MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.2012

Wystawy i pokazy kotów. Ogłoszenia, informacje, zdjęcia

Moderator: DoBo

Post » Pon sie 06, 2012 20:49 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

Witek Nowak pisze:troszkę fotek

Super fotki :1luvu:

Zajadek

Od: Nie kwi 15, 2012 22:31

Post » Pon sie 06, 2012 20:50 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

ObrazekObrazekObrazekObrazek

salomea

Od: Śro paź 19, 2005 11:21

Post » Pon sie 06, 2012 21:00 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

A gdzie inne koty kategorii pierwszej, poproszę o zdjęcia. A może ich nie ma?
Obrazek

vodu

Od: Wto cze 30, 2009 9:52

Post » Pon sie 06, 2012 21:03 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

vodu pisze:A gdzie inne koty kategorii pierwszej, poproszę o zdjęcia. A może ich nie ma? Nieprzyjęte?

http://catshow.eu/2012-08-cca/index.php?nom=11
Obrazek

vodu

Od: Wto cze 30, 2009 9:52

Post » Pon sie 06, 2012 23:18 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

My również dziękujemy za super wystawę! Kotki Behemotki przez noc wyladnialy i miot z ex 4 skoczył na ex 1 i jeszcze nominacje dostał ;) Klabcia zakończyła championa i rozpoczęła intera, a kot Behemot miał już wszystko głęboko pod ogonkiem, bo już tylko HP ;) bardzo sympatyczne były bonusy w postaci bonów i piasków dla właścicieli MCO oraz loteria szczęścia - Nowak ma w końcu kosmetyczke na pudry i szczotki :D

Oby więcej takich wystaw!
Za wszelkie treści i posty ojca mego, Witka Nowaka, nie ponoszę odpowiedzialności - to nie czas na odpowiedzialność zbiorową :D

– Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE.

wampisia

Od: Pon lut 14, 2011 15:09

Post » Wto sie 07, 2012 0:14 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

jaskier pisze:Kto poczuł się dotknięty, tego przepraszam.
Jednocześnie proszę o radę, co ma zrobić organizator, aby wszyscy uczestnicy obu wystaw dotrwali cierpliwie do zakończenia imprez.

jaskier - a ile lat doświadczeń masz w organizowaniu wystaw ?
ile lat bywasz/obserwujesz wystawy ?

to ja - z moim mizernym stażem - ci powiem : wtedy, kiedy finał jest widowiskowy, atrakcyjny, bawi, uczy i satysfakcjonuje WSZYSTKICH uczestników i gości wystawy !

a cóż ta wystawa zaoferowała miłośnikowi kategorii I ?
- jedna kategoria, jeden sędzia i jedna hm ... hodowla ?

No i jaskier - gdzie sens ? gdzie logika ? gdzie konsekwencja ?
jeśli umowa hodowcy z nabywcą - nie ma żadnego znaczenia i koty takich kupujących chcesz wystawiać ...
to co się dziwisz, że taki kupujący nie przestrzega regulaminu wystawowego ?
a niby dlaczego ma respektować jakiś tam plan wystawy ustalony przez organizatora ?

se zapłacił za kota i może z nim robić co chce !!!
se zapłacił za wystawę i może ostentacyjnie wyjść kiedy chce !!!

jaskier
Hodowcy czy poprzedniemu właścicielowi nic do tego.

organizatorowi - NIC DO TEGO !!! kiedy se wychodzi ... :piwa:

rozważ też - jaki cel ma usilne trzymanie prawie 11 godzin ( 7.30 -18 ) wystawcy i jego kota na hali ?
bo klub wrypał sędziom po 45 kotów ?
czy liczy na zbicie fortuny na biletowaniu ?
/ przy tej infrastrukturze przebywanie w hali i oglądanie topiących się kotów - to faktyczne powody do rozmiłowania się ... )
I am a real witch, which is all the love and magic gave my cats!

ObrazekObrazek

Go!Go!

Od: Czw wrz 08, 2005 17:35

Post » Wto sie 07, 2012 7:26 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

To ja wtrącę swoje dwa grosze - my wytrwaliśmy do końca, ale ledwo-ledwo i rzeczywiście jak dla mnie najważniejszym ZA wcześniejszemu opuszczeniu hali była panująca tam duchota i temperatura - to była masakra! Ta hala się nie nadaje i tyle. W lato impreza na hali bez klimatyzacji to jakaś pomyłka.

Poza tym było bardzo miło.

