WRO KOCIE PODZIEMIE cz IV.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 2:51 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

HELP! dowiedziałam się o prawdopodobnie ciężarnej kotce do pilnej kastracji - wstawiam informacje uzyskane od osoby chcącej wydać jej poprzednie kociaki - pawłowicka 87/89 tam jest wielki pałac akademii rolniczej i tam jest restauracja, tam udziela panstwu informacji gdzie dokladnie znajduja sie koty.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z400027747 tel: 601 77 34 12

W dniu 27 lipca zaginęła kotka syjamska w okolicach Nowego Targu (ul. Modrzewskiego).
Na kotkę czeka starsza, samotna osoba.
Bardzo proszę o kontakt, tel: 601 77 34 12
Na znalazce czeka nagroda.

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z399762256 znów pytanie, czy znajomy numer- KRZYKI

Oddam 3 trzymiesięczne kotki (dziewczynki) w dobre ręce. Kotki urodziły się i wychowały na wolności czyli pod chmurką ale dzięki staraniom dobrych ludzi są zdrowe, zszczepione i odrobaczone i posiadają książeczki zdrowia z wpisami. Dzięki takiemu pochodzeniu są łatwe w opiece i wychowaniu, wystarczy podać im jedzenie i picie. Lubią się bawić, są wesołe i nie są płochliwe. Powinny też się łatwo przystosować do nowego domu i opiekuna. Teraz poszukują domu na jesienne deszcze i zimowe mrozy. Byłoby jednak najlepiej żeby miały możliwość wychodzenia i przebywania na zewnątrz, a także może znajdzie się osoba która weźmie dwie kotki bo wtedy bawią się ze sobą i czują się raźniej.Tel. kontaktowy 605 822 412
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw sie 02, 2012 8:25 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

viewtopic.php?uid=21586&f=1&t=144738&start=0

PILNIE POTRZEBUJĘ KLATKĘ ŁAPKĘ....
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw sie 02, 2012 20:54 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

Dziewczyny, zapraszam na bazarek - biżuty i kotki breloczki. Na kociaki które ledwo się śmierci wyrwały, a i tak nie wszystkie dały radę....

viewtopic.php?f=20&t=144762&p=9095275#p9095275

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Sob sie 04, 2012 19:35 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

co tam u wrokotów? wybiera się ktoś na ślub? jeśli tak, to zapraszam :arrow: viewtopic.php?f=20&t=144751
Obrazek
Obrazek
Obrazek

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Nie sie 05, 2012 11:13 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

odpowiedziałam na ogłoszenie 6 maluchów od 2 matek, i wklejam odpowiedź z prośbą o pomoc:

Jeśli chodzi o kastrację - babcia ma 96 lat i ledwie trzyma się na nogach, koty bardzo przeszkadzają, bo wszędzie biegają pod nogami, niszczą kwiaty i pchają się do domu, pominę kwestię wykarmienia. Babcia na pewno nie jest w stanie nigdzie zawieść kotów, a już tym bardziej nie stać jej na żadne zabiegi u weterynarza, dlatego dla babci wybawieniem byłoby gdyby ktoś pozabierał wszystkie koty najchętniej chyba z 2 dużymi kotkami, bo babcia razem z małymi ma teraz 8 kotów.
Tak jak jest w opisie w ogłoszeniu, 1 mniejszy biało-czarny kot ma załzawione oczy, więc zapewne ma jakąś infekcję i wymaga to wizyty weterynarza, bo wątpię żeby samo przeszło.

Ja jako wnuczka, jedynie co jestem w stanie zrobić dla babci to wystawiać ogłoszenia w Internecie - tak też zrobiłam i porozlepiałam ogłoszenia w naszej miejscowości.
Na więcej ruchów odnośnie tych kotów nie mam czasu ani pieniędzy, bo pracuje, studiuję i w domu też mamy dość ciężką sytuację materialną, bo tato jest bardzo chory.
Dziękuje bardzo za pomoc w szukaniu domu dla kotów, gdyby Pani udało się znaleść chociaż jedną chętną osobę to proszę podać telefon do mnie 518 540 948 i ja wtedy złapię wybranego kota, żeby potem nie robić maratonu po podwórku, bo nie zawsze dają się złapać.
Oczywiście tak jak jest napisane w ogłoszeniu wszystkie koty są ZA DARMO. Tylko kwestia przyjechania po nie.
Babcia mieszka w Mędłowie, gmina Żórawina, 5km od Wrocławia od strony Ołtaszyna.

z kasą pomogę, napisałam dziewczynie że nikt szczególnie dorosłych raczej na stałe nie zabierze ale postaram się o pomoc w kastracjach, napisałam o Promonvecie, o tym na co zwrócić uwagę przy adopcjach maluchów ... będę wdzięczna za pomoc w miarę Waszych możliwości :oops:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-z ... Z400893715 tel: 667827741

