ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - święta lub czasopisma

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob lip 28, 2012 22:48 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Zamieszkał z nami 6cm pasikonik. Spaceruje po ścianie tuż pod sufitem, koty fruwają, a ja rozmyślam w co go złapać i jak go z domu wyprowadzić nim pełna demolka nastanie. Wysoką drabinę mam w piwnicy, z domowej mogę go nie złapać :?

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Sob lip 28, 2012 22:51 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Stól?

Na dobry poczatek wyprowadzic koty z tego pokoju,bo lapanie ze stolu z kotami pod nogami moze sie kiepsko skonczyc dla Ciebie :roll:

Ja oczekuje na nagrode za dzielnosc-umylam dwa okna teraz wieczorem,a pogoda fuj bez zmian :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob lip 28, 2012 22:57 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

pogwizd pisze:
filo pisze:Całkiem dobra jest pogoda z moich podpisów. Możesz sprawdzać również polskie miasta. Dają szczegółowe prognozy pogody - jakie będą zmiany co 3 godziny przez następne 3 dni.
Tak, masz rację, ale nie publikują meteorogramów na siatce 4x4 km dla Polski. Lokalne zachmurzenie, lokalne opady, lokalne ciśnienie, lokalne prawdopodobne opady.
http://www.meteo.pl/
Nigdy więcej nie odezwę się na temat pogody w ciągu najbliższych dwóch tygodni. :) spear me

pogwizd, możesz się nie odzywać, ale PW to może odbierz, co?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob lip 28, 2012 22:59 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Bolkowa pisze:Zamieszkał z nami 6cm pasikonik. Spaceruje po ścianie tuż pod sufitem, koty fruwają, a ja rozmyślam w co go złapać i jak go z domu wyprowadzić nim pełna demolka nastanie. Wysoką drabinę mam w piwnicy, z domowej mogę go nie złapać :?

Kurde, no i to jest właśnie namacalny dowód na brak sprawiedliwości na świecie - u nas od początku sezonu łowieckiego nie było ani jednego szarańczaka :evil:

A grupa spragniona rozrywek. :crying:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Sob lip 28, 2012 23:08 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Pasikonik poza domem, nie chciał nas opuścić, na dworze pada. Złapałam go w salaterkę - 8cm miał, obrzydlistwo. Wyrzucony na zewnętrzny parapet wskoczył do domu, ale udało mi się go wyprosić.
Melduję, że koty nadal wpatrzone w to miejsce na ścianie w którym był ostatnio.
Lolek to ciapa -kot miejski, robaka, który wywędrował z jabłka nie umie upolować. Za to dużo ruchu czyni. Ale, że Sznycek nie lepszy 8O

Bolkowa

Post » Sob lip 28, 2012 23:12 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Bolkowa pisze:Pasikonik poza domem, nie chciał nas opuścić, na dworze pada. Złapałam go w salaterkę - 8cm miał, obrzydlistwo. Wyrzucony na zewnętrzny parapet wskoczył do domu, ale udało mi się go wyprosić.
Lolek to ciapa -kot miejski, robaka, który wywędrował z jabłka nie umie upolować. Za to dużo ruchu czyni. Ale, że Sznycek nie lepszy 8O

Jak mogłaś! :crying:

(jakie obrzydlistwo? To lepsze od Petstagesów :mrgreen: )

zabers

Post » Sob lip 28, 2012 23:13 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Mam miliony malutkich muszek. Wszędzie włażą. Jak mnie coś załaskocze na czole, to jednym ruchem strzepuję ich gromadę. Obsiadają ekran monitora, spadają między klawisze. Rano parapety są pełne zdechniętych. Koty dostają szału.

Mogę z nich skleić jedną wielką i wysłać potrzebującym.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob lip 28, 2012 23:15 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

jaaana pisze:Mam miliony malutkich muszek. Wszędzie włażą. Jak mnie coś załaskocze na czole, to jednym ruchem strzepuję ich gromadę. Obsiadają ekran monitora, spadają między klawisze. Rano parapety są pełne zdechniętych. Koty dostają szału.

Mogę z nich skleić jedną wielką i wysłać potrzebującym.

Klej! Nie wahaj się!
W razie czego puści się bazarem. :ok:

zabers

Post » Sob lip 28, 2012 23:19 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

zabers pisze:
Bolkowa pisze:Pasikonik poza domem, nie chciał nas opuścić, na dworze pada. Złapałam go w salaterkę - 8cm miał, obrzydlistwo. Wyrzucony na zewnętrzny parapet wskoczył do domu, ale udało mi się go wyprosić.

