(bylo:20) jest: 9 sierotek-POMYLKA-TO NIESMIALKA NIE ZYJE..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 17, 2004 7:48

Cieszę się, że tak sprawnie to wszystko idzie :) Jednak prasa i telewizja potrafią zrobić swoje :) Trzymam kciuki za resztę towarzystwa :)
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Śro lis 17, 2004 11:52

bardzo dobre wiadomosci :!: :D
Oby tak dalej, super ze bedzie co tydzien program w TV o tych kotach, to na pewno zwiekszy ich szanse na adopcje :D
Sara i Rocky
Obrazek Obrazek

Kama

Od: Pon cze 10, 2002 17:00

Post » Śro lis 17, 2004 17:46

Kama pisze:bardzo dobre wiadomosci :!: :D
Oby tak dalej, super ze bedzie co tydzien program w TV o tych kotach, to na pewno zwiekszy ich szanse na adopcje :D

to nie jest program o TYCH kotach, to program adopcyjny schroniska, a teraz akurat beda pokazane 4 koty z tych od p. Hrynkiewicz. Za tydzien zas beda calkiem inne zwierzeta, inne psy i inne koty :wink:
Obrazek

Nika Łódź

Od: Pt maja 21, 2004 22:27

Post » Śro lis 17, 2004 17:56

koc-cat pisze:gdzieś zza bocznych drzwi dochodziło takie rozpaczliwe miauczenie ze serce mnie scisneło i teszłam mimo ze napis tego zabraniał.
To było miejsce na kwaratanne nowych kotów. Okratowane pomieszczenie wielkosci tradycyjnego WC w którym było ok 30-40 kociąt. Jedne chodziły po drugich, tych najsłabszych. Wzajemnie sie tratowały. Takiej masy kociat nigdy wczesniej nie widziałam, i mam nadzieje ze nie zobaczę..

zadne schronisko nie jest bez winy..... nie jest to miejsce przyjemne w zadnym calu i nigdy. Co do ilosci zwierzat, to niestety oni na to wplywu nie maja. MUSZA przyjac zwierzaki, dopiero teraz byla afera z powodu przepelnienia i zamknieto schronisko. Mysle, ze bylo to akurat wlasnie w tym czasie, wiec obejrzalas chyba najwiekszy scisk... Chwala, ze chociaz robia kwarantanne, bo wiele schronisk nie wie, co to jest nawet :evil:
Wakacje to wysyp kociat, wiesz przeciez.....
Wiem, ze widok to nie jest przyjemny, przy 460 psach i 220 kotach ciezko mowic o dobrych warunkach, skoro schronisko jest przystosowane dla 200 psow i chyba 50 lub 100 kotow......
Ja ich nie usprawiedliwiam, wiem tylko, ze staraja sie robic wiele dla tych zwierzakow, ale pewnych rzeczy nie przeskocza, takich jak troska o kazde zwierze, gdy jest ich tam ponad 600, w tym czasie ludzie przyprowadzaja kolejnych 30, a jest z 20 osob chcacych jakies zaadoptowac. Tam czesto jest taki mlyn, ze nikt nie ma czasu ze mna porozmawiac przez tel......
Z jednej strony popieram cie, ze tak byc nie powinno (pewno samej by mi sie serce kroilo), z drugiej zas znam to od drugiej strony, od strony bardzo realistycznej. To takze jest powodem, dla ktorego nie bylam w schroniku mimo iz bardzo im staram sie pomoc, mam prawie codzienny kontakt z nimi, telefoniczny. Gdybym tam pojechala, to bym wyszla chora i dlugo nie mogla dojsc do siebie :cry:

koc-cat pisze:Teraz wiem ze koty ze schroniska koniecznie trzeba dokładnie przebadać zanim wprowadzi sie do domu.

