Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 08, 2012 6:36 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ilka;) pisze:Ucha poczyściłam, ale Józia (mała szylkretka) miała krew w uchu (nie w tym operowanym, tylko drugim...) :?

:strach: zwoniłaś do Mikuś?
Krwawienie występuje m.in. przy stanie zapalnym ucha, takim jak to, które ma Józia - ropa jej cieknie..Ale też jest mnóstwo innych przyczyn.
Czy jest zalecenie żeby jej czyścić uszka?
Józia bardzo biedna była po operacji jak ją widziałam...

W nocy co zasnęłam, to budziła mnie dzikuska pręguska, która cichutko, ale jednak słyszalnie skarżyła się na swój los. Trudno powiedzieć czy to było takie jakby ciche zachrypłe miauczenie czy warczenie. Czy jest możliwe żeby ją bolało mimo otrzymanej dawki długofalowego leku przeciwbólowego?

P.S. Proszę o udostępnianie gdzie się da linku do bazarku książkowego: viewtopic.php?f=20&t=144840
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro sie 08, 2012 6:51 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

ktoś mnie pytał, chyba Mikuś jakiej używam kocimiętki. Takiej: Obrazek

Działa superancko
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Śro sie 08, 2012 7:44 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Ilka jak to fajnie opisałaś:
"...........zajął się trawieniem......"
Niczym prawdziwe lwy te Nasze koty :wink:

Krew mnie nie dziwi w uchu tej maluszki, ponieważ ma tak potworny stan zapalny który jak najbardziej mógł nastapic w wyniku zaawanswanego świerzbowca. Dlatego może dostałaś się gdzieś do jakiejjś starej ranki i tyle. Nie ma co na razie panikować :wink: Ale dobrze miejmy się wszyscy na baczności nigdy nic nie wiadomo co dzień za sobą niesie :wink:
MIKUŚ

Post » Śro sie 08, 2012 7:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

wiiwii pisze:Obrazek

Tak też myślałam bo to koncentrat koci miętki. Muscat - całkiem fajną masz :wink:
MIKUŚ

Post » Śro sie 08, 2012 7:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dagmara ogloszenie Paris z tablicy.pl zostało usunięte,naruszyło regulamin :?
Ewa proszę pamiętaj o adopcji.Wczoraj wysłałam paniom chętny na adopcje maila z nakresleniem sytuacji jaką mamy na kociarni i mają się zgłosić w bardzo ograniczonym skladzie ,najlepiej same.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro sie 08, 2012 8:09 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:Dagmara ogloszenie Paris z tablicy.pl zostało usunięte,naruszyło regulamin :?
Ewa proszę pamiętaj o adopcji.Wczoraj wysłałam paniom chętny na adopcje maila z nakresleniem sytuacji jaką mamy na kociarni i mają się zgłosić w bardzo ograniczonym skladzie ,najlepiej same.

Yyyy... 8O Nie napisali dokładniej czym ten regulamin naruszyłam? bo za bardzo nie rozumiem... dobrze by było wiedzieć na przyszłość :roll: Sorry za problem :oops:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Śro sie 08, 2012 8:10 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Marta - podasz leki czy mam kogoś kombinować.
Ja wrócę jednak jutro. :roll:
MIKUŚ

Post » Śro sie 08, 2012 8:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:
mar_tika pisze:Dagmara ogloszenie Paris z tablicy.pl zostało usunięte,naruszyło regulamin :?

Yyyy... 8O Nie napisali dokładniej czym ten regulamin naruszyłam? bo za bardzo nie rozumiem... dobrze by było wiedzieć na przyszłość :roll: Sorry za problem :oops:

To chyba Ja coś zmaściłam dziewczyny :oops:
Wczoraj korzystając z możliwości jakie tu mam, zrobiłam kilka ogłoszeń Paris i nie wiem czy czasem nie zdublowałam :oops: Czy to jest naruszenie regulaminu :oops:
MIKUŚ

Post » Śro sie 08, 2012 8:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:Marta - podasz leki czy mam kogoś kombinować.
Ja wrócę jednak jutro. :roll:

Ok, to rozumiem że polowanko robimy po moim powrocie :wink:
Z tego co widzę to dużo jest dubli na tablicy (Paris is Ilek są dwa razy na przykład), nie sądzę w sumie, że to byłby problem, ale kto ich tam wie 8) Ja umykam na urlop, powodzenia przy remoncie i miłego grillowania życzę wszystkim :piwa:

LadyStardust

Post » Śro sie 08, 2012 8:47 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mar_tika pisze:
BialaWilczycaa pisze:tak śliczna tylko mam pytanko.. czy to aby w porządku że ona robi 1,2 razy dziennie kupę i to taką ciemną wręcz czarną i twardą ? czy to może jakiś problem z dietą czy źle dobranym jedzeniem ?