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto sie 07, 2012 9:08 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

Właśnie chciałam zwrócić uwagę na to, że jeśli ktoś nie został na hali do końca wystawy to najprawdopodobniej przez temperaturę. Taki upał sprzyja stresowi i innym czynnikom i jeśli mój kot wyglądałby jakby zaraz miał zejść z przegrzania to też bym wyszła. Byłam bez kotów, ale skoro ja miałam ochotę wskoczyć w kostium i oblać się wodą to nie pytam MCO, które pojawiły się licznie, co chciałyby ze sobą zrobić. Grunt że w przeciwieństwie do poprzednich lat włączono nawiew. Takie zmiany są ważne i mam nadzieję, że w przyszłym roku warunki na hali będą tak dobre, że wszyscy zostaną do końca i pokibicują kotom w BIS. Bo przecież chodzi nam o wspólną zabawę :wink:
Wystawa była super, losowania też, BISy tak samo :D I wspaniale było się znowu zobaczyć z takimi fantastycznymi ludźmi :piwa:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Od: Pon maja 03, 2010 13:39

Post » Wto sie 07, 2012 9:28 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

jaskier pisze:Cat Club Amber dziękuje wszystkim kotom i hodowcom za udział w wystawie. Serdeczne gratulacje dla zwycięzców.
Witamy zwycięzcę tegorocznego Konkursu Klubowego, kotkę Nastasja Siberian Dream*PL, w gronie najlepszych kotów CC Amber.

Obrazek

Z tego co wiem na zdjęciu jest O-Zone Leśny Chochlik *PL i to on był najlepszym kotem (kocurem) konkursu klubowego .

norek

Od: Śro paź 27, 2010 12:48

Post » Wto sie 07, 2012 9:49 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

norek pisze:
jaskier pisze:Cat Club Amber dziękuje wszystkim kotom i hodowcom za udział w wystawie. Serdeczne gratulacje dla zwycięzców.
Witamy zwycięzcę tegorocznego Konkursu Klubowego, kotkę Nastasja Siberian Dream*PL, w gronie najlepszych kotów CC Amber.

Obrazek

Z tego co wiem na zdjęciu jest O-Zone Leśny Chochlik *PL i to on był najlepszym kotem (kocurem) konkursu klubowego .

Brawo dla organizatora skoro nie odróżnia norwega od syberyjczyka. Z tego co wiem konkurs klubowy wygrał widniejący na zdjęciu kocur O-zone Leśny Chochlik*PL.

Kolejna pomyłka organizatora.
Zanim się coś napisze proponuję dokładnie sprawdzić - taka rada na przyszłość
Obrazek

lajka

Od: Śro lis 25, 2009 8:51

Post » Wto sie 07, 2012 10:04 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

norek pisze:

Obrazek

O-Zone wygrał konkurs klubowy jako kocur kastrat? Tak dla uściślenia, niczego z urody mu nie odbieram bo jest cudnym miziakiem :1luvu:
(...) powiedział kiedyś do mnie: „Nie wiem, czy uda ci się poprawić rasę, ale zrób wszystko, żeby przynajmniej jej nie zepsuć". Zrozumiałam wtedy, jak wielka odpowiedzialność ciąży na hodowcach i jak ważne są podstawowe zasady, którym powinni oni pozostać wierni przez całe życie. (...)

mów mi Fatum

Post » Wto sie 07, 2012 10:10 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

mów mi Fatum: O-zone jest zwycięzcą konkursu klubowego CC Amber - z tego co mi wiadomo zwycięzca wybierany spośród wszystkich członków CC Amber
Ostatnio edytowano Wto sie 07, 2012 10:13 przez lajka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

lajka

Od: Śro lis 25, 2009 8:51

Post » Wto sie 07, 2012 10:11 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

Nie było podziału na kastary i nie w klubówce - tylko dorosły kocur, dorosła kota...

kfiatek 1983

Od: Wto paź 04, 2011 22:15

Post » Wto sie 07, 2012 10:12 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

lajka pisze:
norek pisze:

Obrazek

Brawo dla organizatora skoro nie odróżnia norwega od syberyjczyka. Z tego co wiem konkurs klubowy wygrał widniejący na zdjęciu kocur O-zone Leśny Chochlik*PL.

Kolejna pomyłka organizatora.
Zanim się coś napisze proponuję dokładnie sprawdzić - taka rada na przyszłość

nie wyrabiam już
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto sie 07, 2012 10:19 Re: MIĘDZYNARODOWA WYSTWA KOTÓW RASOWYCH W SOPOCIE 4-5.08.20

Ok, zrozumiałam. Kocur jest fantastyczny ale mało syberyjski :mrgreen:

mów mi Fatum

[poprzednia][następna]