Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 09, 2012 8:48 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Oj, biedny nietoperzyk :(

Nie mam pojęcia co w takim przypadku zrobić, wyszukałam tylko telefony do warszawskiego zoo, może tam:
Opieka weterynaryjna
lek wet. Maciej Pietrak,
e-mail: maciej.pietrak@zoo.waw.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
dr n. wet. Beata Bałucińska,
e-mail: beata.balucinska@zoo.waw.pl Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
tel. (22) 619-40-41 w. 153

To co prawda ptaszarnia, ale może gdzieś odpowiednio przekierują:
Sekcja Ptasi Azyl i Ptaszarnia
lek.wet. Agnieszka Czujkowska, tel. (22) 670-22-07 (Azyl) (22) 619-40-41 w. 122, 124 (Ptaszarnia)
e-mail: azyl@zoo.waw.pl

I jeszcze takie coś przed chwilą znalazłam:
http://forum.przyroda.org/topics1/komu- ... vt6336.htm
(nie wiadomo czy aktualne, z 2006 r.)
WARSZAWA ( 2 )
Klinika dla nietoperzy
Nietoperzami zajmuje się tam Pan Bartłomiej Popczyk,
tel. 0 506 063 876

Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Nietoperzy
Przewodniczący: dr Grzegorz Lesiński
e-mail: oton@sylaba.poznan.pl
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 09, 2012 8:53 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Maryla, to nie mi, a Pani Karmicielce odmówiły :)
I nie były to względy zdrowotne, tylko, jak mówiła - finansowe - że czekają na przyznanie środków na pomoc zwierzakom i generalnie nie pomagają.
Nie wiem dokładnie jak to wyglądało, bo tylko znam opowieść ze strony karmicielki.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw sie 09, 2012 9:06 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

A co z nietoperzykiem?
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw sie 09, 2012 9:07 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Nietoperzyka wczoraj ok 23 zabrał eko-patrol do ptasiego azylu. Zadzwoniłam do lecznicy i powiedziano mi, że skrzydełko powinno się zrosnąć. Uf.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 09, 2012 9:12 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Uff, to dobrze :)
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Czw sie 09, 2012 9:22 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Tak mi było go żal, jak już zobaczyłam, że to mały nietoperzyk (bo pająka to się panicznie bałam) :(
Niestety nie mam numeru sprawy (ze stresu nie zapytałam), więc nie zadzwonie zapytać bezpośrednio o tego malca, ale ponoć właśnie skrzydełka przerwane się albo same zrastają, albo przy dużych rozerwaniach zakłada się kilka szwów.

Nadal nie wiem, jak ten malec przeleciał przez siatkę dla kotów :roll:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 09, 2012 13:31 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

ok! kocurek zrobiony, jest rzeczywiście kocurkiem (uf uf, bo ostatnio mamy szczęście do cycatych mamuś, a wtedy człowiek nie wie co robić)
Ciekawa jestem, czy on może być czyjś. Ponoć mocno się nie rzuca - ja go też z klateczki łatwo wyjęłam... No nic, ucho nacięte, będzie albo do wypuszczenia jak dziki albo.... ... ... ... ..... albo nie wiem co i boję się myśleć.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw sie 09, 2012 14:12 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Jak dziki to nic nie kombinuj ;)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sie 09, 2012 14:20 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

;) a jak nie dziki? ;)
Ale narazie zakładam, że dziki.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 10, 2012 9:56 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Kochani, wstępnie, za dwa tygodnie będę chciała już odłapać maluchy spod tujki i je wysterylizować. Będę się zasadzała wieczorami, chętnych do pomocy bardzo serdecznie zapraszam!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 10, 2012 13:14 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Mamy stronkę:
https://www.facebook.com/KociaMafia

Na razie grafika, info itp. w powijakach, ale nad tym popracujemy później. Zaraz dodam wydarzenie z kociakami.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pt sie 10, 2012 13:26 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Kochani, bardzo wam dziękuję!
Zaraz wrzucę filmik z łapanki niebieskiego kocurka, muszę zrzucić też koty przychodzące do karmienia, bo są przesłodkie :)

Klikajcie, klikajcie!
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 10, 2012 14:02 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

24 osoby w ciągu godziny - super wynik.
Dodałam Kocią Mafię w ulubionych Kotów i Spółki :D

To teraz możemy zamieszczać zdjęcia kotów, apele o pomoc w łapaniu, karmie itp. Może ten profil jakoś pomoże w działaniach.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pt sie 10, 2012 14:02 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

Czy można tu jakoś wrzucić link? :oops:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt sie 10, 2012 14:21 Re: Łapanki MT-SZUKAMY karmiciela k.POLFY & DT dla fajnychKO

https://www.facebook.com/KociaMafia

Można też wrzucić link w podpis, chyba zaraz tak zrobię.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]