KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 23:19 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Nie mogę spać tak się przejęłam tymi kotami.Proszę zadzwoń do wszystkich fundacji i stowarzyszeń w Lublinie, może ktoś je weźmie.....

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw sie 09, 2012 8:18 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

A w Lublinie to az roi sie od tych fundacji i stowarzyszeń... :roll:

Jedna fundacja, moja.
I jedno stowarzyszenie, które odsyła do schroniska.

kaasiaaczek, zadzwoń do mnie to cos ustalimy, bo tego przecież nie można tak zostawić.
601281156
www.fundacjafelis.org
na FB: Foondacja Felis
KRS 0000228933 - podaruj nam 1%

Kasia D.

Od: Sob maja 18, 2002 13:40

Post » Czw sie 09, 2012 8:47 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Przepraszam nie wiedziałam, myślałam ,że w takim dużym mieście są....

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw sie 09, 2012 11:35 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Kociaki mieszkają kilka kilometrów ode mnie, dokarmia je taka dziewczyna. Nie chce ich wziąć do siebie, bo ma kilka swoich kotów, a poza tym boi się, że tamci ludzie przyjdą z awanturą, że je zabrała, bo tak naprawdę nie wiadomo o co im chodzi... :evil:
Gdyby znalazło się jakieś schronienie dla nich poprosiłabym ją żeby poszła po kociczki i je przechowała dopóki by się po nie ktoś nie zgłosił.
Nie wiem co z nimi zrobić. Na razie są dokarmiane. Mają tam otwartą jakąś komórkę taką murowaną, ze słomą.
Ale co dalej to nie wiem :(

kaasiaaczek

Od: Pt lip 22, 2011 17:30

Post » Czw sie 09, 2012 16:15 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

prosiłam Cię, zebyś do mnie zadzwoniła...
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Czw sie 09, 2012 20:52 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Nie mam jak dzwonić.
Zrobiłam kociakom ogłoszenie na tablica.pl, czeka na weryfikację.
Bardzo bym chciała by dziewczynki już miały domek.

W ogóle to znalazłam dziś psa na łąkach, jak szłam z mamą... Nie wiem czy z rodowodem, czy nie, w każdym bądź razie w typie husky. Pan go szukał, porozwieszał ogłoszenia. Niestety psiak był w stanie rozkładu już. Mama zadzwoniła do tego właściciela, bo miałam numer zapisany z ogłoszenia. Nie wiem czy pofatygowali się żeby go zakopać chociaż... Nie mam też pojęcia czy został zagryziony, czy zabity przez kogoś. Kolejna bezsensowna śmierć za którą NIKT nie odpowie. Straszne. Tak mi go szkoda. Taki piękny, wielki pies... :cry:

kaasiaaczek

Post » Czw sie 09, 2012 20:58 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Uważaj, z tablicy.pl dzwoni często straszna hołota.
Jakies niedorobione mamuśki( w tle ryczy bachor, jak obdzierany ze skóry a mamuśka mi wmawia, ze dziecko spokojne jak aniołek. Potem sie okazuje ze dzieci trójka , w wieku 0,7-4 lata), jakies idiotki, które nie wiedzą, zę trzeba sterylizowac, jacyś młodzieńcy , którzy dla swoich panienek` na prezent chcą kotka i to już, od ręki, bez żadnych ceregieli.. Debili , którym koty wpadają co kilka m-cy pod samochód- nie wspomnę.
www.fundacjafelis.org

Kasia D.

Post » Czw sie 09, 2012 22:01 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Dokładnie... Ale trudno, mam wakacje, będę odbierać telefony :) Moją Milenkę z działek oddałam właśnie panu z tablicy.pl i to jest najlepszy dom jaki mogłam sobie dla niej wymarzyć :D Teraz czekam na cud ! Aż zadzwoni ktoś odpowiedzialny, mądry, kochający i powie, że chce obie dziewczynki ! A one najchętniej poszłyby razem :1luvu:

kaasiaaczek

Post » Czw sie 09, 2012 23:02 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Hejka Kasiaczek,

to ja wzięłam 24 pażdziernika 2011 roku z Animalsa na Kalinie tego białego kotka, białaska.
Teraz nazywa się PYSIO.
Przystojniacha z niego się zrobil, zobaczysz na zdjęciach.
Jak się cieszę ze Ciebie odnalazłam. Ciągle się zastanawiałam jaki był Pysio zanim do nas trafił, skad jest i kiedy się urodził.
Nawet nie wiesz jak bardzo z męzem kochamy naszego PYSIA, to taki duży dzieciak, mały oszołomek.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Czw sie 09, 2012 23:08 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Przepraszam że wklejam wpisy i zdjęcia z innych forum ale już tyle ich dzisiaj rozesłalam :D
agusialublin pisze:Obrazek

