Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alab108 pisze:Lidka postaraj się uzupełnić to
ruda32 pisze:alab108 pisze:niestety tam gdzie są znaki zapytania nie wiem, Lidka pewnie byłaby w stanie ocenić
Działalność absolutnie prywatna, nigdzie nie zarejestrowana, nie wspierana przez gminę ani żadne stowarzyszenie czy fundację, jako osoba prywatna nie ewidencjonuje chociażby liczby wysterylizowanych zwierząt, ale w przybliżeniu postaram się przedstawić poniższe dane:
- dom : 17 kotów dorosłych, 4 kocięta; 3 psy
w tym: 5 kotów chorych na białaczkę (zaszczepione są wszystkie koty będące z nimi w kontakcie, wykonane zostały testy), 1 kot chory prawdopodobnie na alergię pokarmową (leczenie i diagnoza choroby trwa), 1 kot z chorobą neurologiczną, 2 koty z amputowaną łapką, 1 kot z usuniętym okiem, 2 kocięta niewidzące, 1 pies z chorobą trzustki
- działka: 2 koty dorosłe, 4 kocięta, 3 psy
w tym 1 pies niewidzący
- ośrodek wczasowy : 20 kotów wolnożyjących
- miasto: 20 kotów wolnożyjących
- hotel dla zwierząt: 2 psy
- las: 2 psy
- sterylizacje: tak – wysterylizowane są wszystkie koty dorosłe będące w domu i na działce, sterylizacje kotów wolnożyjących: ? (wszystkie na własny koszt), ostatnio sterylizacja aborcyjna suki
- pomoc: osoby prywatne, głównie z forum miau, wszystkie wpłaty umieszczane są w pierwszym poście wątku (ostatnia aktualizacja: lipiec-675 zł wpłat od prywatnych darczyńców+karma przesłana przez prywatną osobę), na bieżąco wklejane są paragony za usługi weterynaryjne oraz jedzenie/żwirek. Nie wszystkie, nie ma możliwości umieszczanie opłat chociażby za transporty do weterynarza, który oddalony jest o 20 km od miejsca zamieszkania, czy inne koszty, nie zawsze jest możliwość otrzymania paragonu
- koszty: orientacyjne: karma (500 miesięcznie), żwirek (? miesięcznie), leczenie (? miesięcznie), transport (? miesięcznie)
- adopcje: tak (głównie do osób znajomych, poleconych, dzięki czemu zminimalizowane jest ryzyko nieudanej adopcji, umieszczane są ogłoszenia głównie dzięki pomocy osób z miau – ostatnio umieszczone ogłoszenia o adopcji kociąt na 60 różnych portalach, od początku roku wyadoptowanych ? kotów, 1 pies)
dana2509 pisze:To i ja się przywitam.
Dzięki temu, że nick Lidki widywałam na innych, znanych mi wątkach, zaglądałam i tu.
Jest tu zresztą kilka osób, które "znam" z innych wątków.![]()
Zagłosowałam i trzymam kciuki
mgj pisze:Odpowiedz krótko, w punktach żeby Ali łatwiej było to ogarnąc, na poniższe pytania:
1. Ile aktualnie kotów (i psów) masz w domu?
2. Ile z nich jest wysterylizowanych?
3. Ile jest chorych i na co?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kasiek1510, puszatek i 35 gości