UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 27, 2012 8:55 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Neigh pisze:Jeśli tak - to osoba, która tak oszukała - ma jakieś zaburzenia i na bank się to powinno zgłosić choćby na policję. Z pewnością można sprawę podciągnąć pod wyłudzenia. Kot może mieć dla oddającego wartośc materialną, tak? Może być np. bezcenny - drogi - oszałamiająco rzadki itp.

Akurat w przypadku IKA6 wystarczy zgłosić posługiwanie się fałszywymi danymi osobowymi.
Umowy jakie odpisywała, podpisywała na fikcyjne dane.
A z tego wątku wynika, że nie raz i nie dwa razy to robiła.

Ale jak widać chętnych do zakończenia tego procederu i zgłoszenia sprawy na policję nie ma :(
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pt lip 27, 2012 8:57 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

To ja może odpowiem na posty dotyczące zgłaszania sprawy do policji, prokuratury etc. Otóż - całkiem po prostu nie mamy z czym do tej policji/prokuratury iść. Gdyby np. Iweta w swoim czasie (to absolutnie nie wyrzut, lecz tylko przykład) poszła ze sprawą kotki i kociąt (dysponując fotkami before and after) - może, podkreślam, MOŻE ktoś by się tym zajął. A teraz pójdziemy i co? Powiemy, że pani Krystyna K. ściąga koty z całej Polski a potem źle je traktuje? W polskim prawie nie ma żadnych ograniczeń liczby zwierząt trzymanych przez jedną osobę, a co do warunków... Mówiąc wprost gdyby prokuratura/policja miała wkraczać wszędzie, gdzie koty żyją w syfie i są źle/wcale nie leczone, nie miałaby już czasu na nic innego. Może jestem cyniczna, ale takie są realia.
Neigh, kot - jak każde zwierzę - jest w polskim prawie traktowany w większości przypadków jako przedmiot. Kot nierasowy, niezaczipowany nie jest przedmiotem wartościowym. A gdyby nawet i był - Krystyna K. wydała przecież kota DS. Nie przywłaszczyła go sobie. Znowu - zero punktu zaczepienia.
Gdyby ktoś dysponował dokumentem (umową adopcyjną) podpisana przez Krystynę K. na fałszywe nazwisko - to tak, jest to przestępstwo. Jednak zdaje się umowy były na nazwisko prawdziwe? Jeśli się mylę, proszę o sprostowanie.
Co można więc zrobić? Ano trąbić wszędzie i każdemu - czy chce słuchać, czy nie - SPRAWDZAJCIE DOMY TYMCZASOWE!!!! To że ktoś jest zalogowany na forum NIC nie znaczy.
Jak już pisałam, kiedy się wygrzebię z aktualnej fuchy mam zamiar narobić dymu na FB. W podpisie mam ostrzeżenie i link do wątku. Zachęcam do wrzucenia sobie tego w podpis każdego, komu zależy na ukróceniu procederu Krystyny K.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 27, 2012 8:59 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

joanna3113 pisze:Mam nadzieję że trafiłam na odpowiedni wątek czyli ostrzeżenie przed obecną Angalią i bardzo proszę mądrale i unicestwienie tej osoby, a nie marnowanie energii na obrzucanie błotem Kini która i tak wiele przeżyła.

Ale tego "unicestwienia" mogą dokonać osoby bezpośrednio poszkodowane.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lip 27, 2012 9:00 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

issey32 pisze:
joanna3113 pisze:Mam nadzieję że trafiłam na odpowiedni wątek czyli ostrzeżenie przed obecną Angalią i bardzo proszę mądrale i unicestwienie tej osoby, a nie marnowanie energii na obrzucanie błotem Kini która i tak wiele przeżyła.

Ale tego "unicestwienia" mogą dokonać osoby bezpośrednio poszkodowane.

CZY KTOŚ DYSPONUJE UMOWĄ ADOPCYJNA PODPISANĄ PRZEZ KRYSTYNĘ K. NA FAŁSZYWE NAZWISKO?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 27, 2012 9:26 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Przpominam, ze koty, które odebrałam ,nie były moimi kotami, nie ja zawierałam umowę z Krystyna K. ja tylko pojechałam po te koty,na prośbe właścicielki.
Jesli dobrze pamiętasz, po tym wydarzeniu rozpetała sie dyskusja na wątku i wielokrotnie było nawoływane ,żeby osoby, które wysłały koty do IKA6, spróbowały je odebrac, zainteresowac sie ich losem i o ile dobrze pamiętam nie było zbyt dużo takich osób.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lip 27, 2012 9:32 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Iweta pisze:Przpominam, ze koty, które odebrałam ,nie były moimi kotami, nie ja zawierałam umowę z Krystyna K. ja tylko pojechałam po te koty,na prośbe właścicielki.
Jesli dobrze pamiętasz, po tym wydarzeniu rozpetała sie dyskusja na wątku i wielokrotnie było nawoływane ,żeby osoby, które wysłały koty do IKA6, spróbowały je odebrac, zainteresowac sie ich losem i o ile dobrze pamiętam nie było zbyt dużo takich osób.

