaczkom Elenki.
Na czas pobytu Kosteczki w lecznicy powiększyłam boks jej rodzeństwu.

Zapomniałam kupic intestinal, ale jutro rano i tak musimy podjechac do lupusa, to weźmiemy.

I jeszcze jedna sprawa. P. wet bardzo prosiła o pomoc, w schronisku jest mały kociak, któremu trzeba ratowac oczko. Dla kociaka juz zupełnie nie ma miejsca, siedzi w kontenerku w biurze :( Powiedziałam, ze pomożemy i weźmiemy go jutro rano :oops: Co myślicie?

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sie 10, 2012 21:00 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

brać

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pt sie 10, 2012 21:02 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

balbina38 pisze:brać

:ok: :ok: :ok:

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sie 10, 2012 21:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:I jeszcze jedna sprawa. P. wet bardzo prosiła o pomoc, w schronisku jest mały kociak, któremu trzeba ratowac oczko. Dla kociaka juz zupełnie nie ma miejsca, siedzi w kontenerku w biurze :( Powiedziałam, ze pomożemy i weźmiemy go jutro rano :oops: Co myślicie?

Słowo się rzekło :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt sie 10, 2012 21:11 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:ŁEZEK
No na szczęście Łezek nie ma FIP-a uff :ok: jednak jego zdrowie pozostawia wiele do życzenia :(

czy juz cos wiadomo o jego zalecanym zywieniu ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sie 10, 2012 21:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Rozmawiałam z Kasią po południu bo zawoziła do M1 6 kociaków ze schroniska i mówiła że właśnie przyszły dwa nowe kociaki i jeden siedzi w kontenerku, bo wolnych miejsc juz nie ma w schronisku, jutro Kasia może porozmwaa z Panią Doktor i wysterylizowane kotki pójdą na adopcje i coś się zwolni, ale generalnei dalej jest masakra :(
No jeśli łazienkowce i Skarpetek na wolności to miejsce jest :)

Ja jeszcze w sprawie grzyba:

Łazienkowce, Skarpetek, Pysolm, Zdziwko synek Elenki już po I szczepieniu Biocanem- z nimi na drugą dawkę trezba podjechać okooło 21.sierpnia.

Pozostałe dzieciaki dwa od Elenki czyli dziewuszka i Łoker - 20 lub 21 muszą jechać na I dawkę biocanu.

Do kiedy u Amelki działa Convenia bo gdyby coś Amelka na razie ma ruję więc w poniedziałek mogłabym ją i Dextera zabrać na szczepienie biocanem na I dawkę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt sie 10, 2012 22:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

FINANSE NASZE no szkoda że nie ma ikonki rzyg :ryk: bo by się tu nadała :(
Na koncie na dziś mamy 1031,18zł
-dziś zrobiłam przelew za 5 faktur za leczenie weterynaryjne na łączną kwotę 973zł.
-jak odbiorę fakturę za czynsz w kociarni chyba z tego co Marta pisała około 600zł zostanie nam na koncie około 400zł a właściwie 165zł bo Alienor wpłaciła 235zł na pokrycie kosztów leczenia Fuksa w Lupusie i ta kwota musi zostać odliczona,
Martynka wpłaciła 210zł na pokrycie leczenia kociaków w Lupusie, też do zapłacenia za fakturę z Lupusa.

Na pokrycie faktury z Lupasa na około 2100zł mamy:
z puszek co wpłaciła Beatka 565,16zł
wpłata Marzeny za Fuksa 235zł
wpłata Martynki 210zł
-------------------------
łącznie mamy na zapłacenie faktury około 1110zł czyli brakuje nam około 900-1000zł :(

Oprócz tego do zapłacenia mamy 4 faktury na kwotę 760zł do Almavetu, może Pani która adopowała Pyzę zwróci część kosztów za jej leczenie ale to jest tylko może :(

terenia1

Post » Pt sie 10, 2012 23:07 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:FINANSE NASZE no szkoda że nie ma ikonki rzyg :ryk: bo by się tu nadała :(

A proszę Cię bardzo Obrazek
Nie z takich opresji już wychodziłyśmy ale mimo wszystko włos się na głowie jeży :strach:
Zadzwonię do Agnieszki może znowu zorganizuje jakieś wsparcie finansowe lub rzeczowe :king:
A i puchę bym jej przekazała, ponoć jest kilka osób z grubym portfelem chętnych do pomocy :wink:

Cookie1706

Post » Pt sie 10, 2012 23:10 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja też czekam na puszeczkę bo mam gdzie postawić :) nie zapomnijcie :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 10, 2012 23:15 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:Ja też czekam na puszeczkę bo mam gdzie postawić :) nie zapomnijcie :)

Spoko jakby coś to się przypominaj :wink:

Zrobiłam wpis Pyzie na fb http://www.facebook.com/nadziejanadom/p ... tif_t=like i zmieniłam zdjęcie w tle na to co kiedyś zrobił mój wujek, to jak kociaki jedzą jeden przy drugim z miseczek :mrgreen:

Cookie1706

Post » Pt sie 10, 2012 23:26 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
CatAngel pisze:Ja też czekam na puszeczkę bo mam gdzie postawić :) nie zapomnijcie :)

Spoko jakby coś to się przypominaj :wink:

DobraObrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 10, 2012 23:45 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Puszki załatwiam :D tak że spoko :wink:

terenia1

Post » Sob sie 11, 2012 8:44 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Sob sie 11, 2012 10:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Byłam wczoraj z Elenką u weterynarza, została zaszczepiona na kocie choroby. Pan doktor ją obejrzał, ma już ładne cycuszki bez mleczka i ładnie przybiera na wadze, całe 10 dkg za tydzień :ryk:
Apetyt jej dopisuje i kości już tak nie sterczą. Przestała już płakać za dziećmi i nieśmiało przejawia ochotę na kontakt z pozostałymi zwierzakami.
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob sie 11, 2012 10:39 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

A propos finansów - czy te moje puszki, które zostawiłam w witrynie też już są otwarte? Pamięta ktoś jakie tam były kwoty? Jeżeli to nie kłopot, bardzo proszę o informację, żebym mogła powiedzieć w sklepach ile zebrali, bo zawsze chcą wiedzieć.
W przyszłym tygodniu zabiorę jeszcze jedną od mojej wetki.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

[poprzednia][następna]