Synuś, Biała i Siwunia :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 22, 2012 20:57 Synuś, Biała i Siwunia :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie!!

Jako nowa na forum na początek chcę przedstawić moje miłości:

Kocur o imieniu Synuś :1luvu: jest ze mną i z córkami od 6 tyg życia i miał zastapić braciszka dla mojej starszej córki, stąd imie Synuś - :) dziś ma 12 lat.Jest bardzo ale to bardzo łagodny, zawsze jak odkurzam podsuwa się pod szczotkę by oczyścić jego futerko :)

Obrazek

Obrazek

Biała adoptowałam ją ze schroniska w Trzciance (wraz z Siwunią) została przez kogoś przyniesiona wraz z rodzeństwem jako noworodek matka jej prawdopodobnie zginela pod kołami :( zabralam ją do domu gdy miała 4 tyg. Przeszłyśmy chorobe jelit, ciężką grzybice przyniesioną ze schoroniska (przeszła na wszystkie koty) ale dałyśmy rade. Biała ma dziś 2 lata i 2 m-ce :) Nie jest to kotek na kolanka, za to kocha nad życie moją młodszą córkę którą wiecznie "ciumka" czyli ugniata łapkami jej klatkę piersiową i liże szyjkę po czym słodko zasypia :)

Obrazek

Siwunia jak już wspomniałam adoptowana ze schroniska w wieku ok 10 tyg. Łagodna, milusińska choć nie lubi być noszona i nie wskakuje na kolana, jak chce się tulić poprostu sama przyjdzie i zaczyna pukać łebkiem :) Dzis ma 2 lata i 5 m-cy :)

Obrazek

Teraz Bolek ten kot został znaleziony głeboko w lesie przez kolezankę mojej córki. Córka zaalarmowała mnie o tym fakcie niestety w domu w kótrym przebywał tymczasowo Bolek było kilkanascie kotów przez co kot był bardzo zestresowany do tego był bardzo chory. Zdecydowałam się zabrać go do domu, przeszedł operacje jelit, był też leczony na inne choroby, musiał mieć specjalną dietę. Niestety nie potrafił się dogadać z moimi kotami :( cały czas się chował pod wannę lub inne kąty, trzymał się z dala od kotów więc byłam pewna że nic się nie urodzi z tej znajomości gdyż Biała jako jedyna nie przeszła sterylizacji.
A tu niespodzianka....ale o tym za chwile.
Zdecydowalam się poszukać nowego domu dla niego, dziś mieszka u pani nauczycielki i jest jedynym kotkiem, z tą panią mam stały kontakt, Bolek czuje się wyśmienicie, rządzi w całym domu i jest bardzo kochany :)

Oto Bolek:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Z tej znajmości Białej i Bolka urodziły sie dwa maluszki, kotka i kocurek:

Obrazek

Dziś mają nowych właścicieli i są traktowane bardzo dobrze :)
oto jeden z maluszków (aktualne zdjęcia sprzed 2 tyg):

Obrazek

Ale to nie koniec :oops: :lol:

Tymczasowo stworzyłam dom dla Persa o imieniu Łobuz :) Tym razem kolega córki w raz z rodzicami wyjechali na wakacje a my podjelyśmy się opieki nad nim. Kochany ale chodzi własnymi ścieżkami, dogaduje sie bez problemu z moimi kotami.

Łobuz

Obrazek

W zeszłym roku gościła u nas Czarna która została znaleziona przez córke na śniegu, okazalo się ze kotka uciekła przy przeprowadzce własicieli ale dane przeze mnie ogłoszenie, wywieszenie ich wszędzie gdzie się da przyniosło zamierzony efekt i Czarna wróciła do swojej pani :) Była u nas ponad 2 tyg.

Na koniec w tym moim pierwszym skromnym :oops: poście dodam że bardzo kocham koty i gdybym tylko mogła mialabym ich wiele.
Szczęscie mam to że moje kotki są naprawdę bardzo ugodowe i po pierwszych dąsach i prychaniach (dotyczy to tylko dziewczyn bo Synuś toleruje bez problemu nowe koty) toleruja sie i żyją w zgodzie :)

Pozdrawiam wszyskich kochających zwierzęta :)

kalbim

Od: Nie lip 22, 2012 18:46

Post » Nie lip 22, 2012 22:14 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

I jeszcze grupowe zdjęcia kotków :)

Tu maluszki z mamą, ciocią i wujkiem
Obrazek

Dorosli przy miskach :)
Obrazek

kalbim

Post » Pt lip 27, 2012 21:12 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Szkoda że nikt nie odp. ale ok to chociaż pooglądam inne kociaki.

kalbim

Post » Pt lip 27, 2012 22:43 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

witaj :D masz śliczne stadko :wink:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt lip 27, 2012 23:53 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Witaj :)
Ja przy Tobie to mam tylko kilka kotków :) Sliczną masz brygadę :D

kalbim

Post » Sob lip 28, 2012 1:22 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Witaj,
stadko śliczne, ale nie dopuszczaj więcej do rozmnażania się kotów. :(
Poczytaj wątki na Kociarni, tyle jest bezdomnych maluchów, każdy inny i każdy piękny... a chętnych na kota bardzo mało.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Nie lip 29, 2012 0:42 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Witaj na forum, tutaj staramy sie ograniczać bezdomność kotów i nie rozmnażamy kotów, tylko je sterylizujemy. Kotów w Polsce jest zdecydowanie za dużo w stosunku do dobrych domków ,do których mogą trafić. Zajrzyj na Kociarnię,zobaczysz jaki jest ogrom super domków dla kotów,które już są.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie lip 29, 2012 7:50 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

kalbim pisze:Witaj :)
Ja przy Tobie to mam tylko kilka kotków :) Sliczną masz brygadę :D

połowy już nie ma ,są inne tylko jakoś banerek trudno zmienić.. :oops: :cry:

Kalbim anulka111 ma rację rozmnażaniu mówimy STOP.
Ja wiem że maluszki i całe macierzyństwo oglądane z boku to piękna sprawa ale jak zobaczysz ile kociąt i dorosłych kotów ginie ,umiera w męczarniach choruje cierpi ,traci oczy....ile nieszczęśników szuka domków to sama dojdziesz do wniosku że nie warto przykładać do tego ręki.

a Synuś jest :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Nie lip 29, 2012 10:43 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Świetna ekipa :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie lip 29, 2012 11:31 Re: Synuś, Biała i Siwunia :)

Przyciągnął mnie oczywiście tytuł. :wink: Witaj. :D
Świetne kociaki. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46