Birfanka pisze:Ale to raczej nie wytrawne, bo wytrawnego sie nie chlodzi
Dzisiaj się chłodzi każde. Kto to myślał podawać wino, które ma ponad 30 stopni? A loszki zazwyczaj miewają odpowiedni mikroklimat

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Birfanka pisze:Ale to raczej nie wytrawne, bo wytrawnego sie nie chlodzi
Birfanka pisze:I za takie cos to dopiero loszek sie nalezy!anulka111 pisze:Jesli wino wytrawne,to ja poproszę o cukierniczkę i duża łyzkę do niej![]()
Ale to raczej nie wytrawne, bo wytrawnego sie nie chlodzi
Próbowałem. Traktuję jak białe - tzn latem schłodzićBirfanka pisze:A probowales rozowych? Np. prowansalskich, albo Listel Gris, albo Costieres de Nimes, albo Corse? Lodowate z lodowki, pierwszorzedne na upaly
pogwizd pisze:Próbowałem. Traktuję jak białe - tzn latem schłodzićBirfanka pisze:A probowales rozowych? Np. prowansalskich, albo Listel Gris, albo Costieres de Nimes, albo Corse? Lodowate z lodowki, pierwszorzedne na upaly![]()
Miłe połączenie smaków.
Niestety nazwy win nic mi nie powiedzą. Jestem totalnym lajkonikiem.
Rozróżniam smaki mniej-więcej, ale nie przekłada mi się to na marki.
pogwizd pisze:Szanowna Filo, co z Twoim tłumaczeniem wiersza „Koszka i kot”?
Jeśli można prosić, to metodą zwrotka (4 wersy) - tłumaczenie, tak jak tłumaczyłaś wcześniej.
Przy mojej zupełnie podstawowej znajomości rosyjskiego, taka metoda zapewnia mi przyjemność z poznawania rosyjskich słówek i rymów.
pogwizd pisze:Czyli że 'koszka' nie oznacza 'kotka', jak mi się wydawało.
Dzięki za tłumaczenie. Prześledzę je jutro. Na dziś czas pospać.
filo pisze:pogwizd pisze:Szanowna Filo, co z Twoim tłumaczeniem wiersza „Koszka i kot”?
Jeśli można prosić, to metodą zwrotka (4 wersy) - tłumaczenie, tak jak tłumaczyłaś wcześniej.
Przy mojej zupełnie podstawowej znajomości rosyjskiego, taka metoda zapewnia mi przyjemność z poznawania rosyjskich słówek i rymów.
Istnieje oryginalne tłumaczenie autora na angielski (autor mieszka w Kanadzie, jest tłumaczem angielski-rosyjski):
http://kanadacha.ca/poetry/stixi.jumor.html
A ja się zrobiłam głodna, więc chwilowo zajmę się lodówką
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 115 gości