Zakończony.

Indywidualne aukcje na kocie potrzeby

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 21:09 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

dorota13 pisze:
blackobsession pisze:Dziękujemy bardzo za ciężką prace włożoną w prowadzenie bazarku :1luvu: I życzymy cudownego urlopu :ok:

A ja wklejam co jest dla kogo :)

dorota 13

44.Jolly Magic - listek, 4zł.
52.ЕК-Подарок на Рождество/ Podarunek na urodziny - listek, 3zł.
58.Optimara Little Chayenne - listek, 3zł.
67.Jolly Star - listek, 3zł.
74.Kosmos Legend 2- listek, 3zł.
83. Pixie Bell - listek, 3zł.
84.Pink Mint - listek, 3zł.
90.Glitter Fountain - listek, 3zł.
95.Emerald Love - malutka sadzonka, 6zł.
97.Vespa Vino - malutka sadzonka, 5zł.
99.Raspbery Crips - malutka sadzonka, 6zł.

I już wysyłam PW dla dwóch osób które nie maja jeszcze ;)

Jolly Magic, Jolly Star i Pixie Bell dostałam jako gratisik :1luvu:
Zmodyfikuj proszę bo bez sensu oskubywać Twoje kwiatuszki jak już mam a ja jutro zrobię przelew.

Moje listeczki też już w szklarence.

O ja niedobra niedomyślna zrobiłam sobie na złość :lol: A może jakieś inne na ich miejsce? ;)
Zapraszamy na bazarek: viewtopic.php?f=20&t=149261

blackobsession

Od: Wto lis 30, 2010 23:57

Post » Czw sie 09, 2012 21:20 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Moje też już na swoim w szklarence wypełnionej po brzegi :mrgreen: zabrakło mi etytkietek i kieliszków, więc 4 listki są chwilowo w szklanych kieliszkach - w sobotę przesadzę... :roll:
Bardzo dziękuję za gratisiki :love:
A czy Flirciarz może już stać na świeżym powietrzu, czy lepiej żeby był jeszcze w szklarence?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw sie 09, 2012 21:34 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

blackobsession pisze:
dorota13 pisze:
blackobsession pisze:Dziękujemy bardzo za ciężką prace włożoną w prowadzenie bazarku :1luvu: I życzymy cudownego urlopu :ok:

A ja wklejam co jest dla kogo :)

dorota 13

44.Jolly Magic - listek, 4zł.
52.ЕК-Подарок на Рождество/ Podarunek na urodziny - listek, 3zł.
58.Optimara Little Chayenne - listek, 3zł.
67.Jolly Star - listek, 3zł.
74.Kosmos Legend 2- listek, 3zł.
83. Pixie Bell - listek, 3zł.
84.Pink Mint - listek, 3zł.
90.Glitter Fountain - listek, 3zł.
95.Emerald Love - malutka sadzonka, 6zł.
97.Vespa Vino - malutka sadzonka, 5zł.
99.Raspbery Crips - malutka sadzonka, 6zł.

I już wysyłam PW dla dwóch osób które nie maja jeszcze ;)

Jolly Magic, Jolly Star i Pixie Bell dostałam jako gratisik :1luvu:
Zmodyfikuj proszę bo bez sensu oskubywać Twoje kwiatuszki jak już mam a ja jutro zrobię przelew.

Moje listeczki też już w szklarence.

O ja niedobra niedomyślna zrobiłam sobie na złość :lol: A może jakieś inne na ich miejsce? ;)

124, 126 i 129
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Czw sie 09, 2012 23:05 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Zadanie wykonane :D Wszystko powstawiane do szklarenki .Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie :mrgreen:
ObrazekObrazekhttp://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131880&p=7865586#p7865586

MAGDZIOL

Od: Wto paź 10, 2006 18:53

Post » Pt sie 10, 2012 8:45 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Bianka 4 pisze:Moje też już na swoim w szklarence wypełnionej po brzegi :mrgreen: zabrakło mi etytkietek i kieliszków, więc 4 listki są chwilowo w szklanych kieliszkach - w sobotę przesadzę... :roll:
Bardzo dziękuję za gratisiki :love:
A czy Flirciarz może już stać na świeżym powietrzu, czy lepiej żeby był jeszcze w szklarence?

Flirciarz stał już normalnie więc może być na powietrzu. Tylko całkiem malutkie sadzoneczki daje sie do szklarenek. Uwierz ze Flirciarz wcale taki mały nie jest ;)

dorota13 pisze:

124, 126 i 129

Ogarnę zwierzyniec i dopiszę :)

MAGDZIOL pisze:Zadanie wykonane :D Wszystko powstawiane do szklarenki .Bardzo jestem ciekawa co z tego wyjdzie :mrgreen:

Wyjdą fiołki :)

Tylko radzę teraz raz dziennie oglądać czy nóżki nie gniją. Jakby sie coś działo to ciachamy do zdrowej tkanki i znowu wsadzamy. Nawet kawałek listka bez ogonka się wsadza do ziemi. Tylko trzeba odciąć blaszke do żyłki.