Dnia 30.07.2012 w okolicy ulicy Grudziądzkiej zaginęła kotka – Lusia. Ma około 2 lat. Jest szarobura na grzbiecie, brzuch i pyszczek ma biały. Znak charakterystyczny: litera „S” wytatuowana na uchu. Kotka pierwszy raz jest na dworze, więc na pewno jest przerażona i boi się ludzi.
Kontakt: tel. 667827741
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 06, 2012 20:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

iga5 pisze:Prośba o wsparcie viewtopic.php?f=1&t=143338&start=30

Ponieważ kotów przybywa, w ten weekend zabrałysmy "tylko" trzy i jak tu odmówić jak zwykle każda sytuacja awaryjna i jak nie weźmiemy to ...
Mamy na stanie w naszych DT (ktore czekają do adopcji lub są leczone, nie rezydenci):
- 16 maluszków w tym 11 chorych w trakcie leczenia. czasowo nie jestem w stanie wszystkich bid sfotografować i tylko kilkoro ma imiona. (od wczoraj mamy malucha którego trzeba karmic i nie ma oczka)
- młodych 7 : Słodziak, Cinek i Tonio (rodzenstwo), Bondi, Perełka, Fasola, Bambosz,
- 10 dorosłych : Strzałka, Kropka, Lady, Zenek, Zuzia, Boniek (ok 10 tego pojedzie do domu w Warszawie), Buraska z ulicy,kicia bez imienia z okolic Rynku, Łatka (leczona), Śnieżynka (leczona)

Pomagamy także opiekunom przekazując karmę i lecząc koty: m.in Pani dokarmiającej przy szpitalu na Traugutta i w okolicy, opiekunce Filutki, karmicielce z działek na Sępolnie. pani Hani (azyl w J.)

Pomagamy też oczywiście w formie interwencji we Wrocławiu i okolicach.

Wiekszość zdjęć i opisów kotkow znajedziecie na FB http://www.facebook.com/pages/Fundacja- ... 1141638009

Obecnie jest nam b cięzko, okres wakacyjny nie sprzyja adopcjom. Długi u weterynarzy to ok 1000 zł.
Brakuje nam na karmę i żwirek.

Mamy trochę rzeczy do zrobienia bazarków, czy ktoś pomoże w ich wystwieniu i wysyłaniu ?

Bedziemy wdzieczni za każdą wpłatę a także jedzenie dla naszych podopiecznych.

Fundacja "EBRA"
Getin Noble Bank SA
03 1560 0013 2386 1997 7656 0001
z dopiskiem: koci zakątek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto sie 07, 2012 10:42 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

podrzucę post iga5 - pilnie potrzebne wsparcie finansowe, u nas także dużo tymczasów- chętnie przyjmiemy fanty na bazarki, może ktoś ma jakieś niepotrzebne rzeczy książki, ubrania, biżuterię a nie ma możliwości zrobienia bazarku - chętnie przyjmiemy rzeczy :kotek:

chciałam zarazem podziękować wszystkim wspierającym kotki pod naszą opieką- udało nam się sporo zmniejszyć dług w lecznicy, udało się spłacić aż 500zł :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Wto sie 07, 2012 20:50 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

u mnie na koncie też koło stówki powinno się uzbierać jak podliczę przelewy ;)

michalinadzordz

Post » Wto sie 07, 2012 21:04 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

a ja mam nadzieję zrobić bazarek ale widzę, że w wakacje ruch kiepski...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sie 08, 2012 9:58 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

michalinadzordz pisze:u mnie na koncie też koło stówki powinno się uzbierać jak podliczę przelewy ;)

:1luvu: :1luvu: ślicznie dziękujemy !

jessi74

Post » Czw sie 09, 2012 8:33 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

Podliczyłam wszystko, ślubną parkę szyłam dla Dżordża na kalm aid i Katjuszę na tabletki dla niego, poza tym sprzedało się 6 kotków + 5 zł nadpłaty od maria_kania, w sumie daje 95 zł. Przelać Wam już te pieniążki czy jeszcze się wstrzymać aż jeszcze kwota podrośnie? Moja babcia robiła wczoraj dla Wrokotków słoiczki z prażonymi jabłkami spod własnej jabłonki :) pewnie dziś albo jutro dodam bazarek. A tymczasem zapraszam na nowy bazar...

viewtopic.php?f=20&t=144961
Obrazek

michalinadzordz

Post » Czw sie 09, 2012 8:35 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

gdzie są te przetwory? We Wrocku?
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw sie 09, 2012 9:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

dagmara-olga pisze:gdzie są te przetwory? We Wrocku?

w Zduńskiej, będą do wysyłki w paczce, ale będą pasteryzowane i wytrzymują co roku w piwnicy wiele miesięcy, więc jak tylko będę jechać do Wrocławia, to mogę je tam zabrać (z tym, że najwcześniej będę tam we wrześniu, a najprawdopodobniej dopiero w październiku)

michalinadzordz

Post » Czw sie 09, 2012 12:59 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

michalinadzordz pisze:Podliczyłam wszystko, ślubną parkę szyłam dla Dżordża na kalm aid i Katjuszę na tabletki dla niego, poza tym sprzedało się 6 kotków + 5 zł nadpłaty od maria_kania, w sumie daje 95 zł. Przelać Wam już te pieniążki czy jeszcze się wstrzymać aż jeszcze kwota podrośnie? Moja babcia robiła wczoraj dla Wrokotków słoiczki z prażonymi jabłkami spod własnej jabłonki :) pewnie dziś albo jutro dodam bazarek. A tymczasem zapraszam na nowy bazar...

viewtopic.php?f=20&t=144961
Obrazek

ale super będzie bazarek z tymi musami z jabłek - to świetna sprawa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Czw sie 09, 2012 16:02 Re: WRO KOCIE PODZIEMIE cz. III operacja Teosia prośba o baz

jessi74 pisze:ale super będzie bazarek z tymi musami z jabłek - to świetna sprawa :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Problem tylko jest zawsze z wysyłką, trzeba będzie włożyć w paczkę, uważać żeby słoik się nie potłukł itp.

michalinadzordz

[poprzednia][następna]