FIONA ALIAS ZUBER JUZ W DS - u Meksykanki!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 26, 2012 10:45 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

No właśnie, tylko do adpcji z całym dobrodziejstwem nie tylko zdjęciami i Zubrzym futrem.....
a tu się w zdęciu zakochasz... a Żuber ci wtedy zajazd na Sopliców urządzi....
a kto mu zabroni?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw lip 26, 2012 12:41 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka pisze:Chyba zdecyduję się na wyprowadzanie Zubra na smyczy...

To nie jest dobry pomysł, gdyż nie wiadomo czy jego DS też zechce kontynuować takie zwyczaje. A wrzeszczący pod drzwiami kot żądający wychodzenia może nie budzić w DS ciepłych uczuć.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Czw lip 26, 2012 13:19 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Łoj, to będzie miał problem nie lada... bo Żuber z natury jest bardzo wrzaskliwy i wrzeszczy jak się zamkną drzwi od łazienki do momentu aż człowiek z tejże wyjdzie... wrzeszczy ma balkonie, wrzeszczy jak nie wyjdzie na balkon, jak nie wejdzie do garażu...
Chyba trzeba przyszły DS uprzedzić nie ma co? :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lip 26, 2012 17:53 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Uprzedzić trzeba, ale nie wiadomo, czy nie mając w DS osoby zdecydowane, asertywne i nie ulegające kocim fanaberiom wrzaski się nie skończą.
MCO potrafią dominować i wymuszać.

Kiedy planowane jest badanie Fiony?
Obrazek

MariaD

Post » Czw lip 26, 2012 18:43 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

W sierpniu wraca pan doktor czyli jak tylko wróci.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Czw lip 26, 2012 19:28 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Hi hi... swoją drogą to udaje mi się przez prawie trzy miesiące utrzymać status bożego głupka i popaprańca, co niespecjalnie mija się z prawdą :mrgreen:

Swoją drogą jak już szukać DS to rozumie się per definizione, że domek musi być lepszy od DT.
Ni ma strachu Pani szanowna.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob lip 28, 2012 21:54 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Na całym padole łez... jeden sukces.
Zuber konsekwentnie przemoca wynoszon z kuchni i zamykany za walenie w szybę do kotów i straszenie dziś oglądał stołownika przez szybę, popatrzył się na mnie i odszedł...
Hmmm nie wiemy co o tym myśleć.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Sob lip 28, 2012 21:55 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Chyba popaczył
:roll:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 28, 2012 23:38 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Ech...
Płakać się chce.
Mila miała straszny atak padaczki.
Wygląda wtedy jak małe pluszowe zwierzątko.
Ja wiem, że jej życie może się nagle skończyć...
Wiem, ale nie wiem...

Cholera, źle mi jest okrutnie.
Żuber śpi.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie lip 29, 2012 5:18 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Miluniu kochana.
Meksykanko, tak bardzo smutno. Już lepiej się czuje?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Nie lip 29, 2012 6:02 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Małgosiu nie spałam
Mila warczy i syczy, nie daje do siebie podejść...
Nie jest dobrze.
Jestem głupia jak wór, mogłam się domyśleć, że jak Mila od dwóch tygodni nie korzysta z kuwety tylko posłań, poduszek... etc... to coś zaczyna się dziać, ale byłam tak skołowan innymi sprawami...
Cholera, Mila przed złą adopcją była młodą, ciekawą życia koteczką nakolankową... wróciła...
Ech... :(
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie lip 29, 2012 6:20 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Biedna Mila, biedni Wy... :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie lip 29, 2012 10:46 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Wspieram Was dobrą myślą, przytulam - oby się udało wyciągnąć znów Milę na prostą.
I oby poprawa w zachowaniu Żubra nie była tylko przejściowa.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 29, 2012 11:35 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

Dzięki. Z Milą nieco lepiej, troszkę zjadła. Zainstalowała się na balkoniku (oczywiście zabezpieczonym). Nadal warczy i syczy, nie da się dotknąć. Nawet poza atakami epilepsji Mila jest "specyficzna" a ten był starsznie silny.
Dobrą rzeczą w tej całej problematycznej sytuacji jest to, że uskuteczniam tresurę Żubra. On mimo ataków szału, mocnego charakteru... wykazuje się ogromną inteligencją i naprawdę wie co do niego mówię. Jak stuka w szybę do Mili to albo zabieram go od razu przemocą do pokoju albo biorę na ręcę, tłumaczę, że dam jeszcze jedną szansę i stawiam ponownie na podłodze. To silniejsze od Żubra, ale udaje mu się czasem nad sobą zapanować i już darzyło się, że dotknął łapskiem szyby, spojrzął na mnie i odszedł.
Ćwiczymy uparcie, była nawet akcja straszenia, warczenia... etc... Nie odpuszczamy.
Żaden znany mi kot w tak psi sposób się nie zachowywał.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Nie lip 29, 2012 15:31 Re: FIONA-ŚMIERCIONOŚNY KOT I-serial kryminalny z pazurem w

meksykanka pisze:Żaden znany mi kot w tak psi sposób się nie zachowywał.

Bo to Maine Coon i należy stosować zmodyfikowane z lekka metody wychowania psa.
Jak piszę o tym to zdaje się nikt nie wierzy. :roll:
Obrazek

MariaD

[poprzednia][następna]