BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długowłosa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw sie 02, 2012 15:58 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Faktycznie odrasta:-) I dobrze. Tak powinno być.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw sie 02, 2012 17:09 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Male OT- Neigh zepsułam telefon. Nie mam jak zadzwonić bo mam Cię w kontaktach zapisanych w tymże.Poprosze nr na pw alboz adzwoń do mnie żebym mogął Cię wpisać plisss...!!!!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pt sie 03, 2012 11:33 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Rzeczywiście ślicznie odrasta, ale mały kot mnie rozbraja - jak on by sie z nią chciał pobawić, jak ślicznie prosi :1luvu:. A ona go olewa 8O - normalnie w szoku jestem.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt sie 03, 2012 13:48 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Tak, mały kot zaczepia, ale bez odzewu. Chociaż myślę, że to kwestia czasu.
Nie da się nie zauważyć, że na większości zdjęć koty są razem, no bo jak odpuścić jakąś atrakcję (w ostatniej partii, którą wysłaąłm Oki do wstawienia, aż wycięłam małego kota, bo jeszcze ktoś pomyśli, że to nie kudłata jest do adopcji). A do tego oba mają podobne charaktery - każdy musi brać udział, no bo jak u jednego kota coś się dzieje, kiedy to ten drugi powinien być w centrum zainteresowania...
Tylko Kawa trzyma się na uboczu.

Tak samo z zabawą - Neigh w swoim czasie pisała, że kot nie chce się nawet bawić myszką, a u mnie robi to dość chętnie - sama albo mnie zaczepia, żeby rzucać. Do wędki też skacze. Jednak bezkonkurencyjny u wszystkich moich kotów jest laserek.

A co do kłaków - dziś odwiedziła nas Neigh i stwierdziła, że kot wygląda ślicznie i że z taką długością mógłby zostać - nie daruję sobie:a nie mówiłam :twisted:

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pt sie 03, 2012 23:16 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Wygląda rzeczywiście ślicznie. Serio. Chociaż nie sądzę, by dłuzsze wlosy ją pobrzydzily. Kota jest równo 1kg wiecej......Zrobiła się taka bardziej proporocjonalna. Jest naprawdę BARDZO ładna.

Kontaktowa, zagadująca, lansująca się. Przeraźliwie u Ani zadomowiona:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob sie 04, 2012 11:25 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ktoś tu podobno z kotami się nie dogadywał :twisted:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sie 04, 2012 17:35 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

OKI - bo to zależy od kota, pory roku, dnia tygodnia i miliona jeszcze innych czynników :wink: . A zdjęcia cudne i optymizmem napawające, więc :ok: :ok: za DS nieustające.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob sie 04, 2012 17:38 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Alka... znaczy Pomponia robi niezwykłe postępy :) I naprawdę dobrze wygląda.

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Sob sie 04, 2012 17:40 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Wiem, wiem ;)

To kot idealny :1luvu:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Nie sie 05, 2012 10:42 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Coraz śliczniejsza się robi ....jak na persa of course :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Nie sie 05, 2012 12:58 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

shira3 pisze:Coraz śliczniejsza się robi ....jak na persa of course :twisted:

Ona jest taka z tych mniej persowatych Shiro!
Jest piękna ale nie za płaska.

Się nie znasz.Im kot płaściejszy tym sliczniejszy!!! :mrgreen:

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie sie 05, 2012 14:42 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Może i nie, ale jak to, kot bez nosa :roll: Za to podobają mi się persie oczyska - takie karmelowe najbardziej.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto sie 07, 2012 8:34 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

Wszyscy zamilkli z zachwytu, a pisać nie ma komu? 8)

maneki

Post » Wto sie 07, 2012 9:04 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

A, bo my się wczasujemy, więc szkoda nam czasu na komputer.
Pompon chyba ogólnie ma zdolność do zadomowiania się.
Już pisalam na kotach generalnie, ale jeszcze streszczę.
Koty w miarę spokojnie zniosły zmianę miejsca i nowe kocie towarzystwo (znacznie lepiej w każdym razie niż koci tubylcy najazd gości) – co widać choćby o tym, które koty akurat znajdują się z nami w pokoju (dla ułatwienia dodam, że po trzech stronach świata – nasze, rozwalone). Najlepiej oczywiście poczuł się Pompon. Na koty mojej mamy też nie reaguje.
Natomiast podróż z Pomponem niewątpliwie zostanie zapamiętana. Moje koty grzecznie położyły się w transporterkach i zapadły w drzemkę czy coś – może i one by hałasowały, ale przy tym, co się działo, nie miały szans przebicia. Oprócz tego, że kot tak awanturował się w transporterze, że myślałam, że go rozwali, to jeszcze, ledwo co minęliśmy Łomianki, o mało nie dostałam zawału serca – patrzę, a kot toczy pianę z pyska – normalnie przez chwilę myślałam, że właśnie umiera od jakowejś trucizny albo innej śmiertelnej przypadłości. „Na szczęście” po chwili ta piana zmieniła się w cieknącą ślinę – ale jak, gluty puszczała 10-centymetrowe, nie nadążałam wycierać pyska. Aż zatrzymaliśmy się na stacji, by przełożyć małego kota do transportera Kawy, żeby jeszcze jej nie zapluła.
(Choć jako osobniczka z natury wstrętna, nie omieszkałam skonkludować, że kiedy pluje, to chociaż nie może drzeć ryja).
Ale zanim do tego doszłam, wysłałam smsa do Neigh i zadzwoniłam do weta w sprawie choroby lokomocyjnej – co kotu można dać itd. Za Płońskiem się okazało, że kot wzięty na kolana cudownie ozdrowiał, histeryk jeden.
Dobrze, że miałam ze sobą szelki i smycz, to jej chociaż pas bezpieczeństwa zrobiłam.

A, to już oficjalne – Pompon jada pierś z indyka na surowo. Może nie jakieś zawrotne ilości i nadal nie przebija to suszków, ale zawsze jakiś postęp (już potrafi po klika kawałków).
A w ogóle Pompon to transwestyta – przyłapałam GO już kilka razy – lubi sikać po męsku, na stojąco.

Mam kilka nowych zdjęć (nie z sikania :mrgreen: ), ale wrzucę dopiero po powrocie, ze stałego łącza.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto sie 07, 2012 9:35 Re: BEŻOWA KOTKA-ŚLICZNA I SŁODKA (z założenia perska długow

W sumie, to jest to wytłumaczalne, też bym wolała się wakacjować, a nie na forum ślęczeć. A że na razie nie odpoczywam, to i piszę :). Ten Pompon ma niezwykły potencjał. Naprawdę świetny, wyluzowany kot jeśli chodzi o inne zwierzaki.

maneki

[poprzednia][następna]