Pisałam, że to nie wyrzut, tylko przykład ;) Istotnie, zainteresowanie było wtedy porażające. Podobnie zresztą teraz - osoby z wątku szczebrzeszyńskiego jak się zdaje nie mają żadnych wątpliwości w kwestii śmierci Hepi :(
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 27, 2012 9:37 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

To jest własnie tragiczne, że nie ma zainteresowania, dalszym losem kotów lub wyjaśnienia ich smierci bądź nagłego znikniecia np. na znanych juz z tego wątku działkach. Wróce jeszcze do umów , sadze, ze w większości przypadków w ogóle nie ma takich umów.
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pt lip 27, 2012 9:39 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Iweta pisze:To jest własnie tragiczne, że nie ma zainteresowania, dalszym losem kotów lub wyjaśnienia ich smierci bądź nagłego znikniecia np. na znanych juz z tego wątku działkach. Wróce jeszcze do umów , sadze, ze w większości przypadków w ogóle nie ma takich umów.

Ano właśnie... :?
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 27, 2012 9:47 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Nie wypowiadam się za często, bo nie mam po prostu czasu na internet. Nie ma żadnej umowy. Umowa z DS miała być na mnie.

Jestem teraz między młotem a kowadłem. Jedni piszą, że należą się podziękowania dla Angali za to, że no jakby nie patrzeć uratowała kotkę, ale jeśli to napiszę, zaraz odezwą się zapewne te dziewczyny, które zabierały od niej kociaki, dlatego w tej kwestii nie będę już nic pisała.

Iweta, co mam jeszcze opisywać, jak już praktycznie wszystko sama napisałaś ?
W ten sam dzień, kiedy kotka dojechała do Angali, wyszło, że to IKA6. Zaczęłam dostawać ostrzegawcze privy i oferty pomocy, żeby zabrać kotkę. Z kilkoma osobami myślałyśmy jak to zrobić. Wiele kombinowałyśmy i starałyśmy się wybrać najlepsze rozwiązanie. W końcu Arcana zgodziła się, że zabierze kotkę do siebie. Miała jechać jeszcze przed operacją, ale Angalia nie chciała jej wydać z chorą buźką. Wszystko potwierdziło się już na 100%, że Angalia to IKA6, kiedy podała mi numer konta ze swoim prawdziwym nazwiskiem mówiąc, że to koleżanka. I jak sami widzicie, ten sam numer podawała wcześniej, żeby zebrać na bilety i też nikt się nie zorientował. Ten kociak co umarł, chyba też pojechał do niej wcześniej niż moja kotka ? I nie obwiniam tutaj nikogo, bo to moim błędem było, że oddałam kota bez sprawdzenia DT, ale może teraz, przez tą sytuację, inne osoby będą ostrożniejsze, i ja sama też. Już nie chodzi tu o sam DT Angali, ale w ogóle o wydawanie kotów na DT.

Kotka przecież żyje. Angalia nie zamordowała jej, więc nie wiem, z jakimi powodami chcecie iść zgłosić to na policję. Może posługiwała się fałszywym nazwiskiem, no ale przecież kot żyje i to jest najważniejsze. Oszustwo to jakieś na pewno było, no ale wydała kota bez problemu, dlatego czy policja w ogóle zwróci na to uwagę ? Angalia leczyła kotkę i wydała bez problemu do DS, więc wobec mnie zachowała się fair. Może i mnie oszukała podając fałszywe nazwisko, ale dla mnie liczy się to, że kotka jest i żyje. Z pieniędzy na pewno się z nią rozliczę, bo to wtedy ja byłabym wobec niej nie fair. Ma na swoim koncie złe rzeczy, ale w sprawie staruszki zachowała się dobrze, więc moim obowiązkiem jest zwrócić jej pieniądze za leczenie kotki, co zrobię. I nie stoję tu po czyjejś stronie, po prostu piszę to, co myślę.

