» Pt lip 27, 2012 22:49
Re: ***ŚWIAT WEDŁUG KOTA- LILI została czerwcową Miss Miau
No i nic z tego!!! Pers zniknął, a żarełko wyżerał jeżyk - wielki, potężny jeż. Jeszcze nie widziałam tak ogromnego jeża. Zmienił też miejsce żerowania Zbój, czyli kocurrro, jeden z tych, które dokarmiam. Zbój cierpliwie czekał, aż jeżyk skończy się posilać, a potem sam przychodził do miski. Kiedy zobaczyłam Zbója, to już wiedziałam, ze nie dorwę persa w tym miejscu. Poszukiwania nic nie dały. Być może ktoś zabrał tego przepięknego kota, ale jak by go złapał, skoro śliczny uciekał od ludzi? Martwię się o niego, mam przygotowany zestaw do łapania i... szukam. Zbój dostał takie imię, bo na moich oczach upolował wiewiórkę i uciekł z nią. To wyciachany, ale bardzo agresywny kot, nie podchodzący do ludzi, ale chętnie podchodzący do michy.
Gabi startuje w konkursie na miss łabędziej przemiany. Niezależenie od tego, czy znajdzie się na podium, zawsze będzie dla nas cudowną norweską księżniczką, najpiękniejszą na świecie, kochaną i traktowaną jak księżniczka. Wyjątkową, bo każdy kot jest wyjątkowy i każdy jest piękny. Staramy się stworzyć tym naszym skarbom raj na ziemi. Chcemy, żeby czuły się szczęśliwe.
Lili hopsa na parapecie i gania muchę. W tej zabawie wyraźnie "nie o to chodzi, by złowić króliczka, ale by gonić go..." Cieszymy się, że Malutka ma tyle energii i że chce jej się biegać i skakać.