Broszka & Company cz.3

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2012 17:13 Re: Broszka & Company

Dzięki za wsparcie, to bardzo dużo dla mnie znaczy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

morelowa pisze:Co to znaczy 'jad tarantuli' w tym kontekście??

Wyciąg z jadu tarantuli jest stosowany przy nowotworach - zmniejsza ukrwienia guza, hamuje rozrost komórek rakowych i ekspansywność.
Najczęściej guz zasusza się i zmniejsza swoją masę więc łatwiej go odseparować podczas wycinania lub jeśli jest nieoperacyjny to poprawia komfort życia i je przedłuża. Niestety przy chorych nerkach nie można go podawać... :(

morelowa pisze:I dlaczego koniki nie chcą jeść dobrego siana? Co może, wg Ciebie z nim być? Coś nie tak, czy konie rozpuszczone?

Czasem zdarza się tak że siano wygląda i pachnie ładnie ale pochodzi z pastwiska gdzie wcześniej wypasano krowy i konie takiego nie chcą.
Również nie bardzo chcą z kwaśnych łąk a takich jest sporo na terenie pogórza, rolnicy raczej nie wapnują bo to podnosi koszty a wg nich trawa to trawa, nie ważne że kwaśna. Krowom to nie przeszkadza ale konie niechętnie jedzą takie siano.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt sie 10, 2012 17:15 Re: Broszka & Company

Mam do Was pytanie - przymierzam się do zbiorów owoców czarnego bzu :)
Czy któraś cioteczka reflektuje na paczuszkę z owocami do własnego przerobu?
Obrazek
Owoców mogę narwać praktycznie każdą ilość bo krzaków czarnego bzu mam tu naokoło mnóstwo a ja nie przerobię więcej niż wiaderko :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 10, 2012 17:17 Re: Broszka & Company

A mogłabym odebrać jesli przyjedziesz w weekend na Lubiąż? Bo pocztą to by chyba sporo wyszło a i dojsc miałoby szanse w wersji nie do użycia :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 10, 2012 17:18 Re: Broszka & Company

Yyyyyy! Ale Ty jesteś mądra!!

Bez czarny - a zrobisz coś bazarkowego lub jakoś?
Bo sama to ja nie bardzo..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt sie 10, 2012 17:27 Re: Broszka & Company

Alienor pisze:A mogłabym odebrać jesli przyjedziesz w weekend na Lubiąż? Bo pocztą to by chyba sporo wyszło a i dojsc miałoby szanse w wersji nie do użycia :?

Niestety nie przyjedziemy... zapomniałam o imprezie rodzinnej w tym czasie :roll:
Ale myślę że paczką priorytetową dojdą bez uszczerbku - wysyłałam ostatnio sadzonki w upały ponad 30st i dochodziły ok :wink:
Teraz już na szczęście jest chłodniej - zastanów się :)
Owoce jak najbardziej gratis więc wyjdą tylko koszty przesyłki :wink:

morelowa pisze:Yyyyyy! Ale Ty jesteś mądra!!

Bez czarny - a zrobisz coś bazarkowego lub jakoś?
Bo sama to ja nie bardzo..

No parę słoiczków na pewno zrobię więcej :wink:

Aha, jeszcze może któraś chce świeżutkiego miodu spadziowego?
Słoik 0,9l kosztuje 25,-
mogę wg życzenia rozlać na mniejsze :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 10, 2012 17:46 Re: Broszka & Company

Ja chcę, ja chcę, poproszę !!!
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Pt sie 10, 2012 18:52 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:Ja chcę, ja chcę, poproszę !!!

Ale co i ile? jagody bzu czy miodzik? :mrgreen:

Alienor pisze:A mogłabym odebrać jesli przyjedziesz w weekend na Lubiąż? Bo pocztą to by chyba sporo wyszło a i dojsc miałoby szanse w wersji nie do użycia :?

Tak jeszcze sobie pomyślałam że można się rozeznać w połączeniach pks - może by podpasowało to można paczkę podać przez kierowcę za parę złotych. Bo pociągów tu u nas nie ma.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt sie 10, 2012 19:49 Re: Broszka & Company

Ja miodzik poproszę :) Mam nadzieję, ze pocztą dojdzie całe i zdrowe, a jeśli można to poprosiłabym w 2 słoiczkach mniejszych :)
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Sob sie 11, 2012 9:34 Re: Broszka & Company

urwiniu pisze:Ja miodzik poproszę :) Mam nadzieję, ze pocztą dojdzie całe i zdrowe, a jeśli można to poprosiłabym w 2 słoiczkach mniejszych :)
Szczgóły uzgodnimy na pw :)

Jeśli któraś cioteczka jest chętna na mniejszą ilość to piszcie - odleję i wyślę, a reszta zostanie dla mnie :wink:

Poszłam wczoraj specjalnie z aparatem żeby zrobić dla Was fotki domu z zupełnie innej perspektywy :P
Zaraz zgram z aparatu i wstawię - mam nadzieję że chociaż kilka zdjęć wyszło :roll:
Bardzo dawno nie szłam tą drogą bo jest dla mnie za stroma, moja kostka ma bardzo ograniczoną ruchomość i nie zgina się na tyle żeby postawić na takiej pochyłości całą stopą. Nie pamiętałam że ta droga jest taka malownicza o tej porze roku :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob sie 11, 2012 10:56 Re: Broszka & Company