Chyba to tyle na dziś. Odezwę się znowu, jak tylko będę mieć czas.
Chciałabym jeszcze tylko podziękować tym dziewczynom, które zaangażowały się w sprawę kotki. Nie będę rzucać nickami, ale te osoby na pewno wiedzą, że o nie chodzi. Naprawdę, dziękuję.
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pt lip 27, 2012 9:49 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Wydaje mi się, że faktycznie w kwestii Hepi nic nie padło, ale IKA została zdemaskowana i nie dotarły do niej kotki które miały dotrzeć - http://www.facebook.com/events/296646840434582/

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Pt lip 27, 2012 10:12 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Nie lubię pobłażliwości.Rozumiem,że kotka żyje to super.Ale nie rozumiem zdania - może i mnie oszukała podając fałszywe nazwisko.Może????Zaufanie i uczciwość na forum to podstawa, jeśli mam pomagać finansowo, muszę wiedzieć do kogo wysyłam moje pieniądze.Oczywiście nie sprawdzę nikogo czy faktycznie wydał na koty, chociaż niektórzy wklejają rachunki.Jednak podawanie numeru konta z prawdziwym nazwiskiem i pisanie,że to konto koleżanki , bo swojego się nie ma( co miało miejsce również w moim przypadku) jest nie w porządku.Podkreślę -każdy ciężko pracuje na pieniądze, ma ważne wydatki i takie niby oszustwo to dla mnie brak szacunku dla osoby, która pomaga.
Pewnie mam poglądy niepopularne w dzisiejszych czasach, ale dla mnie szacunek i uczciwość to podstawa pomocy.

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Pt lip 27, 2012 10:20 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

wilhelm170 pisze:Nie lubię pobłażliwości.Rozumiem,że kotka żyje to super.Ale nie rozumiem zdania - może i mnie oszukała podając fałszywe nazwisko.Może????Zaufanie i uczciwość na forum to podstawa, jeśli mam pomagać finansowo, muszę wiedzieć do kogo wysyłam moje pieniądze.Oczywiście nie sprawdzę nikogo czy faktycznie wydał na koty, chociaż niektórzy wklejają rachunki.Jednak podawanie numeru konta z prawdziwym nazwiskiem i pisanie,że to konto koleżanki , bo swojego się nie ma( co miało miejsce również w moim przypadku) jest nie w porządku.Podkreślę -każdy ciężko pracuje na pieniądze, ma ważne wydatki i takie niby oszustwo to dla mnie brak szacunku dla osoby, która pomaga.
Pewnie mam poglądy niepopularne w dzisiejszych czasach, ale dla mnie szacunek i uczciwość to podstawa pomocy.

Zgadzam się. :ok: Oczywiście to świetnie, że kotka Kini nie ucierpiała, natomiast fakt, że "wobec Kini Angalia zachowała się OK" jakoś do mnie nie przemawia. Czytaliście opisy kotki "wydalającej krew i ropę, którą łykała od chorych zębów"? To tajkie charakterystyczne dla IKI 6 androny, które zwykle są wstępem do informacji, że kot umarł z powodu jakiejś tajemniczej dolegliwości. I tak właśnie pewnie by było, gdyby dziewczyny staruszki nie odebrały. Najważniejsze - moim zdaniem - jest to, aby nikt z forum już więcej do tej osoby kotów nie wysyłał.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lip 27, 2012 10:22 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

kinia098 pisze:Jestem teraz między młotem a kowadłem. Jedni piszą, że należą się podziękowania dla Angali za to, że no jakby nie patrzeć uratowała kotkę, ale jeśli to napiszę, zaraz odezwą się zapewne te dziewczyny, które zabierały od niej kociaki, dlatego w tej kwestii nie będę już nic pisała.

IKA 6/Angalia nie miała innego wyjścia, jak wydać kotkę do DS w sposób, w jaki to zrobiła, czyli taki, w którym nie można jej nic zarzucić.
Bo wiedziała, że kotką nadal się ktoś interesuje i jeśli coś będzie wzbudzać czyjś niepokój i zaczną pojawiać się niewygodne pytania, to narobi sobie niepotrzebnego rozgłosu. O jakichkolwiek podziękowaniach dla IKI 6/Angalii można by było mówić w przypadku, kiedy wzięłaby kota w potrzebie, odchuchała i znalazła mu dom stały.

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Pt lip 27, 2012 10:23 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Moim zdaniem powinna dostac bana za oszustwo i wyleciec z forum juz dawno.
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 27, 2012 10:25 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

anulka111 pisze:Moim zdaniem powinna dostac bana za oszustwo i wyleciec z forum juz dawno.

Nie ona jedna. Cameo/Fiesta np. także :?
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]