Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpitalik?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 28, 2012 13:23 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

darialekarzyk pisze:No może lepiej by było gdyby kot trafił na oko w miarę zdrowy, bo mój TZ nie ma zbyt dużego doświadczenia, a w drobnych zabiegach i obserwacjach sobie poradzi.

Niektóre kocięta wyglądają w miarę zdrowo lecz wet musi być na dzień dobry.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob lip 28, 2012 13:25 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Basiu :(
Wenus trzeba szukać, a Ty nie możesz. Kolejny raz chciałabym się wypisać z tego wszystkiego. Nie - następny kot, ale ten konkretny potrzebuje pomocy. Wenus.
A na oko to nawet stanika się nie kupuje. Kot "na oko" zdrowo wygląda, a ma wszystkie wirusy świata.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 28, 2012 13:27 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Ja wiem że wet byłby potrzebny na dzień dobry na ogólny przegląd, ale jak ktoś z osób z forum nie chcę żebym była DT dalej dla innych kotów też nie ma problemu, dostosuje się.

darialekarzyk

Od: Pt paź 28, 2011 18:37

Post » Sob lip 28, 2012 13:29 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

darialekarzyk pisze:Ja wiem że wet byłby potrzebny na dzień dobry na ogólny przegląd, ale jak ktoś z osób z forum nie chcę żebym była DT dalej dla innych kotów też nie ma problemu, dostosuje się.

Nie chodzi o to, żebyś się dostosowała do wymagań forum, tylko o to, żebyś pomogła kotu/kotom. Realnie i dobrze.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 28, 2012 15:28 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Rozmawiałam o koteczce tri z moją wetką jest możliwość umieszczenia jej w szpitaliku w ich lecznicy lecz to spory koszt.Pobyt za dobę 20 zł plus leki i badania.Na dzień dobry trzeba zrobić testy,usg i bad. krwi,wtedy będzie wiadomo co dalej leczyć i czy jest jeszcze szansa na ratunek.Lecznica w Olsztynie jeżeli ktoś ma inny pomysł proszę pisać.

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 15:30 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

POMOCY - PORADY - CO ROBIĆ KOCHANI?

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Uwaga, uwaga deliberujemy z Basią (która jak wiadomo deliberowac nie powinna, bo od wtorku może znowu znaleźć się w szpitalu nie wiadomo na jak długo) nad tym co zrobić z koteczką tri, której zdjęcia są zamieszczone powyżej. Koteczka jest słaba, chuda tak że nie może ustać na łapkach. Nie może jeść.

Basia nie zna w Szczytnie żadnej kliniki, która wzięłaby koteczkę na przegląd, ale pomyślała, że zadzwoni do Olsztyna do swojej wetki z pytaniem czy klinika nie przyjęłaby koteczki na przegląd i leczenie oraz ile by to kosztowało.

Niestety Basia ze względu na chorobę i pobyt w szpitalu nie może podjąć się leczenia kotki (a już to rozważała) i dlatego nie zabierze jej do domu...

ale dzięki waszym poradom i pomocy może coś uradzimy.

Kochani
Co robimy?
:oops: :( :?:

POMÓŻCIE PROSZĘ
Ostatnio edytowano Sob lip 28, 2012 15:42 przez meksykanka, łącznie edytowano 2 razy
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lip 28, 2012 15:34 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Tego buraska który był obok niej już nie ma odszedł.[*]

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 15:38 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Czy poza tym, że Daria jest niejako uznana [tak to brzmi] za wspóodpowiedzialną zgubienia kotki, są inne zarzuty? to pytanie retoryczne - nie chcę, żeby tu ktoś pisał nie wiadomo co o kimś. Chcę tylko by może wzięto pod uwagę, że któregokolwiek kota ze Szczytna można wyciągnąć. Jeśli nie ma podejrzeń, że hiopotetyczny dt robi kotom krzywdę? Powtarzam się - każda godzina tam, dla każdego kota, to dramat. Nawet najzdrowszy wyciagnięty - zwolni miseczkę innemu!.

Zapłacę za dobę pobytu kotki. Więcej nie mogę. Jakby każdy troszeczkę..
Ale ją trzeba natychmiast.
Chude koty nad pustymi miskami :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob lip 28, 2012 15:52 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Poczytaj wątek Wenus poza tym jednym zarzutem innych chyba nie było.To ja zawoziłam kotki do Darii, Wenus była trzecim kotem przeze mnie zawiezionym.Niestety jak Wenus zaginęła leżałam w szpitalu i nadal nie mogę jeździć kotki szukać ponieważ choruję,dlatego czuję się współwinna i odpowiedzialna.Nie chcę dlatego sama podejmować decyzji bo później Darii nie pomogę tak jak w przypadku Wenus.Nie mam też jak jej dowieźć kota ,poprzednie zawoziłam.Więc musi to zrobić inna osoba.