:lol: Pamiętam moje pierwsze listki i niecierpliwe zaglądanie do nich :mrgreen: Potem nastąpił okres " tumiwisizmu " bo nic sie nie działo oprócz widocznego przyrostu korzonków. I nagle zobaczyłam TO. Maluteńki listeczek przebijał się przez ziemie. Potem poszło szybko ;) A jak odsadziłam maluchy to po dwóch miesiącach nadawały się do normalnych doniczek i rosły :) Pierwsze mi zakwitły 5 m-cy po odsadzeniu od listka. Chociaż i zdarzało się że malutkie chciały. Ale w takiej sytuacji urywałam łeb kwiatkowi aby maleństwo nie osłabiał.

blackobsession

Post » Pt sie 10, 2012 9:09 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

ja wczoraj jak przesadziłam do kieliszeczków i wstawiłam do szklarenki nie podlewałam wcale, dziś chciałam to zrobić i wiecie co 8O w zagłebieniach była woda, wyleciała chyba z ziemi :roll:

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt sie 10, 2012 9:32 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Tą wode trzeba koniecznie wylać. Albo odsączyć papierowymi ręcznikami. Nie mogą w niej stać bo zgniją.
Ziemia w workach jest najczęściej dość wilgotna ;)

blackobsession

Post » Pt sie 10, 2012 9:40 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

właśnie tak zrobiłam, odsączyłam papierowym ręcznikiem :mrgreen: te, które są w doniczkach podlałam strzykawką do podstawki (również ich wczoraj nie podlewałam) i też nadmiar odsączyłam ręcznikiem papierowym

dinzoo

Od: Śro lip 07, 2010 15:12

Post » Pt sie 10, 2012 9:48 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Te w doniczkach spokojnie możesz przynajmniej 3 dni nie podlewać. Dopiero podlewamy jak będzie całkiem sucho ;) Te w szklarenkach nie podlewamy praktycznie wcale chyba ze zobaczymy że jest sucho. Ale u mnie dopiero po miesiącu dopiero musiałam odrobine strzykawką naleć wody obok listka ;)
Małe sadzonki i listki nie podlewamy do podstawek tylko strzykawką do kieliszka/doniczki. Naprawde troszke ;)
Ja zmagając sie z podlewaniem konewką zakupioną kiedyś w OBI poddałam sie. Kupiłam na allegro śliczną starodawną konewkę z długim cieńkim dziubkiem :) Ideał do podlewania fiołków. A do tego zdobi pokój bo jest mosiężna czy jakoś tak :)
Kupiłam coś w tym stylu tylko ta na all teraz ciut ładniejsza : http://allegro.pl/miedziano-mosiezna-ko ... 81460.html . Ale dziubek taki sam :)

blackobsession

Post » Pt sie 10, 2012 15:01 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Fiołki afrykańskie na polskiego Tuptusia komu komuuuuuuuuuuuuuu :)

blackobsession

Post » Pt sie 10, 2012 21:30 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Niemożliwe.... Tyle fiołków czeka na przygarniecie i nic? A potrafią cieszyć ;)

blackobsession

Post » Sob sie 11, 2012 9:02 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Piękne fiołki na szczytny cel :) Zapraszamy :)

blackobsession

Post » Sob sie 11, 2012 9:57 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Szykuję się do kolejnego zamówienia :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 11, 2012 10:04 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

Super :) Ja teraz z burkami na spacer bo przestało padać a potem odgruzowuję dom. Ale na pewno będę co jakis czas wpadać na bazarek ;)

Nie mam informacji o reszcie paczek :roll:
Nie mam też powpłacanych wszystkich pieniędzy za te wysłane :roll:
Muszę to uporządkować. Muszę też w końcu wstawić rachunek za sterylke dwóch kotów. Mają sie dobrze :) Białas juz wszczyna bójki :lol: Zanim mu się hormony unormują to trochę czasu minie ;) Ale tatusiem juz nie zostanie :twisted: A wczoraj widziałam na jednym z placów czarną kotkę w typowych przewrotkach rujkowych. A amant niepełnosprawny w tym punkcie :ok: Ciekawe kiedy pojawi sie kolejny kocur. Chyba że któryś z pobliskiego rewiru powiekszy go.... Na razie białas pilnuje terenu.

blackobsession

Post » Sob sie 11, 2012 18:25 Re: Fiołki afrykańskie - CIĄGLE NOWE zajrzyj - na Tuptusia

poproszę 3 sadzonki:

nr 93 - 6 zł
nr 100 - 5 zł
i nr 119 - 6 zł

:)

"zaraza" fiołkowa mnie dopadła :ryk:

wanila

Od: Pon cze 13, 2005 16:25

[poprzednia][następna]