GŁODUJACE KOTY-prosimy o pomoc w zakupie karmy- Ruda Śl

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2012 14:58 GŁODUJACE KOTY-prosimy o pomoc w zakupie karmy- Ruda Śl

W jednej z dzielnic Rudy Śląskiej, Halembie, koty przeżywają tragedię. Tak pisała o tym wczoraj Justyna8585 w wątku rudzkich kotów:
"Nie wiem,czy wiecie,ale na Halembie została zamknięta Elektrownia.Tam jest ok 60 kotów spokojnie, część jest oswojona.Nie mają gdzie szukać już jedzenia.To są szkielety.Na portierni pracuje pewien facet,który patrzeć już na to nie potrafi.Potrzebna jest naprawde dobra akcja,a najbardziej potrzebne jest jedzenie,obojętnie jaka karma.Schronisko podarowało wór karmy,ale już z tego nie ma nic.
Schron może sterylizować, ale niedługo nie będzie kogo, koty są głodne :("

Po późniejszych dociekaniach było tak:
"Ja odniosę się jeszcze do tego,co P.Jurek powiedział przez telefon.Nam ,w ogóle w lecznicy mówił,że 50 dorosłych i jakieś 20,lub więcej maluchów.Cięzko teraz "wyczuć" ile naprawde.Ja widziałam całą gromade,jak zostawiłam 2 batony mięsne,to zbiegło sie ich w mgnieniu oka z dobre 20.Rozmawiałam z sąsiadką,która tam pracowała.Wskazała mi mniej więcej miejsca,gdzie szukać kotów.Sama stwierdziła,że tego nie da się policzyć.

Jutro pójdę tam i spróbuje fotki porobić telefonem.

Czy ktoś byłby chętny dać DT jakiemuś oswojonemu? maluchowi,lub dorosłemu?
czy ktoś jest w stanie przetrzymać po sterylce?"

Uznałyśmy, że trzeba założyć oddzielny wątek na ten temat, ale zdajemy sobie sprawę, że takich, wołających o pomoc, jest na miau ogrom.
Ale próbować trzeba.

Pan pracujący na portierni stara się dokarmiać koty, ale nie daje rady, potrzeby są zbyt wielkie. Przez lata ludzie dokarmiali koty, koty się mnożyły, teraz ludzie poszli, koty zostały.
Ten pan postara się zrobić zdjęcia...

Teraz po kolei, o co prosimy:

-Pomoc w przekazaniu kotom karmy, jeśli ktoś mógłby się podzielić,
- Szukanie dt do przetrzymywania kotów po sterylce i kastracji, które będą przeprowadzane przez schronisko rudzkie,
- Dt dla kociąt, które niestety tam są :cry: :cry:

:!:

Wklejam tu info jak dostarczyć/przekazać karmę:
Są takie możliwości:

Dowieźć można najlepiej bezpośrednio na portiernie i powiedzieć,że to dla kotów z Elektrowni,najlepiej poprosić o przekazanie Panu Jurkowi.
Można też na lecznice w Zabrzu-Mikulczycach, ul. Lipowa 10.Wtedy też będzie wiadomo co i ile jest od kogo.P.Jurek codziennie jadąc do pracy przejeżdża tam i mógłby zabierać.

Adres do przekazania karmy:

Lecznica dla zwierząt
ul.Lipowa 10
Zabrze
z dopiskiem HALEMBA

Jeśli mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, dodam.

Wszelkie informacje Justyna będzie uzyskiwać od pana z portierni i umieszczać je w wątku.

Edit: Dodałam punkt o prośbie o bazarki na kupno karmy. I info o tym, jak przekazać karmę. Usunęłam elektrownię jako miejsce do wysyłania paczek z jedzeniem z powodu sprzecznych informacji...
No i zmieniam tytuł - skoro jedna z kotek nie jest szkieletem... To chyba dobrze, prawda?

