JaEwka pisze:ktoś je przyniósł jako znalezionejak będziemy mieć więcej info to napiszemy
Piszcie, coś się wymyśli. Oba ładne. Persy nie persy - kudłate:-)
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
JaEwka pisze:ktoś je przyniósł jako znalezionejak będziemy mieć więcej info to napiszemy
kotkins pisze:A wiecie - w tym coś jest.
Fio baaaardzo się interesuje SOBĄ.
Amelka jej w tym często przeszkadza.Np- Fio idzie sie polansować na drapaczku, ot- pokazać sój wdzięk i urode swiatu.A tu z nienacka wyskakuje takie białe CÓŚ i się wiesza wsciekle na drpaczku zanim powolna i godna Fionia dojdzie do niego drobnymi (koniecznie!) kroczkami.
Fiona to jak mawia Małż "badzo kobieca kocica"..Aż dziw bierze,że nie chodzi na wysokich obcasach!
Małż jej czasem proponuje dla zartu,ze ją poturla (taka zabawa małozowo-amelkowa: kotka się przewraca i turla , kotek gryzie i drapie turlacza).Gdybyście widzialy jej spojrzenie!!
To jakby zaproponować Paris Hilton kapiel w błotku!
Rano Fio przychodzi do mnie sama do łazienki na mycie oczek i toaletę.Amka widząc ,że myję Fio leci się ukryć.Na szczęście jako kotek niepełnosprytny ukrywa się np w melońskim łożu,skąd łatwo ją wydobyć i wyczyścić.
To są dwa odrębne kocie światy.
Bliższa jest mi natura Fioni,ale Amkę kocham bardzo.
Mój pasierb (zakochany w Małej) mówi "nie sztuka mieć mądrego kota...sztuka to mieć Amelkę!".
Amelka swoją zadziornością zyskala grono fanów, Fio-nie.
A szkoda, bo jest śliczna i zachowuje się jak klasyczny pers.
asher@amber pisze:Tak sobie nieśmiało podczytywałam.... To i tak nieśmiało napiszę w kontekście tych kotów, że mam jeden dom "rezerwowy" chętny na: koniecznie dwa koty, dorosłe, w typie persa. O domku wiem niewiele, Pani wypełniła ankietę przedadopcyjną - wszystko było ok na pierwszy rzut oka... Znaczy domek robiący dobre wrażenie, do sprawdzenia....
Jakby co, to mogę choć namiary przekazać...
kotkins pisze:Dodam jeszcze,że Fio donosi.
Kiedy Amelia się zsika gdzieś w "stałym miejscu" Fiona idzie tam i przysiada wąchając SZCZEGÓLNIE STARANNIE to miejce...i zaraz można brać się za mycie podłogi w tym dokladnie miejscu...
Użytkownicy przeglądający ten dział: nfd i 820 gości