Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 10:55 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Marzenia11 pisze:odezwala się do mnie Pani chętna do zakupu 20-30kg karmy dla kotów w schronisku w Szczytnie. Chciała ją wysłac bezpośrednio do schronu, ale jej odradziłam i poprosiłam o kontakt z wolontariuszką - z którą z was mam ja skontaktowac? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wszystko jedno, dzięki.
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 10:57 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:
Marzenia11 pisze:odezwala się do mnie Pani chętna do zakupu 20-30kg karmy dla kotów w schronisku w Szczytnie. Chciała ją wysłac bezpośrednio do schronu, ale jej odradziłam i poprosiłam o kontakt z wolontariuszką - z którą z was mam ja skontaktowac? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Wszystko jedno, dzięki.

to dam numer telefonu do Ciebie, bo mam. I adres mailowy. Oczywiście jak mi odpisze, ze moze byc do wolontariuszki, a nie do schronu.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 01, 2012 11:05 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:

Wszystko jedno, dzięki.

napisałam pw.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 11:41 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Marzenia11 pisze:
joanna3113 pisze:

Wszystko jedno, dzięki.

to dam numer telefonu do Ciebie, bo mam. I adres mailowy. Oczywiście jak mi odpisze, ze moze byc do wolontariuszki, a nie do schronu.

Dzwoniłam do pani Asi :mrgreen: obiecała w przyszłym tygodniu zakupić 30 kg karmy IAMS i osobiście przywieść, fajna babeczka, bardzo miło nam się rozmawiało.
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 11:48 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Ja też spotkałam dziś w przychodni bardzo sympatyczną panią, która zapytała, czy można do schroniska przywieźć trochę karmy dla kotów. Nie wiem ile jest tej karmy, ale każda ilość jest ważna :ok:
Poprosiłam panią, żeby przyniosła do lecznicy, a ja ją odbiorę. Jak (jeśli) już będzie, dam znać :ok:

Są jakieś wstępne wieści o Maszy?
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro sie 01, 2012 11:52 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

To może zapiszemy to na "pomocowym" ?

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro sie 01, 2012 11:54 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

joanna3113 pisze:
Marzenia11 pisze:
joanna3113 pisze:

Wszystko jedno, dzięki.

Dzwoniłam do pani Asi :mrgreen: obiecała w przyszłym tygodniu zakupić 30 kg karmy IAMS i osobiście przywieść, fajna babeczka, bardzo miło nam się rozmawiało.

fajnie :D

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 12:02 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Nowa_Sztno pisze:Ja też spotkałam dziś w przychodni bardzo sympatyczną panią, która zapytała, czy można do schroniska przywieźć trochę karmy dla kotów. Nie wiem ile jest tej karmy, ale każda ilość jest ważna :ok:
Poprosiłam panią, żeby przyniosła do lecznicy, a ja ją odbiorę. Jak (jeśli) już będzie, dam znać :ok:

Są jakieś wstępne wieści o Maszy?

Właśnie nie, Agnieszka nic nie pisze a do dr nie mogę się dodzwonić :cry:
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 13:48 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Mam na koncie 50 zł na Maszeńkę, gaota bardzo dziękujemy.

Dr Lew do mnie oddzwoniła i powiedziała że Maszeńkę przejeła dr Mikulska, rozmawiałam z dr była bardzo zdenerwowana (dr tak reaguje na krzywdę zwierząt), powiedziała że kotka źle wygląda ale nic nie powie zanim nie zrobi badań, czyli między godz 17 a 18.

Kupiłam ryż dla kotów 2 paczuszki w woreczkach dla Agnieszki żeby mamie garnków nie poprzypalała 3, 50 zł jedno opakowanie i 1 kg w torbie dam pani ze schroniska kosztowało 4 zł.
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 13:50 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

dlatego trzeba wyciągac koty najszybciej jak się jak tylko ktoś deklaruje sie na dt. Wieksza szansa, ze pomoc nie przyszła za późno.... Kto podejmuje decyzje odnośnie dt u darialekarzyk dla Maciusia?

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 13:59 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Marzenia11 pisze:dlatego trzeba wyciągac koty najszybciej jak się jak tylko ktoś deklaruje sie na dt. Wieksza szansa, ze pomoc nie przyszła za późno.... Kto podejmuje decyzje odnośnie dt u darialekarzyk dla Maciusia?

Muszę wiedzieć kiedy będę miała samochód do Olsztyna i spróbuję go zgarnąć ze schroniska.
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 14:01 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Marzenia11 pisze:dlatego trzeba wyciągac koty najszybciej jak się jak tylko ktoś deklaruje sie na dt. Wieksza szansa, ze pomoc nie przyszła za późno.... Kto podejmuje decyzje odnośnie dt u darialekarzyk dla Maciusia?

Nie wiem, czy daria gotowa brać kota " już" podtrzymuje,że weźmie ( a ja ,że wspomogę),ale póki co to jej nie ma w Olsztynie i to jej TZ ma kota brać - a już ustalono, że doświadczenia nie ma i żeby nie takiego problemowego ( chociaż jak jest wsparcie zaprzyjaźnionej lecznicy...) i jeszcze istotne jest to, że on dośc mocno praca zajęty ( znaczy- czasu nie ma). Ich deklaracja - że w przeciągu ok 2 tyg coś zdecydują... :cry: ( znikam z netu za chwilę)

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Śro sie 01, 2012 14:03 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

zjawka pisze:

Nie wiem, czy daria gotowa brać kota " już" podtrzymuje,że weźmie ( a ja ,że wspomogę),ale póki co to jej nie ma w Olsztynie i to jej TZ ma kota brać - a już ustalono, że doświadczenia nie ma i żeby nie takiego problemowego ( chociaż jak jest wsparcie zaprzyjaźnionej lecznicy...) i jeszcze istotne jest to, że on dośc mocno praca zajęty ( znaczy- czasu nie ma). Ich deklaracja - że w przeciągu ok 2 tyg coś zdecydują... :cry: ( znikam z netu za chwilę)

zajrzyj na wątek macka.

Marzenia11

Post » Śro sie 01, 2012 16:56 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Dzwoniłam do dr, nie ma jeszcze wszystkich badań i mam dzwonić przed godz. 20 zacznę od dobrych wiadomości Felv i Fiv ujemne, Maszeńka ma ogromną anemię, bardzo wysoką leukocytozę 171, norma jest do 19, będzie robione badanie USG i niedługo wyniki z rozmazu, na razie dr podejrzewa nowotwór. Tak złe wyniki nie mogą wynikać tylko z zaniedbań i niedożywienia.
joanna3113

Post » Śro sie 01, 2012 17:23 Re: Schron Szczytn- TRANSPORT DLA MASZY SZCZYTNO-OLSZTYN PIL

Za kolejne dobre :ok: :ok: :ok:
Oby na podejrzeniach się skończyło :cry:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

[poprzednia][następna]