Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 17, 2012 18:28 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

czyli jest im dobrze :1luvu:
taki wychodzący domek chyba będzie potrzebowała szylkrecia :?

beateczka

Od: Nie lut 07, 2010 21:30

Post » Pt lip 20, 2012 17:29 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Właśnie rozmawiałam telefonicznie z olafen.
Na działkach obecnie są cztery koteczki i kocur którego olafen nie widziała. Kociaki urodzone niedawno już nie żyją... :cry:
Facet który poczuwa się że kotki są jego twierdzi że kociaki "zmarły śmiercią naturalną" :roll:
W tym roku to już któryś miot z kolei który tak skończył życie ... :(
Oczywiście facet nie zgodził się na sterylki :evil: Trochę to komplikuje sprawę bo w takim razie nie da rady ich wyłapać w miejscu bytowania i trzeba to zrobić po kryjomu...
Ola z mamą spróbują wystawiać koteczkom jedzenie na swojej działce, one podobno tam przychodzą w poszukiwaniu jedzenia - może tam uda się je wyłapać.
Trzymajmy kciuki :ok: :ok: :ok:

Jeszcze pod blokiem kręcą się jakieś koty i psy, ale trudno stwierdzić czy to bezdomne czy wychodzące.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt lip 20, 2012 18:12 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Do jedzenia koteczki działkowe na pewno przyjdą. Wtedy będą mogły je w klatkę - łapkę połapać i wysterylizować. Ale ludzie nie mają żadnego rozeznania, wolą aby kotki miały świeże mioty a potem zaraz umierały niż wysterylizować koteczki. :roll:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Sob lip 28, 2012 11:35 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ciekawe co tam słychać w Pajęcznie, czy udało się złapać choć jedną koteczkę?
:ok: :ok: :ok: kciuki cały czas trzymam
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lip 30, 2012 14:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Mam nowe wieści z Pajęczna :)
Niestety w altance są nowe cztery maleńtasy którym trzeba będzie szukać domków :(
Ale dobra wiadomość jest taka że partnerka tego buraka obiecała pomóc łapać koteczki, więc jest większa szansa na ich wyłapanie. Wet już czeka i wytnie kotki w baaardzo okazyjnej cenie :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pon lip 30, 2012 15:02 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka pisze:Mam nowe wieści z Pajęczna :)
Niestety w altance są nowe cztery maleńtasy którym trzeba będzie szukać domków :(
Ale dobra wiadomość jest taka że partnerka tego buraka obiecała pomóc łapać koteczki, więc jest większa szansa na ich wyłapanie. Wet już czeka i wytnie kotki w baaardzo okazyjnej cenie :ok:

To super wiadomość. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Ale te nowe małe to znowu kłopot, staranie się o nowe domki. :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon lip 30, 2012 17:05 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka pisze:Mam nowe wieści z Pajęczna :)

:ok: :ok: :ok: no i napisane :)

beateczka

Post » Pon lip 30, 2012 20:46 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
witamy jak zwykle słonecznie i pogodnie :D :D :D
u nas po staremu czyli kotki są zdrowe i rozbrykane z czego bardzo się cieszymy :) :) :) Fifi nadal jest bojąca ale jak chce to przychodzi do nas na tapczan i musze ją głaskać i się strasznie łasi.Felek natomiast zwiedza wszystko już odwiedził wszystkich sąsiadów,a jak ktoś przyjeżdża do nas autem już siedzi na dachu :D :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

edyta7151

Od: Nie sty 29, 2012 9:57

Post » Pon lip 30, 2012 21:38 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Śliczne otoczenia mają koteczki, jak szybko się zadomowiły. Widzę ze zdjęć, że jest im tam bardzo dobrze. Zdjęcia super. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Wto lip 31, 2012 13:03 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Szczęście, że burak ma fajną partnerkę :mrgreen: Oby się udało!
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro sie 01, 2012 20:18 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Broszka, jak zachęcić koty do jedzenia owsa???
Dzięki Tobie wyhodowałam piękny łan owsa (w tle, za Ryśkiem), ale niestety nie cieszy się popularnością :( .
Obrazek
Za to wielkie zainteresowanie wzbudza zwykła trawka, która przypadkowo wysiała się w skrzynce balkonowej :?
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Czw sie 02, 2012 5:53 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

magdalena99 pisze:Broszka, jak zachęcić koty do jedzenia owsa???
Dzięki Tobie wyhodowałam piękny łan owsa (w tle, za Ryśkiem), ale niestety nie cieszy się popularnością :( .
Obrazek
Za to wielkie zainteresowanie wzbudza zwykła trawka, która przypadkowo wysiała się w skrzynce balkonowej :?

NIe wiem co poradzić, gusty kociastych są różniste :wink:
Może spróbuj chować i wystawiać znienacka na krótko, np na środek pokoju?
Albo obetnij garstkę i rzuć na podłogę czy gdzieś w niespodziewanym miejscu?
U mnie też nie wszystkie kociaste pogryzają zielonkę, ale większość lubi :)
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sie 02, 2012 6:51 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ja trzymam doniczkę z owsem na oknie i codziennie wystawiam, Sisi bardzo chętnie skubie owies, natomiast Pusia nawet go nie wącha. Po prostu chyba nie lubi zielonego. :lol:
Kotek każdy jest inny i upodobania ma różne. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Czw sie 02, 2012 9:31 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

Ola właśnie puściła mi sms że Oruś i Sara wracają z adopcji :(
Ponoć strasznie sikają :?
Olafen podejrzewa że to przez psa...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Czw sie 02, 2012 13:47 Re: Kociarnia w Pajęcznie i Sisi, Pusia, Effi, Lola i Citka

mi też to napisała ale poczekajmy może.....

beateczka

[poprzednia][następna]