A to brzusio do miziana :lol:
Pysio czeka na mizianie :D
Obrazek

agusialublin

Post » Czw sie 09, 2012 23:10 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

agusialublin pisze:
agusialublin pisze:A tak wyglądam teraz, kocisko ze mnie przystojne czyż nie? :D

Obrazek
Obrazek

agusialublin

Post » Czw sie 09, 2012 23:11 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

agusialublin pisze:
agusialublin pisze:Obrazek

Jeszcze jedna moja fotka, cóż powiedziec lubię śię wylegiwać i spać, poza tym lubię sobie dobrze zjeść :D
Obrazek

agusialublin

Post » Pt sie 10, 2012 9:18 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

agusialublin, piękny jest :1luvu: śledziłam wątek od początku i Pysio już wtedy okropnie beznadziejnie wpadł mi w oko

kaasiaaczek, widać masz trochę bałaganu z tymi obecnymi Futrami, a raczej z ich sytuacją prawną. kciuki za rozwikłanie sprawy a przede wszystkim za domki
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt sie 10, 2012 9:53 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

Hejka,

ja też jak zobaczyłam tego maleńkiego, bialutkiego kociaka z brudnym noskiem to wpadłam po uszy i koniec.
To było jakoś we czwartek albo piątek, przez weekend siedziałam jak na szpilkach żeby tylko ktoś mi Pysia nie podebrał.
Taka mała kruszynka z wielkim brzuszkiem, cały czas miąucząca.
Przez dwa dni, na szczescie miałam wolne w pracy siedziałam z kociakami i pilonowałam żeby nasza kotka RYSIA nie zrobiła małemu krzywdy. I żeby się zaprzyjaźniły. A na początku RYSIA była o małego bardzo zazdrosna.
Przez pierwsze noce PYSIO spał z nami.
Nawet nie wiesz jaki z niego pieszczoch się zrobił, tylko miziać i miziać po brzuszku :1luvu:
Obrazek

agusialublin

Post » Pt sie 10, 2012 12:21 Re: KOCIĘTA Z DZIAŁEK SZUKAJĄ DOMÓW ! - Lublin .

turkusowa, właśnie w tym problem, że koty są dalej ode mnie, ja nie jestem w stanie tam zaglądać, nie znam właścieli tej działki. może powiedzieli żeby nie dokarmiać kotów, bo nie chce żeby ktoś się do nich mieszał. bo przecież zostawiają im karmę i jest woda nalana... a przynajmniej była jak byłam robić zdjęcia wtedy. dlatego podałam numer do Gosi, sąsiadki tej babki, która mnie poprosiła o pomoc dla tych kotów, bo ja nie jestem w stanie nic zdziałać nie mając ich na miejscu. jak chodziło o wolno żyjące koty ode mnie to brałam je na sterylki bez problemu. a tutaj nie wiadomo jak to ma wyglądać...

agusialublin, super, że się odezwałaś ! niedawno właśnie przeglądałam zdjęcia Pysia i zastanawiałam się do kogo trafił. Wcześniej nie miał chyba jakiegoś specjalnego imienia, u mnie roboczo był Białaskiem :1luvu: To kiciuś właśnie ode mnie z działek:) Miałam go nawet przez jakiś czas na tymczasie. Pamiętam jak go przyniosłam i `prałam` go z mamą. Nosek miał czarniutki jak węgielek od tego brudu:) Bardzo się cieszę, że trafił do takiego wspaniałego domku ! Dziękuję, że się nim zaopiekowaliście. :1luvu:
Odezwij się do mnie na GG 9100092. Poszukam tych zdjęć, a mam na pewno, bo niedawno je odnalazłam na komputerze, to Wam wyślę:)

kaasiaaczek

[poprzednia]