Następną razą dam go w słoik trzykrotnie zakręcany i osobiście CI go dostarczę.
Przyniosłam swego czasu jabłka - spady. Z jabłka wywędrował robaczek. Z szafki zlewozmywakowej rozpoczął wędrówkę - po 2 dniach dotarł na podłogę i tam przez nieuwagę został nadepnięty, przez mnie. Lolek mu się przyglądał, częściowo eskortował, zeza dostawał w ostateczności koniec robaczka był inny niż można by się spodziewać po domu z kotem.
Pasikonik był duży, zachodziła obawa, że upolowałby LOlka :mrgreen:

Bolkowa

Post » Sob lip 28, 2012 23:22 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Bolkowa pisze:
zabers pisze:

Następną razą dam go w słoik trzykrotnie zakręcany i osobiście CI go dostarczę.
Przyniosłam swego czasu jabłka - spady. Z jabłka wywędrował robaczek. Z szafki zlewozmywakowej rozpoczął wędrówkę - po 2 dniach dotarł na podłogę i tam przez nieuwagę został nadepnięty, przez mnie. Lolek mu się przyglądał, częściowo eskortował, zeza dostawał w ostateczności koniec robaczka był inny niż można by się spodziewać po domu z kotem.
Pasikonik był duży, zachodziła obawa, że upolowałby LOlka :mrgreen:

Będę wdzięczna :mrgreen:
(Boszsz, jaka Ty jednak jesteś nieużyta. Swoim odbierzesz, a obcym dasz. Współczuję Twoim kotą 8) )

zabers

Post » Sob lip 28, 2012 23:33 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

zabers pisze:
Będę wdzięczna :mrgreen:
(Boszsz, jaka Ty jednak jesteś nieużyta. Swoim odbierzesz, a obcym dasz. Współczuję Twoim kotą 8) )

Zabersie, jeszcze na tyle się nie ukociłam, by pasikonika pokroić i włożyć do miski :mrgreen:
Czuję się jednakże zawstydzona i postanawiam popracować nad sobą. :roll:
Tylko niech nie będzie już więcej żadnych pasikoników :strach:

A łone, to znaczy koty, nadal zapatrzone w ścianę, największą czujność okazuje LOlek :lol:

Bolkowa

Post » Sob lip 28, 2012 23:33 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

:ryk: Bosko się Was czyta :mrgreen:

Na t emuszki to tylko moskitiera by pomogla na okno to ,ktore otwqierasz- u nas na razie plaga komarow-pasikonik,ktory by wszedl do mnie domu-coz stalby sie dodatkowym mieswkiem dla Rysia lub Smakusi. Gucio ewentualnie by zbadal ,co to z minka 8O i prawdopodobnie uciekl :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Sob lip 28, 2012 23:36 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

anulka111 pisze::ryk: Bosko się Was czyta :mrgreen:

Na t emuszki to tylko moskitiera by pomogla na okno to ,ktore otwqierasz- u nas na razie plaga komarow-pasikonik,ktory by wszedl do mnie domu-coz stalby sie dodatkowym mieswkiem dla Rysia lub Smakusi. Gucio ewentualnie by zbadal ,co to z minka 8O i prawdopodobnie uciekl :wink:

LOlek pozdrawia Gucia, swój kot. Co prawda Lolek wykonałby wiele różnych ruchów, podskoków pozorujących polowanie zamiast ucieczki, ale cieszy się, że wsród kotów niełowny kumpel się znalazł :ok:

Bolkowa

Post » Sob lip 28, 2012 23:38 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Gucio po prostu jest bardzo ostrożny z natury :kotek: Wycofuje sie na z gory upatrzone pozycje np. do srodka biurka i okopuje 8)

anulka111

Post » Sob lip 28, 2012 23:39 Re: ZABERSOWE POKEMONY cz. 7 - lato działa. Jedziemy na waka

Bolkowa pisze:Zabersie, jeszcze na tyle się nie ukociłam, by pasikonika pokroić i włożyć do miski :mrgreen:

Ależ zbytek troski. One same sobie poradzą z obróbką. :mrgreen:
Bolkowa pisze:Czuję się jednakże zawstydzona i postanawiam popracować nad sobą. :roll:

Wstępna samokrytyka została zauważona, jednakże będziemy się wam, Bolkowa, uważanie przyglądać czy aby nie zbaczacie ze słusznie obranej drogi. Obrazek
Bolkowa pisze:Tylko niech nie będzie już więcej żadnych pasikoników :strach:

Będą. Będą. Wrócą jak pójdziesz spać :twisted:
Bolkowa pisze:A łone, to znaczy koty, nadal zapatrzone w ścianę, największą czujność okazuje LOlek :lol:

I widzisz coś narobiła? Psychika już nadszarpnięta. Módl się, żeby nie było gorzej.:evil:

zabers

[poprzednia][następna]