KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 21:58 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Super wieści o adopcji Józia :1luvu:
Kocurek wreszcie odżyje, wspaniale, że doczekał się tej szcześliwej chwili :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

Czy dom bez kota – najedzonego, dopieszczonego i należycie docenionego – zasługuje w ogóle na miano domu? :(
Mark Twain

Jesteśmy, by służyć zwierzętom. Obrazek

Kocia Mama Ewa

Od: Wto wrz 27, 2011 11:17

Post » Pt sie 10, 2012 11:43 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Łazek nie ma FIPa! Więcej pewnie napisze później Teresa albo Wiesiu.
Na razie został z lecznicy :ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pt sie 10, 2012 11:49 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Łazek nie ma FIPa! Więcej pewnie napisze później Teresa albo Wiesiu.

Ufff
Mocne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pamiętam jak Łezek się do mnie łasił w schronisku :( taki kochany :1luvu:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt sie 10, 2012 12:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Łazek nie ma FIPa! Więcej pewnie napisze później Teresa albo Wiesiu.

Biedny kotek , a wiadomo co mu jest ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt sie 10, 2012 12:09 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Łezek zostaje chwilowo u p. Moniki (bardzo dziekujemy :ok: ), dostaje kroplówki, miał dodatkowe badania. Ogólnie wyniki nie są zbyt dobre, ale miejmy nadzieję, ze kociak z tego wyjdzie. Teresa jak wróci to pewnie napisze coś więcej.

Kosteczka rano była chyba mocno zbolała, dopiero po syropku przeciwbólowym zaczęła "koncert" i niestety niewiele zjadła.
Rudasek też kiepsko, mało zjadł, ma całkiem zawalony nosek i zipie. Oczko też bez zmian. Kupa za to była całkiem fajna.
Pręguska i siostrzyczkę (bez imienia?) roznosi energia w boksie.
Z Dexterkiem to jest dziwna sprawa, bo on bardzo chce wleźc na Amelkę. Kastrowane kocury miewają takie "potrzeby"? No i pryska na wszystko, niestety dzisiaj opryskał nawet Łazienkowce :? Chyba trzeba sprawdzic, czy on na pewno jest dokładnie wykastrowany :roll:
Kamilka po porządnym wygłaskaniu, zjadła prawie całą miseczkę mokrego. Ona nie lubi pic z metalowej miseczki, jak dostała plastikową, to dużo piła.
U Amelki ten placek na nosku, to grzyb, ma też obrane całe ucho :? Nie możemy jej teraz zaszczepic, bo jest na antybiotyku :(

Na zdrowej ktoś ma wstrętną kupę.
Złota mruży prawe oczko, może od kogos dostała, prosze obserwowac.
Misiaczek (ten od Filomen) nie dostał wieczorem syropku, więc mu podałam teraz i proszę kolejne dawki podawac rano (zapomniałam wpisac zmianę w kartę :oops: )
Jeśli chodzi o walki kocurów, to ja nie mam doświadczenia, a dzisiaj niestety było bardzo gorąco na zdrowej. Miśki się bardzo nie lubią. Misiek ten od Filomen (może zmienimy mu imię?) darł się strasznie, na początku tylko na drugiego Miśka, a potem już na wszystkich. Ten drugi nie pozostał dłużny, co chwilę stawali na przeciwko siebie i strasznie się darli. Do tego przyłączył się Ogonek, a ja stałam w środku ze szczotą i też się na nich darłam. Jak zaczęli się na siebie rzucac, to wygoniłam jednego Miśka na zaplecze, zastawiłam drzwi kartonem i włożyłam zabawkę żeby mu wpadało światło. Wstawiłam mu tam kuwetę. Mam nadzieję, że trochę ochłonie. Nie wiem jak to będzie dalej. Będziemy ich przymykac na zmianę? Czy ten Misiek od Filomen jest kastrowany? Ktoś na zdrowej leje po kątach :?

Odebrałam fakturę ze Szkłobudowy - 504,30 zł, jest w szufladzie.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt sie 10, 2012 12:12 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Czy ktoś pojedzie dziś z Rudkiem do Lupusa :?:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sie 10, 2012 12:14 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Z Dexterkiem to jest dziwna sprawa, bo on bardzo chce wleźc na Amelkę. Kastrowane kocury miewają takie "potrzeby"? No i pryska na wszystko, niestety dzisiaj opryskał nawet Łazienkowce :? Chyba trzeba sprawdzic, czy on na pewno jest dokładnie wykastrowany :roll:

Miewają. Mój kocur kastrat robi tak samo jak moja kotka ma ruje(nie może być sterylki bo jest ryzyko ze sie nie obudzi) Łazi za nią, śpiewa i włazi trzymając za kark :?

