Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surowica!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 22:15 Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surowica!

Błagam, czy ktoś ma kota, który chorował już na panleukopenię i wyzdrowiał? Potrzebna mi krew ozdrowieńca, by podać mojej kotce. Zachorowała prawdopodobnie w niedzielę, miała wówczas wysoką gorączkę, wiec zawiozłam ją do weterynarza, mówiąc, że kilka godzin wcześniej zmarł jej kilkumiesięczny synek, który wymiotował żółtą pianistą wydzieliną, nic nie jadł i był osowiały. Lekarz dał antybiotyk i kroplówkę, jednak na moje pytanie, czy to nie panleukopenia powiedział, że raczej nie, gdyż w testach miała dość wysoki poziom białych krwinek. Nie wiedziałąm, że są testy, które mogę wykonać sama, dopiero dziś, po kilku dniach leczenia sprawdziłam fora internetowe, zrobiłam test i wyszło, zę to ta choroba. Wykonałam też jeszcze jedno badanie krwi na wysokość białcyhc krwinek, spadły gwałtownie. Mała jest osowiała, ale nie ma nadal wymiotów ani biegunki (prawdę mówiąc, nie wiem, gdzie oddaje kał, bo nie do kuwety, ale w prześwietleniu nie miała złogów).
Jedenw z weterynarzy powiedział, że to zbyt późno na surowicę, jednak drugi, że jeśli ją podam ma jakieś szanse zadziałać, a jeśli nie, to mam 100% szans, że nie zadziała. Co nie znaczy, ze kto musi umrzeć, ale Chryste, to straszna choroba.

Błagam, jeśli macie jakąkolwiek możliwość, by mi pomóc, jutro rano powinnam zdobyć tę krew, tylko nie mam skąd. Jeśli możecie, pomóżcie! Mój nr tel. 606 692 213, dzwońcie całą noc, jeśli tylko potraficie mi pomóc. Albo piszcie.
Ostatnio edytowano Czw sie 09, 2012 7:28 przez joanna.pruszków, łącznie edytowano 1 raz

joanna.pruszków

Od: Śro sie 08, 2012 22:07

Post » Czw sie 09, 2012 6:45 Re: Panleukopenia - Pruszków/Brwinów/Warszawa - pilne!

Podniosę.
Wpisz się na wątku Jokota.

Trzymam kciuki.

Będę podbijać.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 09, 2012 7:09 Re: Panleukopenia - Pruszków/Brwinów/Warszawa - pilne!

I ja podbijam!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw sie 09, 2012 7:22 Re: Panleukopenia - Pruszków/Brwinów/Warszawa - pilne!

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sie 09, 2012 7:38 Panleukopenia- potrzebna krew pilnie! Brwinów/Wa-wa/Pruszków

Zmieniałam nazwę wątku kilka minut temu i cały przepadł, nie wiem, czy robię coś nieumiejętnie, czy to z nerwów.
W każdym razie, moja kotka zachorowała. Ma półtora roczku, nie wymiotuje, nie ma biegunki. Od kilku dni leczyłam jej kroplówką i antybiotykiem gorączkę (w niedzielę zdechł jej 4 miesięczny synek), ale dopiero wczoraj wpisałam objawy na google i od razu pojechałam do innej kliniki zbadać małą na panleukopenię. Wynik wyszedł pozytywny, weterynarz powiedział, by jak najszybciej zdobyć surowicę. Za kilka godzin powinnam zjawić się z krwią dawcy, ale choć całą noc szukałam w Internecie i dzwoniłam do wszystkich znajomych, nikogo nie znalazłam.

Proszę, jeśli znacie kotka, który przeszedł tę chorobę i od którego mogę za odpłatnością pobrać trochę krwi dzisiaj, pomóżcie.

joanna.pruszków

Od: Śro sie 08, 2012 22:07

Post » Czw sie 09, 2012 7:43 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

Wszystko robisz dobrze, ale ponieważ na razie każdy Twój post musi być zaakceptowany przez moderatora, każda edycja peirwszego postu sprawia, że cały wątek jest przez chwilę niewidoczny - do momentu akceptacji właśnie.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw sie 09, 2012 8:30 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

Wątki mi się poplątały: czy to ten sam potrzebujący kot z tego wątku (Pruszków) czy chodzi o jeszcze innego kota chorego na pp?
viewtopic.php?f=1&t=144946
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 09, 2012 8:50 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

chyba inny.

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31

Post » Czw sie 09, 2012 9:00 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

Tak, inny.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 09, 2012 10:07 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

To nie musi być krew ozdrowieńca. Surowica dorosłego, zdrowego, regularnie szczepionego kota jest równie dobra.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Czw sie 09, 2012 10:19 Re: Panleukopenia_Pruszków/Brwinów/Warszawa -potrzebna surow

aassiiaa pisze:To nie musi być krew ozdrowieńca. Surowica dorosłego, zdrowego, regularnie szczepionego kota jest równie dobra.

różne są "szkoły" ale grunt by była surowica i to już jest wsio ryba czy ozdrowieniec czy dorosły szczepiony kot. Zresztą nie ma czasu na koncert życzeń przy tej chorobie

Założono dwa wątki dotyczące tego samego kota, więc ten zamykam.
Ten zostawiam viewtopic.php?f=1&t=144946
aassiiaa

olciak84

Od: Pt cze 22, 2012 16:31