kociak ślepy,sparaliżowany-mama i dzieci szukaja domkow

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 24, 2012 22:47 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Czy pęknięte oczko można tak długo trzymać? Słyszałam, że trzeba to jak najszybciej usuwać.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro lip 25, 2012 11:41 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Myślę, że weterynarz i Kasia nie mogą się mylić. :D Chodzi też oto, by załatwić dwa zabiegi na jednym uspaniu, które zawsze wiąże się z jakimś ryzykiem :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Śro lip 25, 2012 21:17 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Też bym zaufała Kasi pod każdym względem.
Dwa małe buraski mogą zostać adoptowane w dobre ręce.
Byczek staje na nóżki np. przy jedzeniu, ale chodził nie będzie :( Najgorsze, że nie da rady się sam wypróżnić, a mamusia już uznała, że nie musi mu w tym pomagać. Pomaga mu więc Kasia i oboje przechodzą droge przez mękę :( Malutki bardzo cierpi. Na dodatek ma wielki apetyt i doskonały przerób, co wcale nie ułatwia sprawy.
Jeszcze w tym tygodnu miał ponownie zacząć korzystać z zabiegów rehabilitacyjnych.
Kociaki dostały nowy pokoik, gdzie jest dużo sprzętów do trenowania sił w łapkach przednich i tylnych.
Oczko nie musi być na razie usuwane, bo nic się nie dzieje, można to zrobic przy okazji kastracji w przyszłości. Chyba, żeby coś zaczęło sie paprać w międzyczasie. Drugie oczko widzi bez zastrzeżeń.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lip 25, 2012 22:44 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

A czemu Byczek męczy się przy "wyciskaniu"? Coś go boli?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Czw lip 26, 2012 12:26 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Szenila pisze:A czemu Byczek męczy się przy "wyciskaniu"? Coś go boli?

Ja szczegółów nie znam i z takimi zabiegami nie miałam nigdy do czynienia. Kupka nieraz wychodzi z krwią. Widać, że go to bardzo męczy.

jasdor

Post » Czw lip 26, 2012 14:12 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

nie powinno go to męczyć, ani nie powinna pojawiać się krew. Z moimi kotami i psem nie mam takich problemów, no, chyba że psica zeżre coś czym się zatka-to wtedy faktycznie są problemy z wyciśnięciem. Może Byczkowi trzeba zmienić karmę na mniej zapierającą albo dodawać do jedzenia lactulozę lub parafinę?
Obrazek http://www.facebook.com/TOP.INNI?ref=pb
milczenie jest srebrem, a mruczenie - złotem...

Szenila

Od: Pt gru 03, 2010 18:24

Post » Pt lip 27, 2012 20:32 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Problem Byczka polega wyłącznie na tym że jest strasznie maluśki i może mój ucisk wydaje mu się za mocny po wylizywaniu przez mamusię. Teraz jak i on i ja nabraliśmy wprawy problem częściowo się skończył.
Niestety, mały tak majta nogami i całym sobą że po każdym siusianiu jest praktycznie do prania...Na szczęście polubił ciepłą wodę i ręczniczek więc nie stanowi to problemu.
Też mam trzy sparaliżowane zwierzaki i problem przy wyciskaniu nigdy się nie pojawiał.
Obrazek

koci-swiat

Od: Śro mar 23, 2005 18:57

Post » Pt lip 27, 2012 22:58 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-jest DT,potrzeba kasy...

Pozwolę sobie skorzystać z wpisu Doroty na FB:
"BARDZO PILNE POTRZEBNY LEK DLA BYCZKA O NAZWIE : COCARBOXYLAZA !!! Jeśli ktoś jest w posiadaniu takowego, bardzo prosimy o wsparcie. Bardzo liczy się tez wsparcie finansowe. Za dotychczasowe - bardzo wszystkim dziękujemy ♥ ♥ ♥

Dwa burasiątka czują się w miarę dobrze i w zasadzie można już myśleć o ich adopcji. Chłopaczek będzie musiał mieć amputowane oczko przy okazji kastracji, dziewuszka jest na dobrej drodze do nowego domku.

Musimy tez wspomnieć o ich mamie, która okazała się być wspaniałą kotką. Też szukamy nowego domu, może ktoś przygarnie żeby nie musiała wracać do obory? To wspaniała kotka, która bardzo dobrze czuje się w warunkach domowych i wcale nie tęskni za wychodzeniem na dwór."
Problem jest z dostępnością leku- od 2012 nie ma tego leku w Polsce...może ktoś ma zapas... :?:
I widzę, że cena też jest kosmiczna 8O Myślałam, że stówka załatwi sprawę :oops: więcej nie mam :oops:
Znowu proszę o kasę.... :oops: :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Sob lip 28, 2012 19:51 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

Na moim zadupiu apteki zapsów nie trzymają..... :cry:
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Sob lip 28, 2012 20:00 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

Z tego co wiem, cocarboxylaza jest obecnie nie do zdobycia. Przestali ją produkować jakiś czas temu. Chyba, że gdzieś ktoś ma zapasy.
U ludzi zamiast coarbo. podaje się obecnie Milgamma N. Nie wiem, czy moizna to stosować u kotów. Milgamma N to preparat złozony witamin z grupy B. Stosowany przy problemach neurologicznych.
Obrazek

ewka63

Od: Sob paź 29, 2011 17:40

Post » Sob lip 28, 2012 22:26 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

ewka63 pisze:Z tego co wiem, cocarboxylaza jest obecnie nie do zdobycia. Przestali ją produkować jakiś czas temu. Chyba, że gdzieś ktoś ma zapasy.
U ludzi zamiast coarbo. podaje się obecnie Milgamma N. Nie wiem, czy moizna to stosować u kotów. Milgamma N to preparat złozony witamin z grupy B. Stosowany przy problemach neurologicznych.

Tak, jest nie zdobycia- czasem jednak apteki mają zapas i wtedy można kupić na receptę weterynaryjną. Nie wiemy, czy Milgammę można u kotów stosować, ale na pewno sprawdzimy,
Polecam wątek na FB:
http://www.facebook.com/events/33219707 ... l_activity
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Post » Pon lip 30, 2012 23:16 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

Niestety, u nas też zdobyć sie jej nie da .
Z ostatnich wieści - u kociaków bez zmian. Byczek również bez zmian, ani lepiej, ani gorzej . Apetyt dopisuje, swoje kalectwo uważa za całkiem normalną rzecz. Bardzo dużo w nim ochoty na życie. Jutro dostane nowe zdjęcia i zaraz sie nimi podzielę.

jasdor

Post » Czw sie 02, 2012 20:52 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

Dostała zdjęcia, na których są kotki. Podobno te same, choć wierzyc sie nie chce, że to one :lol:
Wstawię wszystkie, bo warto zobaczyc, jak pięknieją i wyrosły pod opieką Kociego Świata :)

Oto BĄBELEK, kociak, który miał oczko w najgorszym stanie, właściwie to go nie miał
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

On może już opuścić opiekuńcze ręce Kasi i zamieszkać w nowym domku.
Chce ktos bohatera?

jasdor

Post » Czw sie 02, 2012 20:54 Re: kociak ślepy,sparaliżowany-COCARBOXYLAZA- potrzebna pomo

A to BUKA - Bąbelkowa siostrzyczka :)
Ona już tylko czeka na nowy domek, najlepiej z braciszkiem w komplecie :)
Pękna dziewczynka o niespotykanym umaszczeniu

Obrazek Obrazek Obrazek

jasdor

[poprzednia][następna]