Co do Amelki to ja zapomniałam napisac :oops: właśnie o tym uchu że ona na na 99% grzyba. Jak sie jej przyglądałam a potem zauwazyłam u jednego z dzieciaczków Elenki to samo na uszach.
Ja zauważyłam (jeżeli mowa o Miśku z bolącą łapką) że on taki do kotów jest od kiedy łapka go boli(wcześniej nie zwracał na nich uwagi przynajmniej z moich obserwacji)

CatAngel

Post » Pt sie 10, 2012 12:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Wezmę dzisiaj z lecznicy trochę tego imaverolu. On coprawda sam tego grzybska nie wyleczy, ale jak widzę maluszki od Elenki, które prawie w ogóle nie były kąpane i dla porównania Łazienkowce, to jest wielka różnica. Maluszki od Elenki mają ogromne te placki i bardzo szybko się powiększają :?

Nie ma mokrego jedzenia :(

Nie umyłam podłogi na kwarantannie, bo te końcówki od mopa są zdecydowanie brudniejsze niż ta podłoga. Jedną świeżą podrzucę przy okazji.

Weźmiemy Rudzika, Kosteczka tez musi jechac.

The Szops

Post » Pt sie 10, 2012 12:42 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

terenia1 pisze:Dziewczyny mam prośbę, czy dałby ktoś radę zrobić jutrzejszy popołudniowy dyżur na który ja jestem zapisana, niestety wypadł mi jutro słuzbowy wyjazd do Lublińca i nie wiem o której wrócę :(

Da ktoś radę? Chodzi o dzisiejszy wieczorny dyzur.

Cookie1706

Post » Pt sie 10, 2012 12:53 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

CatAngel pisze:
The Szops pisze:Z Dexterkiem to jest dziwna sprawa, bo on bardzo chce wleźc na Amelkę. Kastrowane kocury miewają takie "potrzeby"? No i pryska na wszystko, niestety dzisiaj opryskał nawet Łazienkowce :? Chyba trzeba sprawdzic, czy on na pewno jest dokładnie wykastrowany :roll:

Miewają. Mój kocur kastrat robi tak samo jak moja kotka ma ruje(nie może być sterylki bo jest ryzyko ze sie nie obudzi) Łazi za nią, śpiewa i włazi trzymając za kark :?

Co do Amelki to ja zapomniałam napisac :oops: właśnie o tym uchu że ona na na 99% grzyba. Jak sie jej przyglądałam a potem zauwazyłam u jednego z dzieciaczków Elenki to samo na uszach.
Ja zauważyłam (jeżeli mowa o Miśku z bolącą łapką) że on taki do kotów jest od kiedy łapka go boli(wcześniej nie zwracał na nich uwagi przynajmniej z moich obserwacji)

Taaa...mój kocur też tak miał do póki nie ciachłam pani Tiszki, mojej kotki, ale to sikanie jest niepokojące. On leje dosłownie na wszystko :evil:
Rudek wczoraj poza tym, że mało zjadł był ok, mruczacy i chętny do zabawy.
Co do Miska to można nazwać go Filemon, jak ten z bajki, skoro jest od Ewy Filomen :wink:
Nie podałam wczoraj stropu, przepraszam.

Cookie1706

Post » Pt sie 10, 2012 12:56 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Beatka przyjdzie po pracy :1luvu:

The Szops

Post » Pt sie 10, 2012 12:57 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

gosiakot pisze:

Biedny kotek , a wiadomo co mu jest ?

Wiem jeszcze tylko Gosiu, że ma wysoki cukier, wieczorem pewnie dowiemy się więcej.

Cookie1706

Post » Pt sie 10, 2012 13:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

The Szops pisze:Beatka przyjdzie po pracy :1luvu:

Trzeba ją uprzedzić, że nie ma mokrego :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt sie 10, 2012 13:05 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:
CatAngel pisze:

Taaa...mój kocur też tak miał do póki nie ciachłam pani Tiszki, mojej kotki, ale to sikanie jest niepokojące. On leje dosłownie na wszystko :evil:
Rudek wczoraj poza tym, że mało zjadł był ok, mruczacy i chętny do zabawy.
Co do Miska to można nazwać go Filemon, jak ten z bajki, skoro jest od Ewy Filomen :wink:
Nie podałam wczoraj stropu, przepraszam.

Mój kocur właśnie tylko łazi za kotką, śpiewa i siada na niej, na szczęście nie znaczy. Może Dekster nie jest wykastrowany, albo ma tak jak Lundek -ukryte jedno jajko.

CatAngel

Post » Pt sie 10, 2012 13:08 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mara S pisze:
The Szops pisze:Beatka przyjdzie po pracy :1luvu:

Trzeba ją uprzedzić, że nie ma mokrego :(

W kartonie na zdrowiej pod kocami są puszki, to chyba te do schronu ale myślę, że w takiej sytuacji można wykorzystać je w Chatce :roll:

Cookie1706

[poprzednia][następna]