Znów wyszło mi tylko kilka zdjęć, nie dogadam się nigdy z tym aparatem :x

Z poprzednich ujęć wydaje się że nasz dom jest położony w dołku a tu niespodzianka bo z innej perspektywy jest na wzgórzu 8)
Pomiędzy krzakami wije się rzeczka :wink:
Obrazek
i stroma droga, ale jakże urokliwa :)
Obrazek
Obrazek
na końcu której widać wyzierający z gęstwin nasz dom :wink:
Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Sob sie 11, 2012 15:06 Re: Broszka & Company

Witam Wszystkich sobotnio :ok:
Jestem trochę do tyłu w czytaniu wątku ,bo znów usiadłam na okulary :placz: Normalnie środek kapusty. :oops: Broszka widoki przepiękne.Czekam na zdjęcia Broszeczki.Rudy na mnie zły i nie daje sobie zrobić.Przez Zosie jestem wrogiem nr.1.
Ferajna odrobaczona,na razie nic nie ma.Morelowa tyś mądra dziewczyna,a ja nie lekarz.Gdy dowiedziałam się od lekarza,ze tata ma guz nieoperacyjny to oznaczało wyrok.A żeby zakończyć weselej to czekam na tą agroturystykę coby przyjechać i w prezencie dla Pani Domu rudziaszka pod pachą przytargać :mrgreen: :ryk
Oraz kciukasy i dużo siły dla Duzej Broszki :ok: :ok: :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Sob sie 11, 2012 20:40 Re: Broszka & Company

Zdjęcia pod górę i w dół chyba jakoś się robi 'specjalnie' ? Bo one wychodzą takie... płaskie , jakby wcale nie było stromo, nie? Wiem, bo bywałam baardzo wysoko i nad przepaściami, a na zdjeciach - takie beleco
:mrgreen:
Ale u Ciebie ładnie :D

Jak zobaczyłam Broszko ten Wasz wielki dom , to mi się przypomniał Biały Dom - też ogromny, chyba jednak większy..?, ale w środku zrobiony komfortowo. A nie chcieliście brać kredytu na ten remont agroturystyczny?
A jakby osiatkowac wszystkie okna i dom kotom udostępnić? cały ? :lol:
A tę swoją nogę to leczysz jakoś - jest nadzieja na poprawę?

Welina :D - co z tą 'mądrą dziewczyną' , niby w jakim kontekście? Pomijając fakt, że to jak z tą świnką morską... :mrgreen: :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie sie 12, 2012 9:10 Re: Broszka & Company

Broszka - okolica bardzo ładna, natomiast tak duży dom wymaga wyjątkowej kasy. Czytam wszystkie Twoje wpisy i twierdzę, że jesteś kobietą wyjątkową. Super dziewczyna. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Nie sie 12, 2012 9:25 Re: Broszka & Company

jasia0245 pisze:Broszka - okolica bardzo ładna, natomiast tak duży dom wymaga wyjątkowej kasy. Czytam wszystkie Twoje wpisy i twierdzę, że jesteś kobietą wyjątkową. Super dziewczyna. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Jasiu, naprawdę jestem bardzo, bardzo zwyczajna :oops: :oops: :oops:

morelowa, nasz dom nie jest aż taki wielki jak Biały, myślę że nawet sporo mniejszy :wink:
Niestety nie łapiemy się na żadne dofinansowania na agroturystykę :(
Dotacje na ogólnie rozumianą turystykę (pensjonat) odpadają bo mamy gospodarstwo rolne i jestem na krusie, ale na dotacje na agroturystykę dla rolników też się nie łapiemy bo nie mamy żadnej produkcji rolnej a bez wykazania takich dochodów z ostatnich lat nie da rady nawet złożyć wniosków o przyznanie :|
Zresztą wszystkie te programy wymagają wyłożenia najpierw własnych środków a potem dopiero część z nich jest zwracana (lub nie, jeśli coś pójdzie nie po myśli i np zawali się terminy)... A my nie mamy na to kasy :roll:
Z naszymi skromnymi dochodami o kredyt też nie możemy się ubiegać, mimo że może mielibyśmy wymagany wkład własny.
Zresztą bałabym się stracić dom kiedy potem okazałoby się że jednak dochody z agroturystyki są zbyt małe żeby ten kredyt spłacać :roll:

Przydałby się bogaty wspólnik (lub wspólniczka 8) ), który zainwestowałby tu pieniądze i potem poprowadził ze mną interes - może są chętne? :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Nie sie 12, 2012 10:02 Re: Broszka & Company

Aaa, zapomniałabym - jeszcze lada moment będzie miód wrzosowy :P

Wczoraj przytargaliśmy pierwszą partię siana w kostkach o którym pisałam w piątek. Cena samego siana jest ok, ale koszty transportu nas zjedzą :evil:
I czas jaki trzeba na to poświęcić bo obrócić w obie strony, załadunek i rozładunek - zajmuje lekko licząc 3 godziny, a kursów wyjdzie co najmniej dwadzieścia :x
Muszę jednak nadal szukać bliżej bo na stałą współpracę to trochę za daleko :?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]