A czym ją karmisz?

Ja mam nowy drapak do sprzedania jutrow wrzucę fotki :)

Super czekam na fotki drapaka :) mam nadzieję że się dogadamy :) pozdrawiam

BialaWilczycaa

Od: Pon sie 06, 2012 20:10

Post » Śro sie 08, 2012 11:03 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust, czy Nefi to Twoja dama?
Moja Milka ma podobne umaszczenie i nikt jej nie lubi za wredziolstwo. Więc ja muszę ją kochać za cały niechętny świat, bo tylko mnie lubi, i tak się razem lubimy. Czy Twoja tri też jest wredna????

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Śro sie 08, 2012 11:55 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

elape pisze:LadyStardust, czy Nefi to Twoja dama?
Moja Milka ma podobne umaszczenie i nikt jej nie lubi za wredziolstwo. Więc ja muszę ją kochać za cały niechętny świat, bo tylko mnie lubi, i tak się razem lubimy. Czy Twoja tri też jest wredna????

hahaha powiem ci, że wredota z niej ni większa ni gorsza. Nie jest niegrzeczna :) Tylko się strasznie obraża jak inne koty na mnie wyczuje... czasem walczy z tapetą, ale to tylko w miejscach w których nikt nie widzi (później wychodzą niespodziewanki :lol: ). W sumie nie jest bardziej wredna niż moja poprzednia kicia, choćby temu, że tamta umiała mnie użreć bo miała taki humor, a ta chyba się zbyt boi. Tylko przytulak z niej kiepski :oops: i leniuszek straszny, bo klucha z niej lekko duża (choć nie wiem jak to się stało) :cat3: To druga tri którą znam bliżej, poprzednia nie była wredna, a powiedziałabym, że bardzo inteligentna :)

LadyStardust

Post » Śro sie 08, 2012 14:45 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Jestem.
Pokonałam rekord pobytu na kociarni, ale nie mogłam wszystkiego robić szybko. W związku z tym chyba na razie będę musiała zrezygnować z dyżurów w kociarni (przynajmniej z samotnych). Przepraszam, ale nie dam rady :|

1. Wyadoptowałam Ilka - wybłagał, żeby go pani wzięła - pani i jej córeczka okazały się zbyt delikatne jak na Yoko :( A Yoko zachciało się bawić z paniami tak jak ze mną i nadgryzała je i tymi łapkami, wiecie... :roll: Miały wziąć już Izi, o niebo spokojniejszą, ale Ilek tak miauczał żeby mógł zobaczyć panieneczki, że... ;) No wybłagał. I tak się kręcił i przytulał i buziaki rozdawał, że... I do transportera wszedł bez najmniejszych oporów. Powiedzmy, że to dobry znak, bo pani zbyt dużego pojęcia o kotach nie ma. Jednak sposób, w jaki do niego przemawiała i jak o nim mówiła, nieco złagodził moją niechęć.

2. Przyjęłam dostawę 18 kg karmy.Jest za drugimi drzwiami.
3. Gdzieś zniknęła rozpiska obsługi kotów - bardzo potrzebne! Jak ktoś nie czyta forum, to nie wie. Jak ktoś ma krótką pamięć, to nie wie.
Są dwie maści do zakraplania uszek.
4. Czesio zjadł. Miał miskę nietkniętą, zarówno suchego jak i mokrego. Podałam mu przez strzykawkę kurczaka z Gerbera i nagle sobie przypomniał o jedzeniu. Wciągnął połowę słoiczka. Przez strzykawkę jadł na początku, potem sam z miseczki. W jego kuwecie znalazłam kupalka z największym nicieniem jakiego w życiu widziałam :( Martwym.
Mamy alarm Czesio. Jak nie zje przy dyżurancie - karmimy ze strzykawki.
5. Leszek obsiurał ścianę w boksie - wyglądało to trochę jakby miał zamiar zrobić do kuwety, ale zamiast pionowo, puścił poziomą strugę. Trzeba się niepokoić?
6. W ogóle kociarnia wyglądała jakby koty nic nie robiły poza trawieniem. Brzydkie kupki również poza wolierą. Konsystencja taka jak zwykle jest kiedy są robaki :/ A cestal podawany był w lipcu z tego co widzę?
7. Józia bardzo piszczała jak jej czyściłam uszka, a robiłam to bardzo delikatnie! Przy uchu miała coś w rodzaju skrzepu, próbowałam to sczyścić wacikiem z wodą, ale nie dało rady. Zostawiłam, bo nie wiem co to. Co powiedział lekarz na temat pielęgnacji? I w którym uszku był ten brodawczak?