to bede powtarzac zawsze i wszedzie :!: :!: :!: :!: :!:
Obrazek

Nika Łódź

Post » Czw lis 18, 2004 8:13

hopa za kocisze!
Amiś, Antoś, Bambosz, Pepsi i Cola

Sydney

Od: Pt mar 19, 2004 10:28

Post » Czw lis 18, 2004 8:57

A ja też zrobie: HOP

de_b

Od: Pt paź 29, 2004 19:42

Post » Czw lis 18, 2004 15:02

hej de_b jak tam twoja kocia zdobycz? mozesz sie pochwalic?
Obrazek

beep

Od: Czw maja 27, 2004 16:28

Post » Czw lis 18, 2004 15:07

Obrazek

Nika Łódź

Post » Pt lis 26, 2004 14:25

juz 18 kotow ma dom :D
Zostalo 22, z czego dzis beda zaprezentowane w TV3 3 z nich.
Zdjec nie ma, bo aparatu brak :?
Nie wiem, co robic...... namawiac na pstrykanie kotow, czy czekac, az po tych programach w TV3 same znajda dom?
Nie wiem, czy forum jest w stanie "wchlonac" az 22 dorosle koty skoro nawet kociaki czekaly na dom tygodniami :?
Powiedzcie, co myslicie o tym.....
Moze ktos z forum by pojechal i opstrykal tamte koty, wystawimy je tu, ale ...... wlasnie ale..... czy to cos da? Patrze na adopcje i bardzo trudno znalezc dom dla doroslego kota, zwlaszcza, ze odbior raczej na miejscu, w schronisku.......
Obrazek

Nika Łódź

Post » Sob lis 27, 2004 11:56

Nika Łódź pisze:juz 18 kotow ma dom :D
Zostalo 22, z czego dzis beda zaprezentowane w TV3 3 z nich.

:D Super wiadomość - trzymam kciuki za wszystkie kotki!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Pon lis 29, 2004 20:31

No tak 22 koty to dość dużo...
Świetnie że 18 znalazło dom ale co z resztą?
Może jednak ktoś mógłby opstrykać parę z nich i byśmy spróbowali z ogłoszeniami w necie tak jak wcześniej pisałam? Wiem że pewnie masz dużo pracy, zajęć z adopcjami innych kotków i wogóle pewnie nie masz za dużo czasu.
No ja nie wiem...może lepiej tak jak piszesz poczekać co będzie po tych programach w tv?

de_b

Post » Pon lis 29, 2004 20:57

no wlasnie..... zaangazuje sie emocjonalnie w te koty, a szanse na ich adopcje sa nikle :( Mam przeciez Telimene do wydania i co z tego? Nikt nie chce jej, a co dopiero 22 pozostale koty..... Czas to by sie znalazl, chodzi bardziej o moje zaangazowanie. Widze, co sie dzieje na forum i jak ciezko znalezc dom dla kota, a co dopiero dla 22 :(
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon lis 29, 2004 21:39

Nika rozumiem o co ci chodzi. Pokochasz te koty a domu bedzie się szukać i szukać i za nic nie będzie się dało znaleźć i co wtedy? Właściwie nic nie możesz zrobić bo przecież nie będziesz ludziom wciskać na siłę!
Ja i tak boje się że z tych 22 "wydanych" mogą jeszcze jakieś wrócić do schroniska bo znalazły nieodpowiedzialnych właścicieli albo co gorsza mogą znaleźć się na ulicy...ale nie chce o tym myśleć i nie powinnam chyba o tym pisać.

Ale wydaje mi się że i tak już bardzo się zaangażowałaś chociażby umieszczając tutaj ten wątek - przecież mogłaś nic nie pisać o całej sytuacji kotków...

de_b

Post » Pon lis 29, 2004 23:14

ja sie strasznie spalam przy okazji takich adopcji. Widze desperacje forumowiczow, a doloze do wora jeszcze 22 koty...... forum juz peka w szwach, nikt nie chce maluchow, a co dopiero dorosle koty :cry:
W sumie zdjecia moge dac i postaram sie zachowac nalezyty dystans, choc o to bedzie najtrudniej :?
Obrazek

Nika Łódź

Post » Pon lis 29, 2004 23:52

Nika Łódź pisze:ja sie strasznie spalam przy okazji takich adopcji. Widze desperacje forumowiczow, a doloze do wora jeszcze 22 koty...... forum juz peka w szwach, nikt nie chce maluchow, a co dopiero dorosle koty :cry:
W sumie zdjecia moge dac i postaram sie zachowac nalezyty dystans, choc o to bedzie najtrudniej :?

A ja protestuję,mam dorosłą kotę właśnie dzięki forum i nie zamieniłabym jej na najpiękniejszego malucha,zresztą od początku szukałam dorosłego.Nika trzymaj się!
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

[poprzednia][następna]