Zosia FELV+ [*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 16:48 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Gibutkowa pisze: Niestety Agn napisała że z jej doświadczenia z odchodzącymi kotami to jest już kwestia dni... :cry: Żeby teraz zapewnić jej jak najwięcej spokoju... tylko tyle... :cry:
.
Niestety zgadzam się z tym, tyle mi podpowiada moje doświadczenie z białaczkowymi kotami i nie tylko z nimi
Kilka dni temu musiałam pomóc odejść białaczkowemu Karolkowi. Objawy u Zosieńki wskazują, że to może być końcówka. Tak, cuda się zdarzają, ale to wygląda jakby już powolutku gasła. Odeszło przy mnie wiele kotów i niestety tak to wygląda jak u Zosieńki.
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Śro sie 01, 2012 16:54 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Bardzo to smutne. Biedna Zosia :cry:
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro sie 01, 2012 17:48 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Ewelina musiała zabrać Zosię do weterynarza, bo łapka w której ma wenflon niesamowicie spuchła. Wróciłam po pracy i to, co zobaczyłam przeraziło mnie. Jest większa z 4-5 razy :cry:
Ja niestety nie mogłam z nimi pojechać, bo źle się poczułam :x

Czekam na wieści z wizyty.
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Śro sie 01, 2012 18:33 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Gibutkowa pisze:
Anna61 pisze:
Gibutkowa pisze:Przy tak zaawansowanej białaczce próbując leczyć choćby anemię to po prostu dobijemy kota :( Próbując leczyć białaczkę, zwiększymy anemię i mocznicę... :cry:
Dupa... :( :cry:

To tak jak przy Madziulce['] :cry:

Wiem Aniu, pamiętam... :(

Marcin - chłoniaka nie wyleczysz, kotom nie podaje się chemii bo na nią nie reagują w ogóle (w odróżnieniu od psów), radioterapia ją zabije...

Pisałyśmy też z Agn z hospicjum, napisała nam jak ją prowadzić paliatywnie i kiedy reagować jak pojawi się ból... Niestety Agn napisała że z jej doświadczenia z odchodzącymi kotami to jest już kwestia dni... :cry: Żeby teraz zapewnić jej jak najwięcej spokoju... tylko tyle... :cry:

Sorry ale z tego co mi wiadomo, z tego co słuchałam dr Jagielskiego kotom jak najbardziej podaje się chemię. Benio ariel jest w tej chwili na chemii w związku z mięsakiem bodajże.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro sie 01, 2012 18:39 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Jakiś czas temu od Dra Jagielskiego usłyszałam że właśnie nie daje się chemii, bo nie działa. Może coś się zmieniło ale nie ma to znaczenia dla Zosi - przy jej anemii chemia... Nerki...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 01, 2012 19:03 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

dase pisze:Ewelina musiała zabrać Zosię do weterynarza, bo łapka w której ma wenflon niesamowicie spuchła. Wróciłam po pracy i to, co zobaczyłam przeraziło mnie. Jest większa z 4-5 razy :cry:
Ja niestety nie mogłam z nimi pojechać, bo źle się poczułam :x

Czekam na wieści z wizyty.

Mieliśmy to samo z naszym kotem, to po prostu zatrzymanie krwi - zdarza się - trzeba szybko wyjąć wenflon i łapka wróci do normalnych rozmiarów, tylko trochę to trwa, u nas chyba z 2-3h.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Śro sie 01, 2012 19:07 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Gibutkowa pisze:Jakiś czas temu od Dra Jagielskiego usłyszałam że właśnie nie daje się chemii, bo nie działa. Może coś się zmieniło ale nie ma to znaczenia dla Zosi - przy jej anemii chemia... Nerki...

Niestety, nie zawsze można wprowadzić chemię, a już przy chorych nerkach to klapa.
Nie każdy też ma dostęp do Dr. Jagielskiego czy innych już osławionych lekarzy.

Z łapką u nas też był taki problem, ale tak jak pisze sunicram, po wyjęciu wenflonu wróciła do normy.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 01, 2012 20:26 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

no a my z dase nie wiedziałyśmy, że tak może być z łapą :oops: moja Wilczka miała kiedyś dożylne kroplówki ale łapę normalną więc też się przeraziłam.

Będziemy teraz Zosi zapewniać komfort i w razie gdyby trzeba było... to wiecie :cry:
Ostatnio edytowano Śro sie 01, 2012 21:09 przez JaEwka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro sie 01, 2012 20:57 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Moja Kitka miała chłoniaka. Nie zdecydowałam się na podawanie jej chemii. Z tego co czytałam na forum i mówili weci koty źle znoszą tego typu leczenie. Nie chciałam dokładać jej męczarni tylko po to żeby mogła być z nami dłużej, 2do 5 miesięcy.
Są to trudne decyzje.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Śro sie 01, 2012 21:23 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

JaEwka pisze:no a my z dase nie wiedziałyśmy, że tak może być z łapą :oops: moja Wilczka miała kiedyś dożylne kroplówki ale łapę normalną więc też się przeraziłam.

Nic dziwnego, skoro nie miałyście takich sytuacji. Ja byłem totalnie przerażony i my sami ściągaliśmy wenflon, spociłem się przy tym jak mysz. Teraz jestem taki mądry, a wtedy robiłem w gacie.
Obrazek

sunicram

Post » Śro sie 01, 2012 21:36 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

sunicram pisze:
JaEwka pisze:no a my z dase nie wiedziałyśmy, że tak może być z łapą :oops: moja Wilczka miała kiedyś dożylne kroplówki ale łapę normalną więc też się przeraziłam.

Nic dziwnego, skoro nie miałyście takich sytuacji. Ja byłem totalnie przerażony i my sami ściągaliśmy wenflon, spociłem się przy tym jak mysz. Teraz jestem taki mądry, a wtedy robiłem w gacie.

Jest takie powiedzenie ''człowiek uczy się całe życie a i tak głupi umiera''

Trzymaj się Zosieńko :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro sie 01, 2012 22:41 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

sunicram pisze:

;)
Łapka troszkę mniejsza,ale nadal opuchnięta.

Zosia je troszkę zupkę z Gourmeta.

A poza tym, to budziłam przed chwilą Ewelinę, bo ukłułam się w palec igłą, którą podawałam Zosi kroplówkę, żeby spytać, czy nic mi nie grozi, bo lekko spanikowałam :lol:
Obrazek

dase

Post » Czw sie 02, 2012 6:28 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Biedna Zosia :( Nie miałam nigdy tak chorego kota.Jestem dla Was Dziewczyny,pełna podziwu i zarazem współczuca :1luvu: To takie trudne chwile i trudne decyzje :(
ObrazekObrazekObrazek
Wątek moich tymczasów i rezydentów http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... 7#p9892897

halinka1403

Od: Nie maja 30, 2010 16:06

Post » Czw sie 02, 2012 9:18 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

A ja przyznam, że za każdym razem zaglądam na ten wątek ze strachem przed... wiadomo czym. I za każdym razem oddycham z ulgą. Zosiu, modlę się o cud dla Ciebie, bo chyba już nic więcej nie została, a przecież mimo wszystko - wszystko jest możliwe.
Obrazek

sunicram

Post » Czw sie 02, 2012 9:22 Re: Zosia FELV+ chore TDT DO 5 sierp. Pilnie TD od 6 !

Żadnej poprawy :( Łapka doszła do siebie, ale Zosia gaśnie w oczach....
Obrazek

dase

[poprzednia][następna]