wiiwii

Post » Śro sie 08, 2012 15:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

1.Wiiwii dzięki za odbiór karmy. Fajnie się złożyło że jeszcze tam tkwiłaś. :lol:
Co do Lecha nie dziwota pewnie nie trafił po narkozie.

2. Czesio nie był odrobaczany jeszcze więc czas to zrobić. Poproszę kogoś by podał mu 1/2 tabletki. (liczę na hidi). Wszystkie koty są odrobaczone na kociarni. Jedynie Czesio i Lech są nie odrobaczeni jeszcze, no i mała gówniara Józia. Nie można zprzesadzać z odrobaczaniem bo to chemia przechodząca przez organizm. Można naprawdę zaszkodzić kotu :|

3. Nie wiem czy jutro dotrę do Sosnowca. Są do odbioru szyby zbrojone. Albo jutro albo w ogóle!
TO PILNE!! Wartość ok 300 zł. Gdyby ktoś mógł zorganizować się i je przewieźć z Hallera na Dąbrowszczaków było by super. Inaczej będziemy w plecy ponad 300 zł :roll:

Walczę o pracę w Kraku co jest dla mnie teraz priorytetem. Więc w "najgorszym" wypadku zjadę w sobotę rano na remont.

4. Czy ktoś podał leki małej szylkretce? Jeśli nie to proszę o pilne info! Wróbelka poproszę to poda. Deklarowała się że poda leki podskórnie :wink:

5. W sobotę na wolność puszczam ojca Bossa. Niech idzie w piguły już razem z małym synkiem Fredkiem.
Co do soboty tak myślę. Czyli Hidi i Ilka :?: Bedziecie?
MIKUŚ

Post » Śro sie 08, 2012 15:43 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

MIKUŚ pisze:1.Wiiwii dzięki za odbiór karmy. Fajnie się złożyło że jeszcze tam tkwiłaś. :lol:
Co do Lecha nie dziwota pewnie nie trafił po narkozie.

2. Czesio nie był odrobaczany jeszcze więc czas to zrobić. Poproszę kogoś by podał mu 1/2 tabletki. (liczę na hidi). Wszystkie koty są odrobaczone na kociarni. Jedynie Czesio i Lech są nie odrobaczeni jeszcze, no i mała gówniara Józia. Nie można zprzesadzać z odrobaczaniem bo to chemia przechodząca przez organizm. Można naprawdę zaszkodzić kotu :|

3. Nie wiem czy jutro dotrę do Sosnowca. Są do odbioru szyby zbrojone. Albo jutro albo w ogóle!
TO PILNE!! Wartość ok 300 zł. Gdyby ktoś mógł zorganizować się i je przewieźć z Hallera na Dąbrowszczaków było by super. Inaczej będziemy w plecy ponad 300 zł :roll:

Walczę o pracę w Kraku co jest dla mnie teraz priorytetem. Więc w "najgorszym" wypadku zjadę w sobotę rano na remont.

4. Czy ktoś podał leki małej szylkretce? Jeśli nie to proszę o pilne info! Wróbelka poproszę to poda. Deklarowała się że poda leki podskórnie :wink:

5. W sobotę na wolność puszczam ojca Bossa. Niech idzie w piguły już razem z małym synkiem Fredkiem.
Co do soboty tak myślę. Czyli Hidi i Ilka :?: Bedziecie?

tam jest cestal? podam polowke.

Szkoda, ze zniknela z kociarni rozpiska z tym, co jakiemu kotu podac... poza tym ostatnio mam spory problem z identyfikacja kotow :oops: a na kociarni tez nie ma informacji, ktory ma jaka obrozke etc

Lekow podskornie nie podam..

w remoncie moge pomoc ale dopiero od ok. 12- o ktorej sie zaczyna remont i kto poza Ilka i mna tam bedzie?

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

[poprzednia][następna]