Wszystkie koty jamnika Melona II - fotki na pożegnanie:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2012 21:13 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

JaEwka pisze:ktoś je przyniósł jako znalezione :roll: jak będziemy mieć więcej info to napiszemy :ok:

Piszcie, coś się wymyśli. Oba ładne. Persy nie persy - kudłate:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 30, 2012 0:52 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Tak sobie nieśmiało podczytywałam.... To i tak nieśmiało napiszę w kontekście tych kotów, że mam jeden dom "rezerwowy" chętny na: koniecznie dwa koty, dorosłe, w typie persa. O domku wiem niewiele, Pani wypełniła ankietę przedadopcyjną - wszystko było ok na pierwszy rzut oka... Znaczy domek robiący dobre wrażenie, do sprawdzenia....
Jakby co, to mogę choć namiary przekazać...

asher@amber

Od: Pon maja 02, 2011 18:28

Post » Pon lip 30, 2012 7:51 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Przekazuj:-) Persów ci u nas dostatek jak widać.....
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon lip 30, 2012 8:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Tak do poczytania, może się im uda choć krwi trochę napsuć viewtopic.php?f=1&t=143015&start=780#p9083668
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 30, 2012 8:46 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Jak zwykle nie nadążam z informacjami, dlatego powracam do wątku zniknięcia Amki i apeluję: Diabelio, Ty nie rób kocico takich akcji, bo zawału można dostać!
Obrazek

rastanja

Od: Czw maja 10, 2012 20:37

Post » Pon lip 30, 2012 10:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Doczytałam się, ubawiłam się ze zniknięcia Amelci. Ja kiedyś szukałam, razem z moimi gośćmi, małego szarego kotka w małym mieszkaniu (kawalerka). Szukanie trwało chyba godzinę, łącznie z podnoszeniem klapy od wc i zaglądaniem do wszystkich szafek. W tym czasie małe szare kocię spało spokojnie i głęboko na szarym dywanie, przytulone do szarej wersalki. A ostatnio szukałam Ofelii, biegając wokół bloku, padając na kolana w kałużach, podnosząc ociekające wodą gałęzie krzaczorów, drąc się na pół osiedla i pytając nieco zdziwionych przechodniów, czy nie widzieli pręgowanego kotka. Opis na którymś z Aniadowych wątków (nie pamiętam, czy na Mirmiłkach, czy jeszcze na Bolusiowym).
Kotkinsie, Amelcia ewidentnie się nudzi. Lataczy nie można łapać, bo siatka, ćmy i motylki też się nie przecisną... Trzeba koteczce przynieść parę skakaczy. Hit sezonu! Amelka będzie zachwycona. Moja Ofelia je uwielbia, zwłaszcza udka (często po zjedzeniu jednej nóżki resztę puszcza wolno, sadystka pręgowana!).
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon lip 30, 2012 11:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Wiek persoidów - 4 lata.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 30, 2012 11:26 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Śliczne koty, @@@@@ parszywe ludzie, tak ich traktować. Oby ich dzieci oddały ich do domu starców :mrgreen: :mrgreen:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lip 30, 2012 16:18 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

kotkins pisze:A wiecie - w tym coś jest.
Fio baaaardzo się interesuje SOBĄ.
Amelka jej w tym często przeszkadza.Np- Fio idzie sie polansować na drapaczku, ot- pokazać sój wdzięk i urode swiatu.A tu z nienacka wyskakuje takie białe CÓŚ i się wiesza wsciekle na drpaczku zanim powolna i godna Fionia dojdzie do niego drobnymi (koniecznie!) kroczkami.
Fiona to jak mawia Małż "badzo kobieca kocica"..Aż dziw bierze,że nie chodzi na wysokich obcasach!
Małż jej czasem proponuje dla zartu,ze ją poturla (taka zabawa małozowo-amelkowa: kotka się przewraca i turla , kotek gryzie i drapie turlacza).Gdybyście widzialy jej spojrzenie!!
To jakby zaproponować Paris Hilton kapiel w błotku!
Rano Fio przychodzi do mnie sama do łazienki na mycie oczek i toaletę.Amka widząc ,że myję Fio leci się ukryć.Na szczęście jako kotek niepełnosprytny ukrywa się np w melońskim łożu,skąd łatwo ją wydobyć i wyczyścić.
To są dwa odrębne kocie światy.
Bliższa jest mi natura Fioni,ale Amkę kocham bardzo.
Mój pasierb (zakochany w Małej) mówi "nie sztuka mieć mądrego kota...sztuka to mieć Amelkę!".
Amelka swoją zadziornością zyskala grono fanów, Fio-nie.
A szkoda, bo jest śliczna i zachowuje się jak klasyczny pers.

