Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 06, 2012 11:32 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Gratuluje! :D

Jak Simbo i Sarabka przyjęły Arctice?
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon sie 06, 2012 11:48 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Mała to siła spokoju - siedzi u Młodego w pokoju i mruczy
Po drugiej stronie drzwi oba futra z napięciem próbują rozgryźć co też się tam zagnieździło i są lekko poddenerwowane :twisted:
Na razie adaptacja w oddzielnych pomieszczeniach z akcji łączenia rodzin pewnie będzie relacja :wink:
Obrazek + Arctica Obrazek

czarna.wdowa

Od: Śro lip 26, 2006 12:51

Post » Pon sie 06, 2012 13:58 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Ok. To czekamy :D :ok:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Wto sie 07, 2012 8:24 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S po raz piąty w akcji

Za nami pierwsza noc
Mała grzecznie pochłania jedzonko, grzecznie śpi, trochę rozrabia, mruczy przy lekkim dotknięciu i koniecznie chce zwiedzić całe mieszkanie
Pod drzwiami oba koty na zmianę pełnią wartę żeby to co Duża przywiozła przypadkiem nie rozlazło się po całym domu i syczą kiedy tylko mogą

Dami twierdzi że mała jest żeńską, niebieską i mniej upierdliwą wersją Różowego - nie wiem czy powinnam się cieszyć czy bać :?

czarna.wdowa

Post » Wto sie 07, 2012 8:47 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Jak mniej upierdliwa, to chyba się cieszyć :mrgreen:

Gratuluję niebieskiego cudeńka :1luvu:
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto sie 07, 2012 10:32 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Cudeńko, niech się dobrze chowa :ok:

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Wto sie 07, 2012 11:07 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

No właśnie nie wiem czy to "mniej" jest wystarczające :twisted:

Na razie miałczeniem żąda głaskania - koniecznie tą ręką na którą kot ma ochotę, wymusza przytulaki i zaczyna mruczeć z otwartą paszczą
nie opanowała jeszcze tylko Simbusia znaku firmowego czyli pocałunków z języczkiem i otwierania pazurem ust ale nie mówmy hop :wink:

czarna.wdowa

Post » Wto sie 07, 2012 12:01 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Gratulacje. I powodzenia w zaprzyjaźnianiu koteczków :ok: :ok: :ok: :ok: Mała to cudny czupurek, a jakie ma imię domowe? :lol: :lol: :lol:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Wto sie 07, 2012 12:27 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Obrazek Obrazek

Imię domowe powoli się wykuwa
Na razie jest Tika, Tikunia, Kika, Ati (szczególnie ati, ati :-)) ale najczęściej malutka
Myślę że jaszcze chwilę potrwa zanim okaże się jakie imię do niej pasuje

Zaprzyjaźniania boje sie najbardziej - mała jest bezstresowa ale Pan Simbo sycząco pchykający chociaż zainteresowany

czarna.wdowa

Post » Wto sie 07, 2012 12:52 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Simbo jest niegroźny, jak uczy moje doświadczenie. Kocurki lubią maluchy. Gorzej z Szarabką. Mogą się nie polubić. U mnie Torilek chował maluchy, a Pysia się nimi wręcz brzydziła. I do teraz nikogo nie lubi. Różowy musi ją tylko po swojemu umyć. A czy mała nie jest wypudrowana. Takiego dostałam Fifulca. I dopóki go nie wykąpałam koty na niego prychały. Wykąpanego Ratek wymył jęzorkiem i zostali kumplami. :lol:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Śro sie 08, 2012 9:05 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Wczoraj mała uciekła na pokoje więc postanowiłam zobaczyć jak zareaguje towarzystwo

Sarabka trochę popchykała, trochę posyczała ale ogólnie mała jej nie przeszkadza - bardziej niż nią zainteresowana była pełną miską w jej pokoju 8)
Za to Pan Simbo dostaje białej gorączki
Cały pobyt małej w pokoju obserwował czujnie schowany za firanką albo kwiatkiem cały czas pchykając, sycząc i gulgocząc nie tylko na mała ale na wszystkich wkoło Sarabkę i na nas od czasu do czasu traktując nas także łapami na szczęście bez pazurów
Po zabraniu małej przez jakiś czas miał jeszcze mord w oczach i bluzgał do wszystkich ale później mu przeszło i się wyluzował

Zobaczymy jak będzie dalej mam nadzieję że po jakimś czasie uda się towarzystwu wypracować pozytywne relacje

czarna.wdowa

Post » Śro sie 08, 2012 12:43 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

A to niespodzianka. U mnie żaden kocur nie atakował maluchów. Wręcz przeciwnie, byli bardzo zajęci wychowywaniem. Może to różowe imię pomieszało mu w tożsamości :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sie 09, 2012 7:02 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Różowe powoli wraca do normalności cokolwiek w jego przypadku znaczy normalność :twisted:

Wczoraj po powrocie do domu Tika oczywiście wielce zadowolona z siebie uciekła na wolność
W związku z czym mieliśmy kolejną porcję integrowania się ale wczoraj już na spokojniej

Sarabka trochę pchyka i syczy ale ogólnie boi się maleństwa i na wszelki wypadek woli zmienić miejsce niż doprowadzić do konfrontacji
Dla Sarabki dużym plusem małej jest to że ma jedzonko w związku z tym nie jest aż taka zła i przy jednej misce można z nią stać 8)

Z Simbusiem oczywiście nadal mamy pchyki, syki i bulgotania ale już nie w stresie i napięciu ale raczej z ostrożnością i dla zasady
Oczywiście kiedy mała do niego idzie lub przebiega obok lub nie daj boże sie spojrzy to jest bulgotanie ale tak normalnie to sobie łaził w swoje miejsca albo przysypiał

Wieczorem jak leżałam w łóżku z małą to nawet z gulgotaniem przyszedł i położył się jakieś 20cm od niej i nawet kiedy mała wyciągnęła łąpkę w jego stronę to powolutku wyciągnął swoja i ją dotknąl
Co prawda mała zaraz dołączyła drugą i chciała się pobawic z tym dużym gulgotem ale opchykał ją z oburzeniem jak śmiała :twisted:
a później dalej leżeli w niedalekiej odległości a kiedy mała sobie poszła Różowy dokładnie wywąchał wszystkie miejsca

Na noc i dziś na dzień jeszcze są w oddzielnych pokojach - trochę ze względu na bezpieczeństwo a trochę na Sarabkę i to ze mała musi przyzwyczaić sie do jedzenia na gwizdek ale popołudniu będziemy dalej się integrować

czarna.wdowa

Post » Czw sie 09, 2012 8:53 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Będzie dobrze :ok: Najważniejsze, że mała się nie boi wuja. To nie wywoła chęci gonienia za nią. Umyję ją i będzie "swoja" :ok: :ok: :ok: :ok:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sie 09, 2012 9:50 Re: Simbo i Sarabi-rozkoszny duecik S&S plus Arctica

Różowy najbardziej jest zdegustowany tym że Tika bawi się JEGO zabawkami, drapie JEGO karton, leży na JEGO fotelu i jeszcze dodatkowo weszła do Łóżka JEGO Dużej
I nie wie że jak Pan Simbo podejdzie i tylko spojrzy to należy zrobić jak Sarabka "trrryt" i odejść w inne miejsce w którym on akurat w tym momencie nie chce być
Normalnie bezczelność :twisted:

czarna.wdowa

[poprzednia][następna]