INFO ode mnie: ja tylko założyłam wątek, wpisując w nim info, jakie uzyskuję telefonicznie bądź na pw. Mieszkam prawie 100 km od Rudy i nie mam żadnej możliwości uczestniczenia w czymkolwiek, co się tam dzieje.
Ostatnio edytowano Czw sie 02, 2012 8:02 przez anita5, łącznie edytowano 6 razy
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro lip 25, 2012 15:14 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Pozwoliłam sobie odrobine zmodyfikowac temat (duze litery).
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lip 25, 2012 19:05 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

W elektrowni pracowało mnóstwo osób.Część z nich systematycznie karmiła koty,a teraz ochroniarze przeżywają gehenne widząc dramat tych kotów :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lip 26, 2012 7:55 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Trzymam kciuki za powodzenie akcji :kotek:
MIKUŚ

Post » Czw lip 26, 2012 11:46 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Zobaczymy, co z tego wyniknie...

Gdyby ktoś mógł trochę karmy... :cry:

Edit: LimLim, dziękuję!
Ostatnio edytowano Czw lip 26, 2012 13:21 przez anita5, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw lip 26, 2012 12:36 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Chociaż podrzucę :(

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 26, 2012 13:00 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

anita5 pisze:Zobaczymy, co z tego wyniknie...

Gdyby ktoś mógł trochę karmy... :cry:

Ja mam 20 kilo nie otwartej karmy co kupiłam po 55 zł z tej wyprzedaży , jeden wyrzuciłam ale nie wiem czy one od tego by się nie pochorowały :( ludzie kupowali mówili że będą dawać :?

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lip 26, 2012 13:09 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Lidko, dzięki :) Dla tych kotów każda karma się przyda, tylko nie wiem co z kosztami przesyłki, ja nie dam rady... :cry:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw lip 26, 2012 14:05 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

:( bosze biedactwa... Czy jest możliwość sterylki/kastracji i wypuszczenie na dwór? tzn jak wydobrzeją? Ewentualnie mogę przyjąć jakąś bidę na DT, ale w związku z tym, że jedyne miejsce, które mogę zamknąć przed moimi wścibskimi kotami i psem to łazienka, a że w łazience mam też c.o. węglowe, to tylko do rozpoczęcia sezonu grzewczego, potem mam tam hard core :(. Sama mam bidę, także jedynie tak mogę pomóc :? Może jakiś bazarek na jedzonko?
Obrazek
Kocham i jestem kochany

syntycha

Od: Nie maja 27, 2012 9:47

Post » Czw lip 26, 2012 14:14 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

zaznaczę
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lip 26, 2012 14:20 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

anita5 pisze:Lidko, dzięki :) Dla tych kotów każda karma się przyda, tylko nie wiem co z kosztami przesyłki, ja nie dam rady... :cry:

Nie wiem jaki by był koszt przesyłki zapytam się ...

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Czw lip 26, 2012 14:32 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Do kogo można wysłać karmę? Może coś znajdę...
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Czw lip 26, 2012 14:59 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Syntycha, jeśli chodzi o sterylki, to na razie nie wiem dokładnie, kiedy się zaczną. Mam nadzieję, że jakieś konkrety się pojawią.

Alata, pisz proszę pw do Justyna8585, bo to ona zajęłaby się przekazaniem karmy, i wielkie dzięki! :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw lip 26, 2012 20:50 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

alata pisze:Do kogo można wysłać karmę? Może coś znajdę...

Najlepiej do tego Pana,albo na adres Elektrowni...dowiem się...bardzo dziękuje...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw lip 26, 2012 23:52 Re: GŁODUJACE SZKIELETY-błagamy o pomoc w zakupie karmy- Rud

Właściwie chyba łatwiej mi będzie przywieźć karmę z Gliwic do Rudy Śl. niż wysyłać. Nie jest tego dużo (jakieś 10 czy 12 puszek po 200 g), ale zawsze coś. Mogę podrzucić jutro, bo w sobotę wieczorem wyjeżdżam. Do kogo i dokąd zgłosić się w Rudzie? Pewnie najlepiej do Elektrowni, ale o kogo pytać?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

[następna]