
ILUSTROWANY PRZEPIS NA PŁOW
1. ZAKUPY: ryż, kilogram marchwi, trzy cebule i 2 kilogramy łopatki.
2. PRZYGOTOWANIA:
Przed przystąpieniem odsierściamy i myjemy kuchnię i przeprowadzamy dokładną inspekcję.
Najpierw zlew,
potem kuchenka
sprawdzamy przygotowanie ulubionej łyżki
no i oczywiście blat
Po tym możemy odetchnąć i spokojnie rozpocząć pracę.
3. GOTOWANIE
W miarę możliwości ratujemy przed kotami chociaż z 60 dkg łopatki, resztę poświęcając dla usunięcia części społeczności z kuchni.
Uratowane mięso błyskawicznie kroimy w kosteczkę i wrzucamy do brytfanki na głęboki olej. Mięsko podsmażamy i nastawiamy, niech się udusi.
Ono się dusi, my grubo kroimy marchewkę i cebulę.
To możemy robić spokojnie, bo szczęśliwie nie są one wielkim przysmakiem
Wszystko to układamy warstwami na mięsku soliwszy przysypując grubą warstwą surowego ryżu, soliwszy również.
Wstawiamy przykrytą brytfankę do piekarnika. I gotowe. Teraz już tylko czekamy
Nadal czekamy