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 16:00 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

Podstawowym co należałoby zrobić jest zmiana kierownictwa schronu!
Schron utrzymuje miasto, tak? To budżetówka, tak? Kasa mieszkańców, z podatków...
Naprawdę nie ma tam jednego 'sprawiedliwego', do którego mozna by sie zwrocić? W mediach?

Oj, Basiu, ja wiem, że nie możeszi i absolutnei nie powinnaś. Akurat Ty nie jesteś niczemu winna!
Wątek Wenus właśnie przeczytałam i stąd moje pytanie, bo nie będe szukac na całym forum. I rozumiem, że kotka nie od niej uciekła.
I nie wiem gdzie :mrgreen: Daria mieszka i jakie ma możliwości dojazdu do Olsztyna.
Przecież jest w Szczytnie jeszcze kilka osób do dowiezienia i pomocy .. To tak daleko, że trzeba samochodem? A jak tak daleko, to dlaczego się czepiać Darii?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob lip 28, 2012 16:05 Re: Tymczasy u horacy7. Długowłosa kotka, rudy maluch s.64 D

morelowa pisze:Podstawowym co należałoby zrobić jest zmiana kierownictwa schronu!
Schron utrzymuje miasto, tak? To budżetówka, tak? Kasa mieszkańców, z podatków...
Naprawdę nie ma tam jednego 'sprawiedliwego', do którego mozna by sie zwrocić? W mediach?

Oj, Basiu, ja wiem, że nie możeszi i absolutnei nie powinnaś. Akurat Ty nie jesteś niczemu winna!
Wątek Wenus właśnie przeczytałam i stąd moje pytanie, bo nie będe szukac na całym forum. I rozumiem, że kotka nie od niej uciekła.
I nie wiem gdzie :mrgreen: Daria mieszka i jakie ma możliwości dojazdu do Olsztyna.
Przecież jest w Szczytnie jeszcze kilka osób do dowiezienia i pomocy .. To tak daleko, że trzeba samochodem? A jak tak daleko, to dlaczego się czepiać Darii?

Daria mieszka w Olsztynie.Lecz teraz gdzieś wyjechała i jest jej TŻ.Owszem pewnie można kota zawieźć autobusem lub może to zrobić ktoś przy okazji,osób ze Szczytna jest więcej na forum od kilku dni dosłownie.Wcześniej byłam długo sama od ubiegłego roku razem z Joanną.

horacy 7

Post » Sob lip 28, 2012 16:37 Re: Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpita

ZAPRASZAM NA BAZAREK viewtopic.php?f=20&t=144575
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob lip 28, 2012 16:40 Re: Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpita

Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Sob lip 28, 2012 16:45 Re: Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpita

Jak widać wszystkie zdjęcia i opisy są autorstwa Basi.
Tylko ona regularnie chodziła do schronu (oczywiście jeszcze ACHA do piesków), tylko ona wyciągała trupki kociąt z budek i ona potwierdza, co widziała czy też czego nie widziała w miskach.
czuję się podle, bo znowu targam Basię, a ona nie powinna się tym znajmować, przede wszystkim chodzeniem do schronu...
Ech, Basia dopiero wyszła ze szpitala (w sumie siedziała w dwóch szpitalach prawie miesiąc) a już dwa razy poczłapała się do schronu... choćby po to żeby udokumentować cierpienie i śmierć i próbować karmić koty.

Uważam że przydałby się grafik wizyt w schronisku i solidne zobowiązania do odwiedzin.
Ja wiem, że to trudne, ale jak się powiedziało A...
to kobyłka u płota :oops:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Sob lip 28, 2012 17:14 Re: Tymczasy u horacy7. wychudzona tri, sama skóra DT/szpita

Uważam że przydałby się grafik wizyt w schronisku i solidne zobowiązania do odwiedzin.
Ja wiem, że to trudne, ale jak się powiedziało A...
to kobyłka u płota

O.
Trudne pewnie, ale po coś się zostaje wolontariuszem..
Grafi, albo tylko ustne zobowiązanie..

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]