SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie sie 05, 2012 20:13 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Edyta Napisz coś wiecej, bo znowu jakaś dziura jest tu w informacji.. Jest dla niego jakiś dom w Toruniu?
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Nie sie 05, 2012 20:14 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

sunicram pisze:Edyta Napisz coś wiecej, bo znowu jakaś dziura jest tu w informacji.. Jest dla niego jakiś dom w Toruniu?

Tak już pisze PW
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 05, 2012 20:15 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Nie wiem, czy się to na coś przyda, ale moi rodzice będą jechać z Wrocławia do Elbląga (przez Toruń właśnie) w okolicach 20.08. Jeśli to nie za długi termin, to mogę zapytać, czy by kota wzięli i do Torunia zawieźli.

A co to za DT w Toruniu? Czy DS? :)

Kasiaufo

Od: Pon wrz 08, 2008 18:57

Post » Nie sie 05, 2012 20:19 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Kasiaufo pisze:Nie wiem, czy się to na coś przyda, ale moi rodzice będą jechać z Wrocławia do Elbląga (przez Toruń właśnie) w okolicach 20.08. Jeśli to nie za długi termin, to mogę zapytać, czy by kota wzięli i do Torunia zawieźli.

DT z opcją DS :) Bardzo doświadczony w prowadzeniu takich kotów.
Jakby TDT mógł kota przetrzymać przez 2 tygodnie to byłoby super, jakby Twoi rodzice mogli gościa zawieźć :ok: To zawsze lepiej niż tłuczenie się pociągiem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 05, 2012 20:20 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:Obrazek

Obrazek- zakatarzony i chudy kotek, również potrzebowałby domu...

Gdzie te kotki są, w którym pokoju? Masz ich numery, dają sie poglaskac?
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 20:26 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Gibutkowa pisze:
Kasiaufo pisze:Nie wiem, czy się to na coś przyda, ale moi rodzice będą jechać z Wrocławia do Elbląga (przez Toruń właśnie) w okolicach 20.08. Jeśli to nie za długi termin, to mogę zapytać, czy by kota wzięli i do Torunia zawieźli.

Jakby TDT mógł kota przetrzymać przez 2 tygodnie to byłoby super, jakby Twoi rodzice mogli gościa zawieźć :ok: To zawsze lepiej niż tłuczenie się pociągiem.

Kto by go wziął da TDT na te 2 tyg?

Ja jutro będę w schronisku ok 15-16 po Kitka i Leona więc i jego mógłbym wziąć i gdzieś zawieźć we Wrocławiu. Tylko niech sie ktoś zlituje i da domek na chwile, ten kotek jest naprawdę strasznie biedny :(:(:(
Ostatnio edytowano Nie sie 05, 2012 20:27 przez sunicram, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 20:27 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Gibutkowa pisze:

To popytam, a Wy kombinujcie TDT na dwa tygodnie (bo nie sądzę, żeby mieli coś przeciwko :P).

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 20:29 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

sunicram pisze:
gabi.cezar pisze:Obrazek

Gdzie te kotki są, w którym pokoju? Masz ich numery, dają sie poglaskac?

ten pierwszy jest w pok 7.
trafił prawdopodobnie z interwencji, od Pana, który miał mnóstwo
kotów, a nie miał środków na ich utrzymanie. koty nie miały kuwet, robiły na kołdry, koce itp.
nie wiadomo, czy umie robić do kuwety.
bardzo możliwe, że nie ma nr.

drugi jest w 9. jest od dawna. nigdy nie dał mi do siebie podejść, był dość ostrożny, chował się w krzaki.
teraz stracił czujność - choruje, jest bardzo chudy, zasmarkany, niestety nie znam nr.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Nie sie 05, 2012 20:31 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

sunicram pisze:
Gibutkowa pisze:

Kto by go wziął da TDT na te 2 tyg?

Być może uda się załatwić transport łączony już wcześniej, na razie ustalam szczegóły, jak da radę to ten TDT byłby nawet na parę dni.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 05, 2012 20:37 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:drugi jest w 9. jest od dawna. nigdy nie dał mi do siebie podejść, był dość ostrożny, chował się w krzaki.
teraz stracił czujność - choruje, jest bardzo chudy, zasmarkany, niestety nie znam nr.

Marcin, a to nie jest ten dziczek, który od małego jest w schronie i się dotknąć nie da? Co to Asia mówiła, że leczenie to ewentualnie tylko pod narkozą?

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 20:40 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

gabi.cezar pisze:
sunicram pisze:
gabi.cezar pisze:

drugi jest w 9. jest od dawna. nigdy nie dał mi do siebie podejść, był dość ostrożny, chował się w krzaki.

Kurde mam złe przeczucie... Ze on może podzielić los gluchego Ludwiga :( :(
Jutro sie dowiem ,czy da sie go złapać, bo od tego wszystko zależy. Tam są dwa takie koty, jeden chyba dziki, może drugi nie aż tak... Jeśli tak to może samo zabranie ze schroniska uratuje mu życie? Coś mi to wyglada na to, ze nie może sobie tam poradzić z wirusami. Tylko ze pewnie do lekarza tez go by trzeba było zabrać...

Najgorsze jest patrzeć jak kot powoli umiera w tłumie ;(

Dziewczyny, jakieś pomysły? Proszę
Obrazek

sunicram

Post » Nie sie 05, 2012 20:54 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Kasiaufo - nie pytaj rodziców. Młody pojedzie w czwartek lub piątek (transportem łączonym). TDT też już mamy ;)
Marcin odbierz PW, trzeba jakoś logistycznie to rozwiązać jutro.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 05, 2012 20:56 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

musiałby mieć zrobione testy przede wszystkim bo prawdopodobne jest to że ma FIV albo białaczkę - niestety
No i jakiś DT który reflektuje kota z FIV i FELV w razie w - tylko nie wiem skąd go weźmiemy :roll:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 05, 2012 20:59 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Gibutkowa pisze:Kasiaufo - nie pytaj rodziców. Młody pojedzie w czwartek lub piątek (transportem łączonym). TDT też już mamy ;)

Ok. Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło. :ok:

Kasiaufo

Post » Nie sie 05, 2012 21:12 Re: SchronWro - ZOSIA ['] 260 kotów w schronisku!!!

Gibutkowa pisze:Kasiaufo - nie pytaj rodziców. Młody pojedzie w czwartek lub piątek (transportem łączonym). TDT też już mamy ;)

Wszystko jasne, czekam na adres od viris i jutro hurtowo wyciągamy koty :)
Obrazek

sunicram

[poprzednia][następna]