Już tak myślałam, że ty po prostu nie dzielisz się Fio. Piszesz o niej najmniej. Masz ja tylko dla siebie. I chyba dlatego to Amka bije rekordy popularności.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Pon lip 30, 2012 18:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

kotkins, patrz, dla Ciebie, jamniczek jak się patrzy, w kratkę, przystojniak :D
Obrazek

Obrazek

chodzę teraz po różnych kocich i pchli targach i patrzę na te cudeńka, ach, ach

żeby nie było, podaję link do bloga forumki z miau:
http://agagalery.blogspot.com/

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Pon lip 30, 2012 19:45 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

:( Nie mam wnuka , którego mogłabym uczyć jamniczenia się.

Z Fionią jest tak,że nie ma sensacji wielkich.Fio lezy ZAWSZE na podusi koło mnie, paczy w moje oczy raz po raz mówi "mmmbrrrriiii" żebym pocałowała w stópkę albo w uszko.
Jest ekstremalnie zadrosna.Wczoraj rano leżeliśmy sobie w łóżku poczytując z Małżem.Przyszła Amka i zaczęła mordować małżową stopę (przez kołdrę i na serio ją mordowała).Fio leżała sobie na swojej podusi w wezgłowiu naszego łózka (dokladnie między naszymi głowami)I nagle nasz starsza córeczka skoczyła ,fukneła i przepędziła bogu ducha winną Amkę.
Która uciekła przestraszona z pokoju.
Żal mi się dziecka zrobiło, wstałam ,wzięłam na ręce, przynisłam do łóżka i wytuliłam.Potam pozwoliłam pomordować moją stopę przez kołdrę.
Na ten widok piekna Fio wstała, zrobiła oburzoną minkę i drobnym kroczkiem poszła na parapet.
Ani ja ,ani Amelka NIC jej nie zrobiłyśmy.
Ułożyła się na tym parapecie z miną pt " uraziłaś moje delikatne uczucia" i PATRZYŁA na nas z pogardą.Wytrwała tak do kociego śniadania.
Małż mówi,że ona NAPRAWDĘ potrafi pokazać ,że jego owszem- znosi,ale tak naprawdę kocha TYLKO mnie.

Fiona ma osobowość.Nigdy już , póki ją mam nie wezmę kocicy.
Kocurka kastrata-tak.Fio nie lubi kotek.
Uwielbiam jej nieugietą chęć dominacji, powolną nichęć do kociej konkurencji i to bicie łapą - najpierw powoli siada na zadku, podnosi łapke i czeka.A ofiara sama się nawinie, prędzej czy później...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lip 30, 2012 19:48 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

asher@amber pisze:Tak sobie nieśmiało podczytywałam.... To i tak nieśmiało napiszę w kontekście tych kotów, że mam jeden dom "rezerwowy" chętny na: koniecznie dwa koty, dorosłe, w typie persa. O domku wiem niewiele, Pani wypełniła ankietę przedadopcyjną - wszystko było ok na pierwszy rzut oka... Znaczy domek robiący dobre wrażenie, do sprawdzenia....
Jakby co, to mogę choć namiary przekazać...

Asher a napisz tej pani o tej dwójce w schronie.Może ma misję ratowniczą jak niektore z nas?
Wiesz Amka i Fio też kiedyś były takimi zanidbanymi biedami , Twoje dwa zresztą też...

Idą do adopcji te Twoje?

kotkins

Post » Pon lip 30, 2012 20:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

Dodam jeszcze,że Fio donosi.
Kiedy Amelia się zsika gdzieś w "stałym miejscu" Fiona idzie tam i przysiada wąchając SZCZEGÓLNIE STARANNIE to miejce...i zaraz można brać się za mycie podłogi w tym dokladnie miejscu...

kotkins

Post » Pon lip 30, 2012 22:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

No i wyszło szydło z worka. Fio podkablowała, gdzie ukrywa się to małe coś, co tak odwraca uwagę Dużej od perskiej wysokości 8)
Ale przyznam, że Fio jako kot jest cudna, ale jako człowiek byłaby okrrropna :ryk:

maneki

Od: Pon wrz 19, 2011 12:40

Post » Wto lip 31, 2012 5:11 Re: Wszystkie koty jamnika Melona II-Amka się UCZY!!!!

kotkins pisze:Dodam jeszcze,że Fio donosi.
Kiedy Amelia się zsika gdzieś w "stałym miejscu" Fiona idzie tam i przysiada wąchając SZCZEGÓLNIE STARANNIE to miejce...i zaraz można brać się za mycie podłogi w tym dokladnie miejscu...

Nie donosi, tylko z miłości do mamy wskazuje miejsce wymagające mycia. Żeby się kotkins nie musiała zastanawiać gdzie albo myć całej chałupy. A kotek, bez względu na urodę zewnętrzną, który sam przychodzi na mycie ślepek to skarb. Ja za Koibito (wcale nie najpiękniejszą krówką) muszę ganiać co rano i w niektóre wieczory, żeby jej umyć oczka. Wiem, jak ty Amkę - ale Amcia ma przy tym urodę i wdzięk ulicznicy, a Koi nie.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]