Wspomnienia...oddam kota z powodu alergii :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 13:09 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Witam piątkowo :D
Zauważyłam, że kociastym przetłuszcza się sierść przy uszkach i na szyi. Czy to problem karmy? Teraz jedzą Acane wild parairie. Jeśli to wina karmy to na jaką im zmienić?

edytka312

Od: Nie kwi 15, 2012 10:33

Post » Pt lip 27, 2012 13:20 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

tu akurat nie pomogę bo aż tak się nie znam, może tylko upał im doskwiera?
"Mimo że zgubiłem się, mimo że zabrnąłem w mrok,
wymieszałem z błotem krew, ocaleję mimo to,
trzeba uprzytomnić sobie, że nawet kiedy wszystko straci sens,
znajdziesz przestrzeń, gdzie wielka wiara tłumi lęk"

cytryna

Od: Pt paź 14, 2011 10:24

Post » Czw sie 02, 2012 13:56 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Witam :D
długo mnie tu nie było ale mamy remont i brak dostępu do neta :(
Z najnowszych wieści to to, że Żwirek zaczyna wszędzie lać :evil: Podłoga, buty, pościel :evil: Po prostu zatłukę :evil:
Sofcia jest coraz bardziej wycofana :( już przed remontem to zauważyłam :( na domiar złego zaczęła się drapać i pojawiły się strupki na główce :( chyba muszę ją zabrać do weta. A najgorsze to to,że ona zaczęła się wycofywać właśnie po wizytach u weta. Może to ją tak bardzo zestresowało :?: Już sama nie wiem :(

edytka312

Post » Czw sie 02, 2012 15:55 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

młody chyba jeszcze nie był kastrowany, po powinno mu przejść (chyba że mi umknęło :oops: )
dla Sofii pomyśl może o czymś na uspokojenie, krople bacha, feliway lub obróżka
to na szybko mi do głowy przyszło
kroplami zajmuje się na forum ryśka

cytryna

Post » Czw sie 09, 2012 10:33 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

remont jeszcze trwa?
ciekawe jak kociaste

cytryna

Post » Pt sie 10, 2012 13:44 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Pokój skończony, czas na łazienkę :( Kociaste bardzo niezadowolone z powodu zamknięcia :twisted: Spacery po mieszkaniu tylko wieczorem :twisted: Bazyl i Żwirek mają nową zabawę, próbują wykopać dziurę w misce z wodą :ryk:

edytka312

Post » Pt sie 10, 2012 14:04 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

dla kotów wystarczy przestawić meble i już zmienia się cały świat to nie dziwię się że średnio zadowolone skoro jeszcze im się przestrzeń zmniejszyła :wink:
a jak Sofinka ?

cytryna

Post » Pt sie 10, 2012 14:24 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Sofi ma lepsze i gorsze dni :? Ostatnio dość długo dała się głaskać :1luvu: nawet trzymana na rękach nie warczała ani nie syczała ale korzystając z okazji zeszła najszybciej jak mogła :D

edytka312

Post » Pt sie 10, 2012 14:48 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

no to świetnie :D
oby tak dalej :ok: :ok: :ok:

cytryna

Post » Pt sie 10, 2012 16:49 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

To są tylko chwilowe poprawy :? Po prostu zdarza jej się mieć lepsze dni. Ogólnie staramy się nie brać jej na ręce jeśli to niepotrzebne aby jej nie stresować. Ale zauważyłam, że bardziej przeszkadza jej Bazyl i Żwirek. Jak przechodzą obok niej to staje się spięta. Wcześniej nie zwracała na nich uwagi dopóki nie próbowali ją zaczepiać.

edytka312

Post » Nie sie 19, 2012 11:42 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Remont nadal trwa :( Wszędzie kurz, płakać się chce. A to jeszcze nie koniec. W przyszłym tyg. wymiana okien i kolejny pokój do remontu :( ale to w porównaniu z łazienką to kosmetyka :wink: Bazyl i Żwirek nie zwracają uwagi na wywrócenie mieszkania do góry nogami, wręcz są zadowoleni bo więcej zakamarków gdzie można się schować :D Sofcia dalej nie kocha kotecków syczy i łapoczynuje, ale zaczyna przychodzić w nocy do nas do łóżka :1luvu: dwie noce spała u dziewczyn na łóżku, i ostatnio porzyszła do nas. Czyżby ten remont ją ośmielił :wink: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

edytka312

Post » Nie sie 19, 2012 11:55 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

pocieszę cię że taki armagedon to raz a porządnie, a później spokój :ok:
chłopaki mają plac zabaw :ryk:
dobrze, że Sofcia zaczyna się do was zbliżać, to najważniejsze :D

cytryna

Post » Nie sie 19, 2012 12:16 Re: Wspomnienia...casting zakończony ,będzie Żwirek:)

Mam tylko nadzieję,że po remoncie w doopce jej się nie poprzewraca i nie wróci do dawnych foszków :D Widać u niej malutkie postępy. Jak spała u nas TŻ przebudził się w nocy i spała na mojej poduszce a rano spała na końcu łóżka.

edytka312

[poprzednia][następna]